Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Лодка за захранване
Модератор: emo vasilev
-
- новобранец
Лодка за захранване
Здравейте колеги, нов съм във форума. Разглеждах кой какво е направил по въпроса със радиоуправляемите лодки за захранка и пускане на въдици. Понеже съм се занимавал със модели опитах се да направя нещо а то взе, че стана.
Двата контейнера общо събират 3 кг. захранка. Отварят се отдолу-нагоре, по отделно от апаратурата. Използвам апаратура Robbe Futaba FX-18 40MHz.
Ляво-дясно, преден и заден ход, по отделно - ляв и десен контейнер.
Дължина: 920мм
Ширина: 450мм
Моля ви за вашето мнение.

Двата контейнера общо събират 3 кг. захранка. Отварят се отдолу-нагоре, по отделно от апаратурата. Използвам апаратура Robbe Futaba FX-18 40MHz.
Ляво-дясно, преден и заден ход, по отделно - ляв и десен контейнер.
Дължина: 920мм
Ширина: 450мм
Моля ви за вашето мнение.

Re: Лодка за риболов
Много е добра 

-
- фен клуб-скобар
Чудесна е .
Пускай ги серийно
.Един комшия ,взима една.
Колко пари ти излезе.
Пускай ги серийно

Колко пари ти излезе.

Чудесна е,мои колеги също се интересуват да закупят.
-
- научил се да хвърля
Браво колега
1,5 захранка не е малко..дано не се обръща,ако се пускат по отделно..но съм сигурен че си помислил по въпроса...БРАВО

Добър си , поздравления 
Браво !!!
Аз моята все се каня да я почна , но
Май имам обаче въпрос :
Ако решиш да си разпъваш такъма , как е решен проблема с преминаването на кордата?
Аз виждам вариант да зареждаш от долната страна, но тогава пък идва опасност от протриване на жилката или от заплитане в перката или килчето за управление . Аз точно това не мога да го измисля и за това съм решил да направя моята с едно резервоарче от задната страна. А ако трябва евентуално да захранваш на две места, което рядко се случва ще си разходя лодката още няколко пъти (то си прави кеф и без друго), нали целта е да не гребем ние, да не вдигаме шум и да не надуваме и мъкнем големи лодки
Иначе изпълнението ти ме очарова на 100%.
Ако имаш решение на горе споменатите проблемчета те моля да споделиш с нас начинаещите

Браво !!!
Аз моята все се каня да я почна , но

Май имам обаче въпрос :
Ако решиш да си разпъваш такъма , как е решен проблема с преминаването на кордата?
Аз виждам вариант да зареждаш от долната страна, но тогава пък идва опасност от протриване на жилката или от заплитане в перката или килчето за управление . Аз точно това не мога да го измисля и за това съм решил да направя моята с едно резервоарче от задната страна. А ако трябва евентуално да захранваш на две места, което рядко се случва ще си разходя лодката още няколко пъти (то си прави кеф и без друго), нали целта е да не гребем ние, да не вдигаме шум и да не надуваме и мъкнем големи лодки

Иначе изпълнението ти ме очарова на 100%.
Ако имаш решение на горе споменатите проблемчета те моля да споделиш с нас начинаещите

-
- новобранец
Обхвата е 1 миля, или 1600 метра права линия.
Изпробвана е, дори не се усеща като се изпразни единия контейнер. Като материали - апаратура, акомулатори, ел. мотор и всички други работи 700лв.
Но ако е за продажба няма да е такава цената. Дори изпробвах да пусна жива рибка за щука - стана идеално, понеже контейнера долу е под ъгъл и рибката се заклинва всамия ъгъл, стана идеално!
Радвам се, че ви харесва.
А относно радиуса на действие на апаратурата, над 150 метра, лодката се вижда трудно.
Изпробвана е, дори не се усеща като се изпразни единия контейнер. Като материали - апаратура, акомулатори, ел. мотор и всички други работи 700лв.
Но ако е за продажба няма да е такава цената. Дори изпробвах да пусна жива рибка за щука - стана идеално, понеже контейнера долу е под ъгъл и рибката се заклинва всамия ъгъл, стана идеално!
Радвам се, че ви харесва.
А относно радиуса на действие на апаратурата, над 150 метра, лодката се вижда трудно.
-
- научил се да хвърля
Re: Лодка за захранване
Много е хубава. Помисли за серийно производство и цена.
Когато цъфнат теменугите и работите тръгнат зле,
е...и им майката на другите гледай ти да си добре.
Пеню Пенев
е...и им майката на другите гледай ти да си добре.
Пеню Пенев
-
- и господ не е толокова добър
Добра е 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- разбира нещата
-
- новобранец
Колега VGS, няма проблеми със претриване на найлона, защото капаците са шлайфани, дори неможеш да се порежеш даже ако искаш, камо ли да среже найлона. Относно заплитането на найлона в руля и винта, след като се пусне лодката, найлона се качва до горната срана на самия капак, понеже тя го тегли, ако направиш два завоя на ляво или на дясно, естествено ще се оплете всичко. Ако караш по права линия никакви проблеми. Относно пускането на две въдици и захранка:
Караш по права линия, ако си решил да пуснеш дясна въдица, след като си стигнал определено растояние, давам заден ход за около 2 секунди, лодката спира и отварям десен капак, след това давам преден ход и завивам на ляво. След около 10-15 метра спирам и отварям ляв капак, така че захранката и въдиците са пуснати там където искам без да се оплитат. Ако искам да отворя първо ляв капак на мястото където искам да пусна въдица и захранка, отварям ляв капак, десен завои и след 10-15 метра отварям десен капак, така че всичко е "6+".
Това е което мога да ти кажа. Могат да се вкарат две въдици + захранка там където искаш.
Няма смисъл да се слага нищо отгоре, защото е висока около 10см над водата и е боядисана ярко жълто.
Караш по права линия, ако си решил да пуснеш дясна въдица, след като си стигнал определено растояние, давам заден ход за около 2 секунди, лодката спира и отварям десен капак, след това давам преден ход и завивам на ляво. След около 10-15 метра спирам и отварям ляв капак, така че захранката и въдиците са пуснати там където искам без да се оплитат. Ако искам да отворя първо ляв капак на мястото където искам да пусна въдица и захранка, отварям ляв капак, десен завои и след 10-15 метра отварям десен капак, така че всичко е "6+".
Това е което мога да ти кажа. Могат да се вкарат две въдици + захранка там където искаш.

Няма смисъл да се слага нищо отгоре, защото е висока около 10см над водата и е боядисана ярко жълто.

- Божидар
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Колеги Ivan_Ruse_FSR15 е един от майсторите при изработка на радиоуправляеми модели -много пъти съм го наблюдавал на сътезания и изработката е перфектна 

На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Светът е оцелял,защото се е смял!
- ioska70
- научил се да хвърля
Браво, личи си добрата работа на профисионалист.
Хареса ми идеята за тримаран и подаването на жива сръв .
Въпросът ми е на малкото езеро на "Текето" има едни плаващи водорасли, как се справя с тях винто рулевата група и още
един въпрос ме мъчи може ли да се вкарва във висока водна растителност[ папур ,трстикаи др.].
Питам ,просто от лично любопитство.
Хареса ми идеята за тримаран и подаването на жива сръв .
Въпросът ми е на малкото езеро на "Текето" има едни плаващи водорасли, как се справя с тях винто рулевата група и още
един въпрос ме мъчи може ли да се вкарва във висока водна растителност[ папур ,трстикаи др.].
Питам ,просто от лично любопитство.
Наслука.