Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Избор на директен телескоп .
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
Избор на директен телескоп .
Събрах малко парички за рождения си ден и реших да си направя подарък директен телескоп , но се колебая между две пръчки http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6367 и http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6743 . Каква е разликата ? Само в теглото ли(ако е само това ще го понеса , все пак съм 120 кила ) . Разликата в цената е 92 лева . Миналата година си взех директен който тежеше около 1 кило и сега дясната ръка ми е доста по развита от лявата .
Ако някой ползва "Carson - Extreme Finesse" нека напише отзиви за нея . Благодаря предварително. Дано не съм сгрешил мястото на темата .

Ако искате да разсмеете Бог - разкажете му плановете си.
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Избор на директен телескоп .
http://forum.nariba.com/viewtopic19355.html на колегата директния е много добър , ако ти хареса се свържи с него , иначе м/у тези два директни препоръчвам ти първия 

-
- научил се да хвърля
Все пак ако посочиш дължина и къде ще го ползваш ще получиш по конкретни мнения.Иначи кърсън не съм ползвал но тиката си е ок. отвсякъде.Ако искаш риболова да е лек и приятен тиката е твоят избор.
Който се смее последен, ............... последен се смее.
-
- научил се да хвърля
Основно мисля да го ползвам на яз. Искър за платика. За дължината се колебаех между 7 и 8 метра , но след прочитане на някои теми във форума се спрях на 7 метровия.
-
- научил се да хвърля
Далеч ми е и не знам условията там,нека се включат други компетентни колеги.Но все пак тиката е много по добре от карсън си мисля.Аз за платики си ползвам колмик канада 6м. 165гр. с жило,няма такъв кеф.За дребна и средна риба си ок. 

-
- научил се да хвърля
А мога ли да си сложа и аз жило на директния(дали си заслужава) и къде ? Ако някой колега знае нека помогне. Живея в София.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ако не те спират парите 8м е твоята въдица.BogdanSim написа:Основно мисля да го ползвам на яз. Искър за платика. За дължината се колебаех между 7 и 8 метра , но след прочитане на някои теми във форума се спрях на 7 метровия.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- научил се да хвърля
Директните по принцип са с жило или кух връх.На вторите може да сложиш и ластик,за да няма изненади.Разгледай подфорума за директен,всичко ще ти стане ясно.BogdanSim написа:А мога ли да си сложа и аз жило на директния(дали си заслужава) и къде ? Ако някой колега знае нека помогне. Живея в София.
Точно за там 8 метра е много по-добре. Имах 7м, лових, ядосвах се,продадох, купих 8мBogdanSim написа:Основно мисля да го ползвам на яз. Искър за платика. За дължината се колебаех между 7 и 8 метра , но след прочитане на някои теми във форума се спрях на 7 метровия.

-
- научил се да хвърля
Тази година се запознах с един колега на яз.Искър . Той държи бунгалата на Шипоченския . Та той ловеше с 6 метров телескоп и ми препоръча да си взема такъв. Това е един от малкото хора който са ми събирали очите при риболов.
С този 6 метров прът той пълнеше 25 литрова кофа от латекс с платика за 3-4 часа . Това съм го виждал да го прави поне десетина пъти . Явно и седмицата ще върши работа , но след вашите препоръки пак се замислих за 8 метров.

- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
виж тази тема:
http://forum.nariba.com/viewtopic19355.html
колегата си продава Тиката аз я имам също и сам много доволен 273грама 7 метра. И е дава на добра цена 70лв под магазинската .аз му зех платформата.
http://forum.nariba.com/viewtopic19355.html
колегата си продава Тиката аз я имам също и сам много доволен 273грама 7 метра. И е дава на добра цена 70лв под магазинската .аз му зех платформата.

-
- научил се да хвърля
Благодаря на всички които взеха отношение по въпроса . Вече поръчах Tica - Adventure TC3 .
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Колко метра?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.