Къде се намирам:
Рибите
За рибите по света и у нас
naRiba.com

Форум

Аномалии при рибите
Модератор: emo vasilev
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Аномалии при рибите
На запад има едни такива институти, които се занимават с генно инжинерство, смесване на видовете риба и разни други такива. Нищо чудно и унас да има такива хора, правейки си опити с животни и риби. Та затова ние се чудим, тая или оная риба как се казва.
Най-добрият начин да запазиш своите приятели е да не ги предаваш!
/Мизнер/
/Мизнер/
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
И на север ги има.babushka написа:На запад има едни такива институти, които се занимават с генно инжинерство, смесване на видовете риба и разни други такива. Нищо чудно и унас да има такива хора, правейки си опити с животни и риби. Та затова ние се чудим, тая или оная риба как се казва.
Ако си спомняш,преди няколко години за белия делфин на Калиакра.Рибарите от даляна се видяха в чудо от него.Каса карагьоз на ден му беше рекета,иначе късаше мрежите на даляна.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Не, не съм чувала за този случай, може би е минал покрай ушите ми и не съм обърнала внимание.
Нищо чудно, с тези нови технологии, какви ли не мутанти ще срещаме в бъдеще.
Нищо чудно, с тези нови технологии, какви ли не мутанти ще срещаме в бъдеще.
/Мизнер/
/Мизнер/
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
И още нещо. Днес попаднах на интересна информация в нета за белите делфини. Четох за Афалата, за делфини с ивици и петна, за широкомуцунест делфин, делфин Гринди, за гърбати делфини,дългоклюн делфин и за бели делфини, но не навсякъде информацията беше придружена със снимки, та не можах да си начеша крастата, моето голямо любопитство. Колега Киро, ако не те затруднява, можеш ли да опишеш случая с този бял делфин. Любопитна съм, да узная.
/Мизнер/
/Мизнер/
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Тони,да съм свидетел,да ти го опиша.
Но само чух от познати за него.
По принцип,най-голямата популация в Черно море е на Афала-делфин.
Ама ей,тука хич не споря.Доколкото знам,е по-малкия делфин,и той казва къде ще е сафрида.
Има и друга марка делфин / не му знам заглавието /,ама той е по-голям,и не ще сафрид,а само по-големите бели риби.Лефера,карагьоза и де да знам кво още.
От тез по-големите делфини са ми минавали под лодката,а след 3-4 мин,около мен е завирало от големи риби.
Е,тогава нямаше тази техника за снимане,ама и каквото и да мятахме / чепарета,блесни , то друго нямаше /,не можехме нищо да изкараме.
Остана си само със спомена на тоя красив джурум около лодката.Без да видим коя риба бягаше.
Не ща делфин в лодката.Ейййй,бая голямо нещо е.
Ама ей,тука хич не споря.Доколкото знам,е по-малкия делфин,и той казва къде ще е сафрида.
Има и друга марка делфин / не му знам заглавието /,ама той е по-голям,и не ще сафрид,а само по-големите бели риби.Лефера,карагьоза и де да знам кво още.
От тез по-големите делфини са ми минавали под лодката,а след 3-4 мин,около мен е завирало от големи риби.
Е,тогава нямаше тази техника за снимане,ама и каквото и да мятахме / чепарета,блесни , то друго нямаше /,не можехме нищо да изкараме.
Остана си само със спомена на тоя красив джурум около лодката.Без да видим коя риба бягаше.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Вярно, че е голямо животно, по - добре само да те ескортира, като приятел, от колкото вътре в лодката а ти вън. Виждала съм по Дискавъри, как делфини придружават лодките и някои от тях демонстратират невиждани акробатични номера при играта си. Заради тези игри, децата са влюбени в делфините и аз ги харесвам. Виждала съм делфин само в делфинариума във Варна, тази година през март месец. Но, очи в очи не съм се срещала със тях, колкото и да са дружелюбни, сигурна съм, че си е страшничко.КИРО написа:Тони,да съм свидетел,да ти го опиша.
/Мизнер/
/Мизнер/
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Аномалии или химери.
За химерите в сп. Наука пише, че още в древността хората са си представяли възможността различните биологични видове да се сливат в едно.
Днес съществува клас Химери. Това са дълбоководни риби. Химери днес се създават и нарочно - с медицински цели. Има няколко причини за създаването на такива феномени. първата, от които е развитието на разнояйчните близнаци, както при хората, така и при животните и рибите. Друга причина може би е, наличието на някои мутации в ембриона.
Гледала съм научно-популярни филми с феномени създадени по този начин, чрез изменение на ДНК, при животните и рибите. Горките животни и риби, ако само можеха да се видят на какво приличат. Някои от тях са дори страшни,а други -смешни. От медицинска гледна точка, маже би са прави, да търсят вид животно или риба, което да е издръжливо както на отровите във водата, така и да живеят в силно замърсени водоеми.
В света има държави, които със закон забраняват смесването на ДНК, но има и такива, които разрешават такива операции и развъдници.
За химерите в сп. Наука пише, че още в древността хората са си представяли възможността различните биологични видове да се сливат в едно.
Днес съществува клас Химери. Това са дълбоководни риби. Химери днес се създават и нарочно - с медицински цели. Има няколко причини за създаването на такива феномени. първата, от които е развитието на разнояйчните близнаци, както при хората, така и при животните и рибите. Друга причина може би е, наличието на някои мутации в ембриона.
Гледала съм научно-популярни филми с феномени създадени по този начин, чрез изменение на ДНК, при животните и рибите. Горките животни и риби, ако само можеха да се видят на какво приличат. Някои от тях са дори страшни,а други -смешни. От медицинска гледна точка, маже би са прави, да търсят вид животно или риба, което да е издръжливо както на отровите във водата, така и да живеят в силно замърсени водоеми.
В света има държави, които със закон забраняват смесването на ДНК, но има и такива, които разрешават такива операции и развъдници.
/Мизнер/
/Мизнер/
-
- новобранец
kapsula написа:Тва май ми прилича на фотошоп
-
- фен клуб-скобар
Здравейте,
Днес ходихме на един платен язовир и изкарахме едни таранки по който има някакви грапави точки по хрилете!
Виждал ли е някои такова нещото и да ли е опасно или незнам ...

Днес ходихме на един платен язовир и изкарахме едни таранки по който има някакви грапави точки по хрилете!
Виждал ли е някои такова нещото и да ли е опасно или незнам ...

"Remember what happens in Vegas, stays in Vegas. Except for herpes. That shit''ll come back with you."

Това е признак, че е в размножителен период.
На доста видове риба им излиза такъв обрив през това време.
На доста видове риба им излиза такъв обрив през това време.
- jorro11
- ще става разбирач
Да наистина е признак на това че рибата е в размножителен период.Подобни "брадавици" се появяват и при платики,даже съм го виждал и на лещанки.
-
- фен клуб-скобар
Колеги не го знаех това ...
Мерси за информацията.

Мерси за информацията.

"Remember what happens in Vegas, stays in Vegas. Except for herpes. That shit''ll come back with you."

-
- вече хвърля и на тежко
При златните рибки тези грапавини са характерни за мъжките екземпляри.