Няма ли щекари в този форум???
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Няма ли щекари в този форум???
Хайде колеги я раздуйте малко. Техники тактики и нещо подобно. От дълго време имам желание да се оборудвам с щека, но все немога да събера пари.
- zograf
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Re: Няма ли щекари в този форум???
Честно казано си е скъпичко ама колега ГУСТОТО няма цена.Значи една 8.25м тегло около 700гр е около 100-120лв.Е тук вече изкача вапроса много е каса да бях взел 13м-ама цената утива на 350-400лв.А ако държиш да е лека -на там не казвам ценитеAnonymous написа:Хайде колеги я раздуйте малко. Техники тактики и нещо подобно. От дълго време имам желание да се оборудвам с щека, но все немога да събера пари.

Един стол ще ти трябва за този риболов-мин.200лв аз си го направих сам.До тук бяха неприятните работи-а приятните като започнеш да им касаш джуките и колегите от страни да викат ейго тоя пак вади ааааааааа.Усештането е савсем различно и истинско.Улова НЯКОЛКО пъти повече от колегата до теб.Абе с две-три думи ако започнеш да ловиш на щека ще си кажеш -абе аз до сега съм си мислил че ловя риба.
Ееее, евала Зографе, да си жив и здрав. Най-накрая някой си каза мнението! Поради това, че се бях отчаял вече и един мой приятел (невороятно добър щекар) ме насочи към 13 м щека за 300 лв и правен куфар за 250 лв и вече си ги купих. Направих 3 риболова и съм се насрал от кеф. Ама да знаеш, че е много важно да има кой да те учи защото без да знаеш не става нищо.
Ти от скоро ли ловиш, като съдя п о постингати май си от Пловдив, а аз от София иначе бих те поканил да идем заедно за риба.
Айде със здраве и успех!
Ти от скоро ли ловиш, като съдя п о постингати май си от Пловдив, а аз от София иначе бих те поканил да идем заедно за риба.
Айде със здраве и успех!
- zograf
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Краси като си от Пловдив ще ти кажа каде да провериш.Няколко състезателчета направиха магазинче където може да намериш такива такъми на много сносна цена.Магазинчето се намира- ако движиш от моста на гержика към Руски пресичаш 6-септември и гледаш в дясно .А що се отнася за стола за щеката ще кача снимка скоро и ако ти хареса ще доидеш да вземеш размера и технологиятаКрасиПловдив написа:.Kolega....ia kaji po-podrobno za tazi 13-ca za tia kinti......ako ti se obiasniava de..
...a i za stola su6to..!
Nasluka!

"Животът се измерва не с броя вдишвания, а с моментите, които са накарали дъха ни да спре!"
Когато Бог дал на хората мозъци, той не им казал, че те задължително ще функционират.
Когато Бог дал на хората мозъци, той не им казал, че те задължително ще функционират.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
-
- новобранец
- Обратна връзка:
кисело е гроздето
ЩЕКАТА-това е наи-перфектната техника.Ако не е,защо всички световни имена в риболова ловят точно така?Или са глупаци?Е скъпичко е,но има и по-евтинки.

Na kuka
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Болонезето също е разрешено.А че по принцип повече риба си вадят на фидер,то си е така.Ама не всеки път.На световни и европейски първенства фидера е забранен,затова на преден план излиза щеката.Но в някои страни имат състезания за риболов с фидер.Ако се разреши и ползването му,тогава ще видим коя ще е основната им въдица в повечето случаи.Дали пък няма да е точно фидера?!
-
- новобранец
- asenfisherman
- ще става разбирач
Tемата стана интересна и реших и аз да се включа.За всички песимисти ще споделя следното.По принцип практикувам всички видове риболов без щека,но миналото лято бях с приятели на 10 дневен риболов по Дунава,те ловят с щеки а аз с болонезе , мач ,фидер.Познаите какво стана-по резултат наи-добре бях с болонезето и то при сьотношение 3/1 в полза на щеката.Всички ловяхме на общо петно около 5м.Наи-голяма риба на щека-шаран 4кг.,платики по 2-3 кг,моя рекорд на плувка е платика 1,5кг,на фидер хванах каракуда 1кг.Не го харесвам тоя риболов, и аз като колегата обичам песента на аванса,но това не ми попречи да се оборудвам с щека преди един месец.На моменти щеката е убиец на рибата.Пред мен приятел е вадил толстолоби по 5 кг. без проблем,номера е да докараш рибата на дистанцията на щеката,тогава другите такьми остават на заден план.То стана цяла поема , но темата живо ме вьлнува. Успех на всички!!!
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
А когато рибата не иска да дойде на 13 или 14,50 метра какво правим?Разбира се,че когато с един вид въдица рибата се лови най-добре другите са излишни(но само за момента и за конкретните условия).За риболова на плувка щеката е съвършенството.Няма спор.Но само ако рибата е в периметъра и на действие.То за това има различни методи за риболов.Всеки метод цели да достигне до рибата по най-лесния и резултатен начин.Всеки метод има своето време и място.Всеки метод може да бъде "убийствено" ефективен.Просто не е правилно да се сравняват.
Нещо интересно за фидера - някои риболовци изразходват по 5 и повече килограма червеи за захранка(освен сухата смес).Може да си представите какви и колко риби ловят.
Нещо интересно за фидера - някои риболовци изразходват по 5 и повече килограма червеи за захранка(освен сухата смес).Може да си представите какви и колко риби ловят.
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка: