Няма ли щекари в този форум???

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Гост

Няма ли щекари в този форум???

Мнение от Гост »

Хайде колеги я раздуйте малко. Техники тактики и нещо подобно. От дълго време имам желание да се оборудвам с щека, но все немога да събера пари.
Аватар
zograf
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Re: Няма ли щекари в този форум???

Мнение от zograf »

Anonymous написа:Хайде колеги я раздуйте малко. Техники тактики и нещо подобно. От дълго време имам желание да се оборудвам с щека, но все немога да събера пари.
Честно казано си е скъпичко ама колега ГУСТОТО няма цена.Значи една 8.25м тегло около 700гр е около 100-120лв.Е тук вече изкача вапроса много е каса да бях взел 13м-ама цената утива на 350-400лв.А ако държиш да е лека -на там не казвам цените :lol:
Един стол ще ти трябва за този риболов-мин.200лв аз си го направих сам.До тук бяха неприятните работи-а приятните като започнеш да им касаш джуките и колегите от страни да викат ейго тоя пак вади ааааааааа.Усештането е савсем различно и истинско.Улова НЯКОЛКО пъти повече от колегата до теб.Абе с две-три думи ако започнеш да ловиш на щека ще си кажеш -абе аз до сега съм си мислил че ловя риба.
Гост

Мнение от Гост »

Ееее, евала Зографе, да си жив и здрав. Най-накрая някой си каза мнението! Поради това, че се бях отчаял вече и един мой приятел (невороятно добър щекар) ме насочи към 13 м щека за 300 лв и правен куфар за 250 лв и вече си ги купих. Направих 3 риболова и съм се насрал от кеф. Ама да знаеш, че е много важно да има кой да те учи защото без да знаеш не става нищо.
Ти от скоро ли ловиш, като съдя п о постингати май си от Пловдив, а аз от София иначе бих те поканил да идем заедно за риба.
Айде със здраве и успех!
Аватар
zograf
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от zograf »

КрасиПловдив написа:.Kolega....ia kaji po-podrobno za tazi 13-ca za tia kinti......ako ti se obiasniava de..:)
...a i za stola su6to..!
Nasluka!
Краси като си от Пловдив ще ти кажа каде да провериш.Няколко състезателчета направиха магазинче където може да намериш такива такъми на много сносна цена.Магазинчето се намира- ако движиш от моста на гержика към Руски пресичаш 6-септември и гледаш в дясно .А що се отнася за стола за щеката ще кача снимка скоро и ако ти хареса ще доидеш да вземеш размера и технологията :)
"Животът се измерва не с броя вдишвания, а с моментите, които са накарали дъха ни да спре!"

Когато Бог дал на хората мозъци, той не им казал, че те задължително ще функционират.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

И аз го видях столчето , ама не е ли много тежко , или само тъка изглежда , аиди и аз ще чакам по-точна информация
наслука
AndyF.M.
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

кисело е гроздето

Мнение от AndyF.M. »

ЩЕКАТА-това е наи-перфектната техника.Ако не е,защо всички световни имена в риболова ловят точно така?Или са глупаци?Е скъпичко е,но има и по-евтинки. :wink: :smt117
Na kuka
milo69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от milo69 »

щеката е вероятно най-перфектния уред за състезания, то всъщност на състезания освен щека и мач друго не може да се ползва. и затова е логично известните риболовци да ловят с щека-те са състезатели :roll:
Аватар
МИЛЧО
новобранец
новобранец

Мнение от МИЛЧО »

Добре и тези световни имена какво ловят с тези щеки. Всичко хубаво го вадят на дъно
Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Николай Ангелов »

Болонезето също е разрешено.А че по принцип повече риба си вадят на фидер,то си е така.Ама не всеки път.На световни и европейски първенства фидера е забранен,затова на преден план излиза щеката.Но в някои страни имат състезания за риболов с фидер.Ако се разреши и ползването му,тогава ще видим коя ще е основната им въдица в повечето случаи.Дали пък няма да е точно фидера?!
jkl_fishing
новобранец
новобранец

Мнение от jkl_fishing »

Аве кот ги фалите тес щекиии.Ко ви праи кеф да вадите рибки по 500грама ? Не е ли по добре да вадиш екземпляри по 2-3 килограма 4е и нагоре ако има6 късмет.Да вадишголяма риба това за мене е наи големия кеф.Аванса на макарата да проскърцва от време на време на време безцено е :lol: :lol: :lol: .
Аватар
asenfisherman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от asenfisherman »

Tемата стана интересна и реших и аз да се включа.За всички песимисти ще споделя следното.По принцип практикувам всички видове риболов без щека,но миналото лято бях с приятели на 10 дневен риболов по Дунава,те ловят с щеки а аз с болонезе , мач ,фидер.Познаите какво стана-по резултат наи-добре бях с болонезето и то при сьотношение 3/1 в полза на щеката.Всички ловяхме на общо петно около 5м.Наи-голяма риба на щека-шаран 4кг.,платики по 2-3 кг,моя рекорд на плувка е платика 1,5кг,на фидер хванах каракуда 1кг.Не го харесвам тоя риболов, и аз като колегата обичам песента на аванса,но това не ми попречи да се оборудвам с щека преди един месец.На моменти щеката е убиец на рибата.Пред мен приятел е вадил толстолоби по 5 кг. без проблем,номера е да докараш рибата на дистанцията на щеката,тогава другите такьми остават на заден план.То стана цяла поема , но темата живо ме вьлнува. Успех на всички!!!
Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

А когато рибата не иска да дойде на 13 или 14,50 метра какво правим?Разбира се,че когато с един вид въдица рибата се лови най-добре другите са излишни(но само за момента и за конкретните условия).За риболова на плувка щеката е съвършенството.Няма спор.Но само ако рибата е в периметъра и на действие.То за това има различни методи за риболов.Всеки метод цели да достигне до рибата по най-лесния и резултатен начин.Всеки метод има своето време и място.Всеки метод може да бъде "убийствено" ефективен.Просто не е правилно да се сравняват.
Нещо интересно за фидера - някои риболовци изразходват по 5 и повече килограма червеи за захранка(освен сухата смес).Може да си представите какви и колко риби ловят.
tetko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tetko »

zograf написа: Магазинчето се намира- ако движиш от моста на гержика към Руски пресичаш 6-септември и гледаш в дясно .

Преди пресечката на Данаил Николаев ли се намира магазина.
За един ден на риба , Господ два дена дава !
Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Точно там.Това е магазина на Наско Боянов и Румен Панов.
tetko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tetko »

Тенкс. Ще гопоразгледам при първа възможност.

НАслука.
За един ден на риба , Господ два дена дава !
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”