--- За бога, ИАРА направете нещо за Панчарево!!! ---

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Dobrev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

--- За бога, ИАРА направете нещо за Панчарево!!! ---

Мнение от Dobrev »

Напоследък ходя на Панчарево да ловя уклей и каракуда на устието. Но какво забелязвам - липсва какъвто и да е контрол, въпреки многото апели за спасяване на маломерните шаранчета там! Днес например забелязах в живарниците на над 10 идиоти шаранчета по 200-300 грама. Просто е бушменско! Не може ли да се правят проверки на улова и да има всекидневен контрол и по-сурови санкции за сплашване на нарушителите. Защото после всички реват, че нямало риба, а как да има като се унищожават по този животински начин тези бебета шаранчета!
Fishing Forever
Аватар
fixxer
Администратор
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от fixxer »

Българска работа ... аз понеже почти не ям риба в повечето случаи си връщам всичката уловена риба във водоема, след като са направени съответните снимки :roll: Бракониерството и неспазването на разпоредбите от години мъчат стриктните риболовци :evil: Да се надяваме че с времето и тези неща ще отминат :!:
Аватар
ivanka
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от ivanka »

Аз също съм възмутена от несъвестните ни колеги, ако изобщо мога да ги нарека така :evil: това си е кощунство :!: и после се оплакваме, че нямало риба.....
Maniack

Мнение от Maniack »

A BE KVO SE VAZMUSHTaVATE OT HVANATI 2,3 sharancheta malomerni ot nekvi MALOUMNICI a ne se vazmushtavate ot SITEMNOTO BRAKONIERSTVO po vsichki nashi po-golemi iazoviri koeto e UNISHTOJILO TONOVE RIBA! Vsichki znaete dobre koe e ISTINSKOTO ZLO!
Dobrev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Dobrev »

Маниак, ти си прав за истинското бракониерство и че то унищожава най-много риба. Но аз говоря в случая конкретно за Панчарево. Проблемът е, че там от пуснатите незнам колко хиляди шаранчета не са хванати 2-3 а много много, може би половината и повече и няма никакъв контрол. А няма ли да е чудесно примерно на един водоем близо до София да има прилични количества шаран. Но няма да има, защото ще се излови още маломерен. Ще останат единични бройки. Да не говоря пък за мръсотията край брега там. Просто е нещо уникално. Едва ли има по-замърсен от битови отпадъци бряг в България. Дори в един момент риболова стана невъзможен при наличието на течение. Боклуците са повече от водата. Но за да си оправим културата трябва да минат стотици години, дори и тогава не съм сигурен, че ще се оправим. :cry:
Fishing Forever
Аватар
bobsana
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от bobsana »

Как си мечтая да се върна 20 г назад. Сега ни трябват много години да възстановим рибния ресурс, но защо ние трябва да бием хората /защото по друг начин не става/ като има институция ИАРА, която е длъжна да взима мерки. Освен това бракониерите много често използват сила и оръжие. Не мисля да правим каубойски изпълнения и после в съда се незнае кои кого. ИАРА да пращат въоръжени служители или полицай. Ние изпращаме достатъчно сигнали. И повече сигнали ще пращаме само да видим, че не е глас в пустиня.
padreto
новобранец
новобранец

Мисля че ИАРА само харчат пари.

Мнение от padreto »

Всички сте безумно прави за бракониерите.
НО, питам:
Колко риболовци - редовни, има в България?
Колко пари се събират от таксата за билет?
Колко пари получава ИАРА от държавния бюджет?
Като се съберат двете суми, може ли да каже някой, къде отиват?
Като получим отговор на горните въпроси, ще стане ясно до къде са виновни бракониерите, и докъде ИАРА.
C41
новобранец
новобранец

Re: Мисля че ИАРА само харчат пари.

Мнение от C41 »

Колко риболовци - редовни, има в България?
Колко пари се събират от таксата за билет?
Колко пари получава ИАРА от държавния бюджет?
Като се съберат двете суми, може ли да каже някой, къде отиват?
Като получим отговор на горните въпроси, ще стане ясно до къде са виновни бракониерите, и докъде ИАРА.[/quote]

1. Минимален брой.
2. николко, все някой ги точи за друго...
3. николко, защото някой ги е източил.
4. този, който ги е пренасочил може.
Ако са виновни бракониерите, следва че някой ги оставя да го правят!
А сега кажете кой е той?
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”