Въпрос за директен 8-ца
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
- drago.fisherman
- новобранец
- Обратна връзка:
Въпрос за директен 8-ца
Здравейте на всички колеги.От доста време ми се върти идеята да си купя 8 метров директен.Дайте мнения за следните модели:
TICA Exsclusive-8m-271gr.-343лв.
TICA Lakelight -8m-310gr.-473лв.
TICA Winner -8m-307gr.-322лв.
SHIMANO Nexave-8m-325gr.-301лв.
GARBOLINO Extreme Tele-8m-345gr.-402лв.
Рибите които искам да ловя са от различно тегло,но има места с изненади над 5 кг.При това тегло амурите и толстолобите дори и на платен са като подводници.Ако някой има по-добра идея за друга марка или модел нека също да сподели мнение.Благодаря ви предварително

TICA Exsclusive-8m-271gr.-343лв.
TICA Lakelight -8m-310gr.-473лв.
TICA Winner -8m-307gr.-322лв.
SHIMANO Nexave-8m-325gr.-301лв.
GARBOLINO Extreme Tele-8m-345gr.-402лв.
Рибите които искам да ловя са от различно тегло,но има места с изненади над 5 кг.При това тегло амурите и толстолобите дори и на платен са като подводници.Ако някой има по-добра идея за друга марка или модел нека също да сподели мнение.Благодаря ви предварително

- Тони 72
- научил се да хвърля
Re: Въпрос за директен 8-ца
Помисли за 8 метрова щека.Мисля,че е по-разумно от 8 метров директен.
Наслука!
-
- учете се от него
С осмица директен , на платен гьол с три метра дълбочина(примерно) , можеш да ловиш на 12-13 метра дистанция а със щеката на дистанция колкото и е дължинатаТони 72 написа:Помисли за 8 метрова щека.Мисля,че е по-разумно от 8 метров директен.

п.п. колега , виж и "Фокус Финеса" или ако ти трябва целево за големи риби и да не го мислиш много , някой от моделите на Джаксън

TICA Exsclusive-8m-271gr.-343лв. е добра и най лека от посочените от теб с нея съм вадил шаранета по 2-2,5кила,но на страх мисля че това и е тавана 

Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве.
- Тони 72
- научил се да хвърля
Извинявам се,не се изразих правилно и затова може би останах неразбран.Имам в предвид уип осмица.Имам такъв на МИДИ и го използваи като директен и като щека.Върши ми перфектна работа.Успех в избора.
Наслука!
-
- сериозен играч
аз май съм за финесата на фокус
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
- drago.fisherman
- новобранец
- Обратна връзка:
Дайте да се разберем.Въпроса ми е за директен а не за уип.Гледах един на Браунинг,но нещо не ми е по сърце.Ако го ползвам като директен ми се струва,че ще ми трябва и леководолазна екипировка за да си търся топсета по дъното.Къде мога да видя това МИДИ? 

-
- учете се от него
Малко трудно е да се подбере такъв "широко профилен" прът , но ако посочените цифри горе са лимитни в общи линии, в тях се вместват и финесата и джаксона взети заедно
Единия със жило и ластик 1.2/1.4 ( до първо късане), другия с ластик 1.8/2.0 на пето коляно

п.п.http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6905

п.п.http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6905
- drago.fisherman
- новобранец
- Обратна връзка:
Колега Ида,Финесата като гледам е с плътен връх.Предлагат ли се кухи за да се монтира ластик и ако е възможно до какъв диаметър.Все пак е по добре да имаш късане и изтървана риба,отколкото строшена секция.Джаксъна още не съм го видял.Ако обичаш дай някакъв линк. 

-
- учете се от него
Това е за Джаксъна- старичък модел , но амурите и толстолобите са гарантирани с негоdrago.fisherman написа:Колега Ида,Финесата като гледам е с плътен връх.Предлагат ли се кухи за да се монтира ластик и ако е възможно до какъв диаметър.Все пак е по добре да имаш късане и изтървана риба,отколкото строшена секция.Джаксъна още не съм го видял.Ако обичаш дай някакъв линк.

http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=1806
Финесите също са много здрави , може да се монтира допълнително кух връх ( оригиналния се запазва) , да се отреже и поне аз до колкото имам наблюдения 1.2/1.3 или 1.4 на трето коляно или 1.6 на четвърто. Над 1.6 , не знам но си мисля че ще му дойде много. До зависи и от рибите , ако са толстолоби по 7-8 кила.....

- drago.fisherman
- новобранец
- Обратна връзка:
Ида аз не съм културист.Тези 620гр.на Джаксъна ще ми дойдат множко,нищо че няма да го държа постоянно в ръце.Малко съм старичък вече за такива фиести и болки в ставите след излет.Все пак много ти благодаря за инфото.

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Върхове продават във всеки магазин.Тони,те посъветва нещо,Мидито като строй е точният уип,с диаметър като директен,Браунинга ,малко повече пада към къса щека,аз бих избрал измежду Тиките,а защо не и Гарболиното.А и сервиза им е като,че ли по-добър.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
вземи си garbolino alegria 666 8.9 метра около 400 грама е и можеш да го ползваш като директен и като уип
http://www.krakra-fishing.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- drago.fisherman
- новобранец
- Обратна връзка:
Колега emobob уипа си е уип - директния е друго.Все пак къде мога да го намеря уипа на Garbolino и на каква цена.Фирмата е добра и предполагам,че са направили нещо интересно.За това съм пуснал темата и искам да избера нещо добро,а не само да хвърлям пари на вятъра. 

- Венелин Радушев
- разбира нещата
http://www.aquasport-n.com/index.php?p= ... d_brand=13drago.fisherman написа:Колега emobob уипа си е уип - директния е друго.Все пак къде мога да го намеря уипа на Garbolino и на каква цена.Фирмата е добра и предполагам,че са направили нещо интересно.За това съм пуснал темата и искам да избера нещо добро,а не само да хвърлям пари на вятъра.
тук го има, но за цената....
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."