Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com
Форум
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
Петъчни спининг чуднотии :)
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- maznislav
- разбира нещата

- Обратна връзка:
Петъчни спининг чуднотии :)
Здравейте колеги
Сега се прибирам и още си търкам очите и немога да поврявам и то не от някакви големини или количества , а от магията на риболова . Сутринта на стената на Батак преди да ни изгонят Лорда пробваше върележки , клатушки и всякакви други джаджи - без особен успех , а аз с малко миноуче набързо , с многото пропуски и откачания надърпах 20 -верно дребни, костурчета
След кратка и не толкова кратка почивка и доста премеждия и за 2 -ма ни - аз със спуканаза кой ли път секция на лодка , той с разглобена в движение макара
пак бавно се промъкнахме на стената. Силен насрещен вятър и костур далече далече
Аз сложих цикадата
35 mm 3 гр и се започнаха едни тестове и то със завиден за мен успех, а никито макар и рядко успяваше да прилъже по някои друг костур. Пак ни изгониха и отделихме 1 час в ядене и обсъждане на ситуацията. Лодката беше готова и влезнах с нея в района на стената. Костура явно не гонеше, но на 6 -7 подаване доста далеч от брега последва рязък удар , приятна борба и опулване от моя страна. Натози воблер

на задната 3 -ка стръвно се беше впила около 300 грамова червеноперка , като цялата тройка се губеше дълбоко в устата и.
Опитах да направя снимка , но батериите ги нямаше , дано никито да е успял от брега. После сложих гореспоменатата цикака и почна да тествам като при променливо водене имах доста удъри. На една от припомванията имах странен удър без опипване и се оказа 2 -ра червеноперка.
пак захапала до гъза. Последва взимане от дъното и пак червеноперка и след 10 -тина костура пак една:). Споменатата цикада ме впечатли с разнообразните възможности за водене като костура най-хареса последния ми експеримент , а именно. Хвъляне и примамката потъва някъде близо до дъното , следва 2 -но припомпване с пръчката което я вдига около метър.После просто държа опънато влакното докато цикадата потъва и следва яростно отнасяне и сгъване на върха. Така днес хванах над 30 костура за около час. И за да бъде магията пълна точно преди да излезна с рязък удар на цикадата захапал ЦЯЛАТА средна тройка увисна и един добър .... УКЛЕЙ.
Е това ме разби тотално и приключих риболова.
И сега още търкам очи и си мисля .... дали да не направя тематичен риболов на червеноперка с цикада
, все пак днес имам цели 4 броя , а съм сигурен че на дъното имах още доста удъри без закачане именно от тези създания.
Странностите на спининговия риболов продължават .. поне при мен , а зависимостта ми към него стават все по-силна.
Днешните емоции ще помня дълго .. пожелавам такива спомени на всеки
На слука
Сега се прибирам и още си търкам очите и немога да поврявам и то не от някакви големини или количества , а от магията на риболова . Сутринта на стената на Батак преди да ни изгонят Лорда пробваше върележки , клатушки и всякакви други джаджи - без особен успех , а аз с малко миноуче набързо , с многото пропуски и откачания надърпах 20 -верно дребни, костурчета
След кратка и не толкова кратка почивка и доста премеждия и за 2 -ма ни - аз със спуканаза кой ли път секция на лодка , той с разглобена в движение макара
35 mm 3 гр и се започнаха едни тестове и то със завиден за мен успех, а никито макар и рядко успяваше да прилъже по някои друг костур. Пак ни изгониха и отделихме 1 час в ядене и обсъждане на ситуацията. Лодката беше готова и влезнах с нея в района на стената. Костура явно не гонеше, но на 6 -7 подаване доста далеч от брега последва рязък удар , приятна борба и опулване от моя страна. Натози воблер 
на задната 3 -ка стръвно се беше впила около 300 грамова червеноперка , като цялата тройка се губеше дълбоко в устата и.
Опитах да направя снимка , но батериите ги нямаше , дано никито да е успял от брега. После сложих гореспоменатата цикака и почна да тествам като при променливо водене имах доста удъри. На една от припомванията имах странен удър без опипване и се оказа 2 -ра червеноперка.
Е това ме разби тотално и приключих риболова.
И сега още търкам очи и си мисля .... дали да не направя тематичен риболов на червеноперка с цикада
Странностите на спининговия риболов продължават .. поне при мен , а зависимостта ми към него стават все по-силна.
Днешните емоции ще помня дълго .. пожелавам такива спомени на всеки
На слука
Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
- maznislav
- разбира нещата

- Обратна връзка:
Re: Петъчни спининг чуднотии :)
Че пия бира в момента е така , но това е чистата истина .. и свидетел имам , а и както знаеш пиша само станалото. За мен също е необяснимо , ное ФАКТBZI написа:Вальо май си прекалил с бирата![]()
НАЗДРАВЕ
Така е, така е...
Сърсем не лъже
Сърсем не лъже

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър

Хъ , хъ , мамини златни бракониерчета
То добре че след толкоз гонене не съ ви фърлили един бой та да видите виЙ кон боб яде ли

То добре че след толкоз гонене не съ ви фърлили един бой та да видите виЙ кон боб яде ли
Ми шиБано , нормалноmaznislav написа:... той с разглобена в движение макара![]()
![]()
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- sandista
- сериозен играч

- Обратна връзка:
цикака ? Я дай пълното название да я разгледаме ... ? 
-
boris1
- научил се да хвърля

Не съмнявам че е истина.Лятото имах подобно преживяване близо до контрастената- след няколко поредни ялови удара се усъмних че това не бяха костурски вземания, сложих ONDEX 1 номер и виновниците започнаха да посещават брега.Хванах 4-5 внушителни червеноперки като за 15- 20 минути имах удар на почти всяко хвърляне и то на 10-15 метра от брега.BZI написа:Вальо май си прекалил с бирата![]()
и рибата има душа-бракониера не
Мен не са ме гонили толкова пъти, щото реших, че за някви микроскопични бодливковци не си заслужава да си чупя краката по тия каманаци.Павел Иванов написа:Хъ , хъ , мамини златни бракониерчета![]()
![]()
![]()
То добре че след толкоз гонене не съ ви фърлили един бой та да видите виЙ кон боб яде ли![]()
Макарата е Риоби.Павел Иванов написа:Ми шиБано , нормалноmaznislav написа:... той с разглобена в движение макара![]()
![]()

-
certate
- вече хвърля и на тежко

Няма нищо странно в това наистина !
Много често покрай нормалните ,се ловят и нехарактерни риби - уклей, бабушка, червеноперка и доста др. видове.
Явно не сте попадали в такава ситуация .
Понеже няма снимки, ще си позволя да изкажа едно условно съмнение или по-скоро предположение.
Предполагам че рибите които наричаш червеноперки, все пак са бабушки.
Много често покрай нормалните ,се ловят и нехарактерни риби - уклей, бабушка, червеноперка и доста др. видове.
Явно не сте попадали в такава ситуация .
Понеже няма снимки, ще си позволя да изкажа едно условно съмнение или по-скоро предположение.
Предполагам че рибите които наричаш червеноперки, все пак са бабушки.
.........!
- maznislav
- разбира нещата

- Обратна връзка:
Ето тук еsandista написа:цикака ? Я дай пълното название да я разгледаме ... ?
http://www.marukyu.com/eng/ecogear/prem ... 35_40.html
Само за справка и другия споменат воблер е от същата марка
http://www.marukyu.com/eng/ecogear/prem ... mx48f.html
А тук има предтсавяне на цялата серия Премиум
http://www.youtube.com/watch?v=H_XaVcOk5EI
точно описаното водене на цикадата го няма предполагам заради плитката вода в която е снимано
надявам се да съм бил полезен
-
certate
- вече хвърля и на тежко

Мани ги тия цикади, така и не разбрахме червеноперки ли си ловил или бабушки
или не правиш разлика 
.........!
Не прави разлика
Ама реших да не го огорчавам с истината веднага
Ама реших да не го огорчавам с истината веднага

- maznislav
- разбира нещата

- Обратна връзка:
И 2 -те чадо и 2 -те 
А че не ги различавам е ясно
Все пак аз съм спинингист , а не задкомпютърен рибен теоретик 
Колкото до цикадите .. мен ме кефят и си ловя с тях .. кат гледам как чезнат от рафтовете на магазините си мисля , че несъм единствен
А че не ги различавам е ясно
Колкото до цикадите .. мен ме кефят и си ловя с тях .. кат гледам как чезнат от рафтовете на магазините си мисля , че несъм единствен
-
certate
- вече хвърля и на тежко

Какъв рибар си, щом не можеш да различиш бабушка от червеноперка
Вземи първо ги понаучи малко рибите, пък после ..... мнения, опит и т.н., щото е
и
Спинингист
За един сезон, не се става дори и ,,задкомпютърен рибен теоретик,, 
Спинингист
Последно промяна от certate на Съб Ное 29, 2008 10:43 am, променено общо 3 пъти.
.........!

Пазете природата чиста !!!!