Световната Криза

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Re: Световната Криза

Мнение от GODzillata »

Мда...кризата чука и на нашата врата.

Със съдружника ми вече съкратихме 3 жени от офиса, също така и двама работника от цеха.
Иде зима...нещата ще загрубеят повече, приходите ще са почти никакви, а разходите си текат.
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
fider
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fider »

Кризата е победа на разумните срещу умните :wink: и да превалутиране ще има.
Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве.
snegk

Мнение от snegk »

chapara написа:Аз като се замисля (винаги оптимист) има си и интереснохубава страна тази криза.Много неща ,като строителни матеряли започват да си идват на истинската цена ,а не на спекулативната.Днес ходих да пазарувам някои неща.Та пирони, кото ми продаваха за 3.50лв.кг., днес бяха на 1.20лв.кг..Та за какво говориме,дадох само този дребен пример,защото ми писна от спекулативни цени, от които никога не съм можел да си направя реална оферта за даден обект.Нека сега спекулаторите да му ядат главата :mrgreen: Днес като отидох да пазарувам(доста матеряли минават през мен)щяха да си счупят краката , да ме умоляват да си сменя продавача.Е да , ама не, останах си при единствения лоялен ,който винаги ми е правил отстъпки.Е да,сигурно много хора ще пострадат,ще оцелеят по практичните,но и в това си има хубаво,ще стъпиме на земята,а не както обикновенно да ни носи течението.Просто време за размисъл :wink:
То хубаво батко ама аз пирони копувам един-път на 10г.А основните храни и продукти които се използват всекедневно,не само,че не падат ами и са дигат.Това е проблема на обикновения човек.Това,че строителните материали падат е добре,но ти ще направиш една баня за 10г.А тези с многото пари правят по 10бр.на година.Стигаме до извода,че всичко хубаво е за богатите,а на тях много не им пука от кризата.Аз лично нищо позитивно не виждам от предстоящата криза,само бедност и овеличаване на престъпноста :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
angel81
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от angel81 »

колко кризи минаха . . кучето с кокал ще плашат . . ний без криза неможе да живеем
късмет работа . .
Аватар
Big^Fish
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Big^Fish »

Незнам кое и е положителното на тази криза.ДА,някои неща ще поевтинеят,но хората останали без работа май няма да могат да си ги позволят.Това е болката на хората.Аз съм учил 6 години за тази професия и през това,а и след това време заедно с колегите сме бачкали като гламави за да се доказваме.Много от тях в настоящия момент останаха без работа и такава по специалноста не могат да си намерят.Отсналаите просто чакаме в агония кога ще дойде и нашето време.Иска ми се да се задържа,давам всичко от себе си,работя до и след полунощ без редовно заплащане и с намалено такова,но нещата просто са на изживяване.Пирони и аз отдавна не съм купувал,ама както много други плащам наеми,сметки,гледам семейство.Те за това иде реч.Незнам дали кризата ще ни накара да стъпим на земята,ама при всички положения е шибана история,лично за мен,за семейството ми и за много други.Аз не виждам за съжаление нищо положително в нея.Положително ще е за измамниците и тарикатите,дето ще използват това време за да направят още пари на гърба на обикновените хора.
СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

snegk написа: То хубаво батко ама аз пирони копувам един-път на 10г.А основните храни и продукти които се използват всекедневно,не само,че не падат ами и са дигат.Това е проблема на обикновения човек.Това,че строителните материали падат е добре,но ти ще направиш една баня за 10г.А тези с многото пари правят по 10бр.на година.Стигаме до извода,че всичко хубаво е за богатите,а на тях много не им пука от кризата.Аз лично нищо позитивно не виждам от предстоящата криза,само бедност и овеличаване на престъпноста :wink:
Проблема на "обикновенният човек" е предимно че ще остане без работа /поне голяма част от "обикновенните човеци"/. Оттам ще харчи по-малко, което ще вземе работата на други като него. Цените на хранителните стоки ще започнат да намаляват едва когато работата се закучи окончателно. Засега потреблението на тези стоки не е намаляло.... храната е преди всичко и ще е последното, от което човек ще започне да се ограничава. Сега обаче хората решават да отложат закупуването на автомобил, телевизор, построяването на вила и прочие. Оттам и падат цените в тая сфера....борба за късчето хляб. Недай боже да паднат цените на храната....спукана ни е работата. А държавата....трябва да помисли не за обикновенните хора, а за спасяване на бизнеса, че той ги храни. И неможеш да си богат ако шефа ти е беден.

Започнахте да обръщате темата и да говорите за предсрочни избори, вот, бат Сергей .....
Кого ще избираме? Мачото с съмнително минало и още по-съмнително бъдеще? Човек полуграмотен и с занижени интелектуални възможности. Лидер на партия, която набиреше партийни членове на килограм..... лихвари, рекетьори и други съмнителни елементи? Другият вариант е един параноичен фашист, който може да доведе единствено до гражданска война. Всички са маскари, но някак ще ме е срам ако начело на държавата излезе един от тия индивиди. Всички се ядосваме на золумите на ДПС и пак си пръскаме гласовете между 100-тина измислени партийки. Заради кого ни спряха евро парите? Чии вилает са ключовите министерства и държавни институций отговарящи за земеделие, гори, екология....случайно ще да е. Защо ДПС финансира студенти в въпросните специалности? Политиците ни са крадливи и безотговорни и което е по-лошо.....и аз и вие сме същите. Не гласувайте за партий, които нямат шанс, за да не са ДПС пак в управляваща коалиция!!!
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
fider
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fider »

Трябва да се избере по малкото зло по добре мутра с ДУПЕ да се бори,проводник на европолитиката отколкото хора доказали че не могат нищо друго освен да присвояват меко казано.Така мисля защото гледам как разни баровци от европол и подобни институции контактуват предимно с него значи той е човека и съм сигурен че са му обяснили как трябва да станат нещата.А бе в интересни времена живееме дано скоро да има положителни резултати пък ако ни предаде и тоя незнам може би ще се странства :(
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

А бе кви избори /отделно е това,че няма кого да изберем,както посочи колегата N. /-ми те изборите са национални,пък кризата е световна.Т.е.,пак с прашката ще трепем агресора,облечен в брони и кевлар.Било ни писано,ще го отнесем по пълната програма-нали сме част от същия този сполетяван от криза след криза свят.
fider
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fider »

Излезе филма zeitgeist 2 има го в зарта
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:roll: Криза.... ли какво е криза? :roll: Моето лично мнение е, че шепа ЕВРЕИ прилагат мерики срещу възходящата Азиятска икономика!!! :roll:
За много хора може да прозвучи тъпо, но в литературата е описано още преди 7-8 години какво ще се случи днес и утре! :roll:
Криза няма, защото ресурсите са си в наличност както е било и преди.... Няколкото фондови общества ще свалят цената на ТРУДА, Покупателната способност на Гражданите ще падне, до нива кадето Азиатците да нямат интерес към разгръщане на нашите пазари.. :roll:
Същите тези Еврейски Родове /кланове / ще освободят световните капитали след дълги - дълги години :roll:
Защо е така? Защото както казах ресурсите са били винаги едни и същи!
За да забогатее едно общество.... Трябва друго да обеднееееее..... :roll:

Та стягайте коланите, предстои безработица.... морално падение в нива, които не сме виждали! Годините на прехода ще ни се видят като детска игра... :roll:
Престъпноста бележи бум.... септември 34, октомври 78, ноември 121 атомобила изчезнали само в София :evil: за страната не е обобщено :roll:
Местата за отвличане на автомобилите! Атомивки масово докато ключовете са на таблото, хипермаркати докато се товарят покупките, кръстовищата кадето има лесни изходи :roll:
Поздрав
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
Big^Fish
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Big^Fish »

AL KAPONE написа:
Та стягайте коланите, предстои безработица.... морално падение в нива, които не сме виждали! Годините на прехода ще ни се видят като детска игра... :roll:
Престъпноста бележи бум....
Бате,дано цялата тази работа да не е вярна напълно,защото иначе...незнам.
СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
fider
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fider »

Big^Fish написа:
AL KAPONE написа:
Престъпноста бележи бум....
Бате,дано цялата тази работа да не е вярна напълно,защото иначе...незнам.
Дано дано ама надали :D :) :| :(
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

fider написа:Трябва да се избере по малкото зло по добре мутра с ДУПЕ да се бори,проводник на европолитиката отколкото хора доказали че не могат нищо друго освен да присвояват меко казано.Така мисля защото гледам как разни баровци от европол и подобни институции контактуват предимно с него значи той е човека и съм сигурен че са му обяснили как трябва да станат нещата.А бе в интересни времена живееме дано скоро да има положителни резултати пък ако ни предаде и тоя незнам може би ще се странства :(
Гледаш, гледаш..... каквото някой е поръчал. Благотворителни мачове, акций, банкети....тоя бат Бойко и да кихне....пак ще за нечие благо. И все камери наоколо, а той неиска.....анонимен иска да остане. А за кражбите и произвола.....ела да видиш кой закупи 47000 квадратни метра разгъната застроена площ + 40 декара борова гора /около сградата/общински имот за 2,5 милиона лева в моя град. Ела да видиш как същия разора гроба на първият български патриарх и построи мол върху него, събори 1/3 от римска крепостна стена за да си построи яхтено пристанище /и двете в рамките на исторически резерват/. Ела да видиш кой се чупи в кръста да му гласува "проектите" в местният парламент. Същият е в списъка и на кралите от европарите.....набеден вероятно. Добре че бяха същите общински съветници, че да реши отчасти бат Бойко проблема с боклука....иначе още щяхте да го плюете. И за чия сметка последното..... в замяна на това че запълваме 2/5 от сметище за десетки милиона лева получаваме.....работни места....цели 9..... Питай ни след 5 години къде си изхвърляме нашият боклук....
Той още кога му беше работа си контактуваше с интерпол и други....какво постигна?
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

AL KAPONE написа:Та стягайте коланите, предстои безработица.... морално падение в нива, които не сме виждали! Годините на прехода ще ни се видят като детска игра... :roll:
..уви, така ще да бъде...и аз съм песимист по отношение на бъдещето...
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
kolev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kolev »

Според мен предстои една тежка гражданска война.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”