Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Техника за шарани в големи язовири!
Модератор: sapuna
Техника за шарани в големи язовири!
Здравейте колеги
, каква е вашата тактика на големи водоеми с големи и наплашени шарани, с тинесто и обрасло дъно...ловя предимно на царевица но досега нямам почти никъкъв успех, монтажа-Hair rig, имам и други предпочитания... ама викам и вас да ви чуя
.
Наслука!

Наслука!
Re: Техника за шарани в големи язовири!
Тоя монтаж хеър риг нищо не ми говори.Дай малко повече разяснение.С лодка ли вкарваш въдици, от ръка ли искаш да мяташ по-навътре
Смяташ ли да захранваш, варианти да смениш вида на стръвта и тн. 

Забавлявам се и си живея, а за теб оставам само Фикс идея!
Монтажа е обикновен "на косъм" в Карпа го имаше и като Standart rig, иначе язовира е широк 200 метра, а от ръка карам 80м, захранка-задължително, вида на стръвта... в направата на топчета не съм много добър, а и при мен царевицата дава по-голям резултат, пък и не си струва да уча рибата на топчета на такъв водоем...но това е мое виждане.Ще се радвам да чуя други мнения.asini написа:Тоя монтаж хеър риг нищо не ми говори.Дай малко повече разяснение.С лодка ли вкарваш въдици, от ръка ли искаш да мяташ по-навътреСмяташ ли да захранваш, варианти да смениш вида на стръвта и тн.
Ето монажа:
http://www.americancarpsociety.com/imag ... eup500.jpg
http://www.fishingmagic.com/news/images ... drig01.jpg
...
Последно промяна от georgi_gopata на Пон Дек 01, 2008 4:58 pm, променено общо 1 път.
според мен наи добрия вариян е така наречения хеликоптер като издърпаш повода 30-40 см нагоре този монтаж те спасява от обраслото дъно.А относно стръвта мисля че царевицата е наи добрия вариан но слагаи по 5-6.Това е от мен
поздрави

поздрави
-
- и господ не е толокова добър

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Така, по описание като гледам, язовира, в който ловиш, е прибилизително същия като този, където ловя аз.Тази година имах задоволителни успехи, да не кажа отлични и то при липса на по-голямо количество риба.Правя така-въдиците се вкарват с лодка на разтояние от 100 до 120 метра максимум, за да не извадя въдицата на някой колега отсреща(случва ми се и това, егати как си гонат въдиците, а аз си мисля че ми е клъвнало нещо), за стръв използвам царевица от бурканче, от тези които се продават в риболовните магазини.Захванвам на място от лодката с предварително накисната стара царевица и кюспе на плочки, защото на това ловя.Винаги оставям една въдица на протеиново топче със съответната подхранка
Имам въдици на всякаква стръв- на царевица, на капан на сандвич с кюспе, където винаги оставям една кука да стърчи на царевица.И задължително една на косъм на царевица с 4 зърна-имам 3 шарана между 3 и 6 кг. на косъма с царевица, което за мен е много добър резултат.Кюспето също ме е спасявало от капо и то с нов личен рекорд.Пробвах и нещо нестандартно-писано е по форума за копче със стръгче магданоз на него, но на него нямаше резултат.Въдиците седят захранени така поне 24 часа, защото седя и през нощта- знам че не е законно, ама пуста мания по риболов, знаете какво е
Винаги съм имал поне един шаран от 3 кг. в актив.Но и всеки водоем си е различен, трябва да имаш това предвид
И късмет 

Забавлявам се и си живея, а за теб оставам само Фикс идея!
Аз гледам да ловя по ръкавите, не ходят хора а и местата ми се струват добри.
Също има и стръмен скалист бряг на които никои не ходи, но и при ваденето на рибите е трудно.Гледам по-обрасли в края ръкави със дълбочина 5-6 метра...
Също има и стръмен скалист бряг на които никои не ходи, но и при ваденето на рибите е трудно.Гледам по-обрасли в края ръкави със дълбочина 5-6 метра...

- krokibg
- учете се от него
Гопа,кви лични бе приятел,не виждаш ли че е със четири мнения този дето те питаgeorgi_gopata написа:Само на лични!Мерки за сигурност...

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Отговорът на това питане е някъде из раздела!
Големи язовири?!?!?
Големи язовири?!?!?
- pepi71
- научил се да хвърля
Уместна забележка но не е колегиална.Още повече от модератор.Krokibg написа:Гопа,кви лични бе приятел,не виждаш ли че е със четири мнения този дето те питаgeorgi_gopata написа:Само на лични!Мерки за сигурност...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Внимавай кво пишеш, че гледам!!! Модератор
Абе Георги,по туй време да гониш наплашен шаран и то на царевица си е меко казано лудост.Я по-добре направи един хубав букет от едър червен червей или малка рибка,па ако имаш късмет може да се сдобиеш със сом или амур.Наслука и да почерпиш.
-
- и господ не е толокова добър
Страна яIDA написа:Много странна тема![]()
![]()

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.