Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Ка-стъкла ли са ми сложили или ...
Модератор: dantho.mihov
Re: Ка-стъкла ли са ми сложили или ...
ами ако беше ги направил при нас нямаше да се чудиш,какво е.твойта работа е малко"след дъжд качулка".dekata написа:В бокса сложих такъв.Да ти кажа върши работа.Преди по стъклото течеше вода,сега е само потно.По тавана се образуваше мухъл,сега го няма.Мен не ме притеснява точно конденза,колкото да не са ме метнали със стъклата
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
-
- разбира нещата
уффф , ...погледни в гулал , пиши Ка стъкло и чети
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
И къде е това при вас?shekira написа:ами ако беше ги направил при нас нямаше да се чудиш,какво е.твойта работа е малко"след дъжд качулка".dekata написа:В бокса сложих такъв.Да ти кажа върши работа.Преди по стъклото течеше вода,сега е само потно.По тавана се образуваше мухъл,сега го няма.Мен не ме притеснява точно конденза,колкото да не са ме метнали със стъклата
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
deka,дори и да е К ,разликата е минимална, ефекта е в дългосрочен план.примерно за 10г.ще спестиш минимално количество топлина,което ще покрие разликата в цената между обикновеното и к-стъклото.
Шента, не съм много съгласен с теб,но не искам да споря.От четири години се занимавам с производство на дървена дограма и съм направил и монтирал доста квадрати.Някои клиенти слагаха обикновен стъклопакет, други с Ка-стъкло.В началото и аз си мислех,че е ташак работа,но след доста разговори с клиенти, които бяха технически грамотни,а също и с производителите на стъклопакети(защото не правим такива)започнах да се убеждавам в предимството на Ка-стъклото.Всички които държаха на топлоизолацията поръчваха Ка.Да отричаме предимството на Ка-стъклото за мен е все едно да отричаме предимството на външната изолация пред обикновенната мазилка.За мен така стоят нещата,но не искам да налагам на никой моето мнение 

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
deka,нещо си са объркал брат.сравнява ме стъкло-стъкло.за това не ми давай пример изолация-мазилка,а ми сравни стериопор с фибран.и като си толкова запознат със стъклопакетите 
.трябва да си запознат кое е К-стъкло.В началото и аз си мислех,че е ташак работа,но след доста разговори с клиенти, които бяха технически грамотни,а също и с производителите на стъклопакети(защото не правим такива)започнах да се убеждавам в предимството на Ка-стъклото.

Както писах не правим стъклопакети,а когато моите ги поставяха не бях в къщи
Дори и немонтиран стъклопакета трудно се разпознава,трябва под определен ъгъл да видиш цвета на стъклото на мястото на срязване.Затова се слагат лепенки с надпис,а някой пишат с маркер направо на стъклото.И каква е разликата между 5см. стериопор и 2см.фибран освен дебелината по отношение на изолационни свойства. 

изолационните свойства се измерват от плътноста.демек кг. на кб.като започнеш от10кг та чак до 35кг. на кубик.та 5см стериопор е доста разтегливо понятие.И каква е разликата между 5см. стериопор и 3см.фибран освен дебелината по отношение на изолационни свойства.
Дека,да не ходи да мериш колко е дебел фибрана.
Не,не съм го мерил.Само че се отклонихме от темата,която беше за Ка-стъкла.Както по горе писах не искам да влизам в излишни спорове.Ако можеш да помогнеш-пиши,ако не...Писания от рода" да беше дошъл при нас" и "след дъжд качулка"не помагат.А мисля,че идята на форума е такава 

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Ми как да не се развесели човека като чете такива неща :
Също така много ме радват питания от типа на :
- Стиропор е запазена марка на BASF фибрана на FIBRAN
- Предназначени са за коренно различен вид на изолация ако и тука все още тук таме да се ползват за едно и също само на база изолационни свойства.
- Едното е съставено от зрънца а другото от влакна . Ся нема да се впускам в дебрите на екструдирането и пр. ами по лесно ще да го съпоставя с талашита - ПДЧ ( плочи от дървесни частици ) и шперплата - ПДВ ( плочи от дървесни влакна ) .
Начи по въпроса кое къде се използва - фибрана като материал с по-висока плътност и съответно много слабо или почти не дишащ се използва за изолации на основи , тавани , бетонни колони и пр. бетонни изделия докато стиропора като по-дишащ такъв се използва за изолация на стени ( монолитни ) ! Оптималната плътност на стиропора за изолация е 20 / 25кг/м3 . Над тях става по-плътно пресован , съответно по-малко дишащ и вече не е за тая работа докато колкото по лек е той ( минимално 16кг/м3 при наште атмосферни условия ) толкова по-големи температурни разширения търпи и съответно "напуква" мазилката . Друг е въпроса за самата мазилка която би трябвало да се полага ама внапредвид че лекторите взимат около 200 кинта от човек за лекциите си то за ся ще поспрЪ
Трети е въпроса че Фибран , Кнауф и други производители произвеждат "фибран" с по-рехавовлакнеста структора съответно по-дишаща предназначен за стенни изолации .
Баси , винаги съм се радвал колко слаба би могла да бъде заинтересованоста на хора които се занимават с нещо към него . Тъй за скромното време от петнайсет години ( баси га минаха ) през което си вадя с туй нещо хляба какво ми е направило впечатление ! Значи взимаме един прозорец от два квадрата с едно отваряемо крило . Значи какво виждаме в него , около 1.7м2 стъкло и около 0.3м2 профил . Значи за съвсем скромният ми опит в областа съм се убедил че по-добре да си сложиш стъклопакет минимум 24мм с Ка стъкло и трикамерен PVC профил отколкото петкамерен профил с обикновенно бяло/бяло стъкло ! Ефекта не е чак в толкова дългосрочен план по простата причина че не говориме за съпоставим 1:1 обем ! Друг е въпроса ако търсиме тъй нареченият "пасивен дом" който за различните географски области е различен .shekira написа:deka,дори и да е К ,разликата е минимална, ефекта е в дългосрочен план.примерно за 10г.ще спестиш минимално количество топлина,което ще покрие разликата в цената между обикновеното и к-стъклото.
Също така много ме радват питания от типа на :
Ами по принцип съм забелязал че разликите са няколко :dekata написа:...И каква е разликата между 5см. стериопор и 2см.фибран освен дебелината по отношение на изолационни свойства.
- Стиропор е запазена марка на BASF фибрана на FIBRAN
- Предназначени са за коренно различен вид на изолация ако и тука все още тук таме да се ползват за едно и също само на база изолационни свойства.
- Едното е съставено от зрънца а другото от влакна . Ся нема да се впускам в дебрите на екструдирането и пр. ами по лесно ще да го съпоставя с талашита - ПДЧ ( плочи от дървесни частици ) и шперплата - ПДВ ( плочи от дървесни влакна ) .
Начи по въпроса кое къде се използва - фибрана като материал с по-висока плътност и съответно много слабо или почти не дишащ се използва за изолации на основи , тавани , бетонни колони и пр. бетонни изделия докато стиропора като по-дишащ такъв се използва за изолация на стени ( монолитни ) ! Оптималната плътност на стиропора за изолация е 20 / 25кг/м3 . Над тях става по-плътно пресован , съответно по-малко дишащ и вече не е за тая работа докато колкото по лек е той ( минимално 16кг/м3 при наште атмосферни условия ) толкова по-големи температурни разширения търпи и съответно "напуква" мазилката . Друг е въпроса за самата мазилка която би трябвало да се полага ама внапредвид че лекторите взимат около 200 кинта от човек за лекциите си то за ся ще поспрЪ

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Кажи си банковата сметка дати ги пратяама внапредвид че лекторите взимат около 200 кинта от човек за лекциите си

П.П.Шента, уважавам те като градски и добър рибар,ако съм те засегнал нещо-извинявай

Последно промяна от dekata на Пон Дек 01, 2008 10:03 pm, променено общо 2 пъти.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Тъй , тъй ! В някои моменти "дишането" е много важно за да се получи по-добра изолация ! То как и при рибарският гащеризон примерно . В случаят най-добра изолация дава плътната дебела гума ! След нея тъй нареченият "сух" неопрен . Да ама нанай си ! Най-комфортно човек се чувства с ГореТексовите ( дишащи ) гащеризони било то лете , било то зиме . Летно време ако и да се потиш с тех то се потиш в пъти по-малко и като свалиш гащеризона не смрЪдиш на отлежало джибри а зимно време сал слагаш нещо памучно изотдоле и пърфект
Тъй и стиропора , кат диша изпуща гадните мухали и плесени навън докат фибрана си ги държи .

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов