Воблери

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
vlado-fidera
фен клуб-скобар

Re: Воблери

Мнение от vlado-fidera »

АЗ имам един, който не съм го снимал, но формата не му е много добра защото стана твърде дебел....сега ще гледам да ги правя по тънки. След време ще покажя някои модели-дано станат добри

ПП Направих още 2 модела обаче имах малко проблеми щото се счупиха лопатките и от горе съм ги мазал със смола, но не се намаза равномерно ама стават. Като кача снимките ще ги пусна
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' :D:D
vlado-fidera
фен клуб-скобар

Мнение от vlado-fidera »

ей ги е...
Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
chopara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от chopara »

О тия ми изглеждат добри особено долния :)
кьоркефали
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

Ето и някой от мойте творби.Имам още но подбрах долу горе добрите снимки

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Нямат си още очички ама и така стават за момента.Мисля как да ги направя щото ги боядисвам със спрей и не ми се ще да рисувам по тях на ръка
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

А ако ги направя от цветно гланцово блокче от щерката и ги лакирам после :roll: Ще пробвам и така да видя дали ще издържи хартията. :D
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
vlado-fidera
фен клуб-скобар

Мнение от vlado-fidera »

Първия и втория ми харесват-не че и другите не са добри де

Трябва да си взема каноколит за да станат гладки след това отгоре със спрея и може да се доближа до естетическия им вид :wink:
Христо Златев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Христо Златев »

Хубави са воблерите и на двама ви :) .
С една малка забележка към Иво75, когато правиш арматурата на воблера много доближваш ушенцата на куките, съществува вероятност при замтане да ти се оплитат тройките една в друга. Това ухо, което е за предната тройка трябва да е по-изнесено към лопатката :wink: .
Аватар
Big^Fish
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Big^Fish »

Браво, момчета!Драснахте ми и на мен клечката и това е!Имам няколко банални може би въпроса,които предполагам и друг път са задавани...но все пак.
Иво гледам че доста добре преливат двата цвята на воблера,не са отсечени и точно този ефект се чудя как се постига?
Също да попитам,понеже липата явно също е добър материал,а и доста по-евтин от балсата,как може да се сдобие човек с малко липови трупчета...имам познати, които правят мебели,но доколкото знам не използват липа,дори и за мебели от масивно дърво...
Благодаря предварително.

П.П.Постоянно се убеждавам,че хоум мейд воблерите са не само голяма мания при изработването,ами и голяма част от тях ловят.Разбирах,че някои спинингисти,които с времето съм си изграждал като пример за подражание и в чиито съвети съм се опитвал да се вслушвам,ловят до голяма степен със собственоръчно изработени воблерчета.Това още повече на свой ред ме запали да опитам и аз. :)

Поздрави.
СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

Христо Златев написа:Хубави са воблерите и на двама ви :) .
С една малка забележка към Иво75, когато правиш арматурата на воблера много доближваш ушенцата на куките, съществува вероятност при замтане да ти се оплитат тройките една в друга. Това ухо, което е за предната тройка трябва да е по-изнесено към лопатката :wink: .
Сори ама нещо не разбрах.Много близки ушенцата на куките ще рече , че трябва да са по разделечени ли.И ухото за предната тройка по - изнесено към лопаткат ???? :roll: Човек се учи докато е жив :oops:

Относно въпроса на Big^Fish за боядисването.Първо го боядисвам с основния цвят .Докато съхне вземам един картон и изрязвам формата на воблера да може да влезе вътре.Естестванно не трябва да е много томно за да не се отсичат цветовете.Слагам воблера легнал на тумбак , поставям картончето отгоре (то се подпира на лопадката )и пръскам.Нямам снимки на процеса но ще направя ако трябва.Сега завършвам два нови и ще ги боядисвам
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

ivo75,
Аз също си правя всички видове примамки които ползвам, с изключение на силикона.
Тази година всички риби на спининг,които съм уловил са на мои изделия.Фабрични вече не ползвам.
Но ето как научих нещо от ivo75:
..Слагам воблера легнал на тумбак , поставям картончето отгоре (то се подпира на лопадката )и пръскам...
.
Аз го правех по по-труден нач4ин...а това с картончето си е супер.
А иначе за ушенцата и тройките...доближаваш двете тройки под корема на воблера - трябва да не могат да се закачат една в друга...и естественно ако се налага сменяш едната с по-малка,или двете, или ушенцето под корема го изнасяш малко напред..в следващата партида..
Аватар
Big^Fish
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Big^Fish »

ivo75 написа: Относно въпроса на Big^Fish за боядисването.Първо го боядисвам с основния цвят .Докато съхне вземам един картон и изрязвам формата на воблера да може да влезе вътре.Естестванно не трябва да е много томно за да не се отсичат цветовете.Слагам воблера легнал на тумбак , поставям картончето отгоре (то се подпира на лопадката )и пръскам.Нямам снимки на процеса но ще направя ако трябва.Сега завършвам два нови и ще ги боядисвам
Иво,не съм сигурен ,че разбрах за какво иде реч май... :roll: Благодаря все пак.Ще потърся още инфо по този въпрос .
Поздрави.
СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

Ок днес или утре ще щракна как изглежда и ще пусна снимки :D
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Ето един сайт , може да е полезен на някой.
Ако ви интересува нещо конкретно за превод може и на лично.
http://freenet-homepage.de/ernst-spange ... u.htm#jerk

Тук още един:
http://www.lurebuilding.nl/nedjerkbaits.html
има няколко вида с подвидовете, описания и основни чертежи.Просто кликайте на снимките.
Особенно във втория сяйт има доста неща и добре описани и онагледени.

Слдващия е с доста снимков материал , и аз още не съм го разгледал подробно.
http://derholg.twoday.net/

И една идея за по лесно оцветяване :
http://barsch-alarm.de/index.php?name=N ... sid=886#19

Това за сега.

---------------------------------------------------------------------------------------------
Малко по късно:
- Поразгледах малко и сега ми се струва, че можеше да отворя нова тема. Има доста интересни неща и можеше да ги коментираме отделно , но ако има интерес може и тук да го направим.
И понеже съм се запалил май и аз последно време на тая тема, ако ми се види още нещо интересно ще го пусна.
Аватар
chopara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от chopara »

Аз лакирам моите дървета с яхтен лак но не сам доволен защото често се случва цветовете да се размият (дори и СД маркер) та чух за авто-спрей лак, някой ползвал ли е такъв лак и добре ли хваща по дървото? :drinkers:
кьоркефали
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

За да не ти се размиват, пръскаш или нанасяш (но по добре с пръскане) бързо съхнещ лак , може и нискокачествен, шлайфаш леко със финна шкурка и тогава си нанасяш бавно съхнещия висококачествен лак.
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”