Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Кеч и НОУ рилииз
Модератор: dantho.mihov
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Кеч и НОУ рилииз
Здравейте ,
Провокиран и леко афектиран от уж запалените фенове на кеч (RAW 2008
и рилииз риболова, но само на думи ( пояснявам,че става дума за определени индивиди) реших да споделя с Вас как процедирам аз. Ще се радвам да изразите мнение и позиция.
За мен спиниг риболова е едно надлъгване - хищник върсъс хищник. Именно за това аз ВЗИМАМ улова, с изключение на маломерните. Сега ще Ви кажа и защо го правя, тъй като съм на мнение, че човек трябва да прави целенасочено определено нещо , колкото и добро, респективно лошо да е то... Иначе ако действаме просто инстинктивно ставаме като животните .. Та гледам тук някакви тинеджъри правят забележка за рилииз и тн и тн.. Видяла жабата,че ... Ама ако ги питаш защо и те не знаят защо да се връща рибата ... А дали събират боклуците си след риболов?
Да си дойда на думата - смятам, че този вид риболов е един вид надлъгваме. Както казват гордите Ню Йорк-чани на другите американци от "по-западналите" стейтс - " Only the tuff survive !!! " , в превод на български - "Само яките (копелета) оцеляват !" Друг е въпроса, че те малко се бият в гърдите в стил " Аз съм Софиянец, ти си от провинцията"
И така , който е бил надлъган и е минал необходимите сантиметри заслужава да бъде изяден в името на една добра кауза.
За какво говоря ли ? Ами имам съседи , възрастни ,скромни и честни хора, трудили се цял живот за да тънат в мизерия в момента. Дядото е сляп и не излиза от почти порутената (керпичена) колиба , бабата шета по цял ден и се грижи за него, като при това чисти и мете дори на пътя. Аз след риболов ( ходя обикновенно веднъж -дваж седмично) им оставям рибата и не се чувствам никак кофти,че не съм направил клипче и не съм снимал пускането. Ако тях ги няма давам рибата на друг познат в подобна позиция. Младежите дори го приемат като геройство явно тоя рилииз... Пфу .. Да ви pee'кaм на release-a ! Аз поне знам защо взимам рибата ...
Та като един бунтар ще кажа - НЕ на рилиза , Да на пандиза ( за бракониерите). С въдица рибата няма да се свърши , особено на спининг. Дайте да бъдем по-задружни в борбата с братята , с парашутистите и мрежарите .. Снимайте ги и ги пращайте на БТВ и други предавания, снимайте им номерата на колите и ги поствайте тук в форума , ще ги мернем някъде градско , гуми и др части ще гърмят ..
Благодаря Ва за фниманието
Провокиран и леко афектиран от уж запалените фенове на кеч (RAW 2008

За мен спиниг риболова е едно надлъгване - хищник върсъс хищник. Именно за това аз ВЗИМАМ улова, с изключение на маломерните. Сега ще Ви кажа и защо го правя, тъй като съм на мнение, че човек трябва да прави целенасочено определено нещо , колкото и добро, респективно лошо да е то... Иначе ако действаме просто инстинктивно ставаме като животните .. Та гледам тук някакви тинеджъри правят забележка за рилииз и тн и тн.. Видяла жабата,че ... Ама ако ги питаш защо и те не знаят защо да се връща рибата ... А дали събират боклуците си след риболов?
Да си дойда на думата - смятам, че този вид риболов е един вид надлъгваме. Както казват гордите Ню Йорк-чани на другите американци от "по-западналите" стейтс - " Only the tuff survive !!! " , в превод на български - "Само яките (копелета) оцеляват !" Друг е въпроса, че те малко се бият в гърдите в стил " Аз съм Софиянец, ти си от провинцията"

За какво говоря ли ? Ами имам съседи , възрастни ,скромни и честни хора, трудили се цял живот за да тънат в мизерия в момента. Дядото е сляп и не излиза от почти порутената (керпичена) колиба , бабата шета по цял ден и се грижи за него, като при това чисти и мете дори на пътя. Аз след риболов ( ходя обикновенно веднъж -дваж седмично) им оставям рибата и не се чувствам никак кофти,че не съм направил клипче и не съм снимал пускането. Ако тях ги няма давам рибата на друг познат в подобна позиция. Младежите дори го приемат като геройство явно тоя рилииз... Пфу .. Да ви pee'кaм на release-a ! Аз поне знам защо взимам рибата ...
Та като един бунтар ще кажа - НЕ на рилиза , Да на пандиза ( за бракониерите). С въдица рибата няма да се свърши , особено на спининг. Дайте да бъдем по-задружни в борбата с братята , с парашутистите и мрежарите .. Снимайте ги и ги пращайте на БТВ и други предавания, снимайте им номерата на колите и ги поствайте тук в форума , ще ги мернем някъде градско , гуми и др части ще гърмят ..

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Re: Кеч и НОУ рилииз
Би ли споделил колко си порасъл?И така , който е бил надлъган и е минал необходимите сантиметри заслужава да бъде изяден в името на една добра кауза.

sandista написа:Здравейте ,
Провокиран и леко афектиран от уж запалените фенове на кеч (RAW 2008и рилииз риболова, но само на думи ( пояснявам,че става дума за определени индивиди) реших да споделя с Вас как процедирам аз. Ще се радвам да изразите мнение и позиция.
Да си дойда на думата - смятам, че този вид риболов е един вид надлъгваме. Както казват гордите Ню Йорк-чани на другите американци от "по-западналите" стейтс - " Only the tuff survive !!! " , в превод на български - "Само яките (копелета) оцеляват !" Друг е въпроса, че те малко се бият в гърдите в стил " Аз съм Софиянец, ти си от провинцията"И така , който е бил надлъган и е минал необходимите сантиметри заслужава да бъде изяден в името на една добра кауза.
Та като един бунтар ще кажа - НЕ на рилиза , Да на пандиза ( за бракониерите). С въдица рибата няма да се свърши , особено на спининг. Дайте да бъдем по-задружни в борбата с братята , с парашутистите и мрежарите .. Снимайте ги и ги пращайте на БТВ и други предавания, снимайте им номерата на колите и ги поствайте тук в форума , ще ги мернем някъде градско , гуми и др части ще гърмят ..![]()
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Не те рзбрах Сапуне ? Имах предвид, че ако рибата е достатъчна голяма - пример - кефал 25см
Иначе , ако питаш колко аз съм порасъл - почти 190см 

-
- вече хвърля и на тежко
Съгласен съм, че рибата няма да се свърши с ловенето и с въдица, но не мисля, че е чак толкова лошо децата да се учат на релийз. Все пак всеки си преценява за себе си. Сигурен съм, че всеки понякога надвишава нормата. Но проблема не е в релийза, а всички знаем къде е. Да не би едно време да е имало по-малко рибари, затова да е имало много риба, а? А едно време хората не бяха и чували за релийз даже. Но това е моята гледна точка.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Тука стана меле...и мен много работи ме дразнят ,ама си трая,щото българина му дай да плюе по другите ма не гледа себе си.Истината не е само една и има много лица.За това има закон и той ни служи за извинение на греховете ни.В смисъл 22 см.....зимам .под 22 не зимам.Ама 1 ми стига ,та втората мога да я върна ,че да има и за другия път...ама дали след мен няма да минат токаджиите и да ги съберат с чувала...Всеки брат си има мозък у главата за да мисли и да решава,ако не по закон по съвест.Сега ревем всички ,че няма риба ,а имаше...поне аз помня че имаше много риба.Кой виновен не знам,но сега няма.Не си ли помогнем сами ..няма кой да ни помогне.Зарибяване и преселване му е майката.За бракониеритя няма да говоря...кво да кажем за химическите комбинати за тия дето тровят без да хранят?Много може да се говори по темата.Видял съм и татово време ,видял съм и демокрация.Поколенията ще кажат кой е бил прав и кой не.....
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Идеята е който иска да си ги пуска , ама да не се бие в гърдите ,че се спасява Света по този начин и да се меша на другите в темите с въпроса " защо не си ги пусна?" .. нека бъдем реалисти .. Има по-ефективни начини има за борбата с безрибието
Хайде , стига толкоз от мен .

-
- вече хвърля и на тежко
Много умно казано,човека е много прав!Markony написа:Тука стана меле...и мен много работи ме дразнят ,ама си трая,щото българина му дай да плюе по другите ма не гледа себе си.Истината не е само една и има много лица.За това има закон и той ни служи за извинение на греховете ни.В смисъл 22 см.....зимам .под 22 не зимам.Ама 1 ми стига ,та втората мога да я върна ,че да има и за другия път...ама дали след мен няма да минат токаджиите и да ги съберат с чувала...Всеки брат си има мозък у главата за да мисли и да решава,ако не по закон по съвест.Сега ревем всички ,че няма риба ,а имаше...поне аз помня че имаше много риба.Кой виновен не знам,но сега няма.Не си ли помогнем сами ..няма кой да ни помогне.Зарибяване и преселване му е майката.За бракониеритя няма да говоря...кво да кажем за химическите комбинати за тия дето тровят без да хранят?Много може да се говори по темата.Видял съм и татово време ,видял съм и демокрация.Поколенията ще кажат кой е бил прав и кой не.....
Tова ми харесва.sandista написа:Идеята е който иска да си ги пуска , да се меша на другите в темите с въпроса " защо не си ги пусна?" .. .
Вярно е че се прекалява с обидите и нападките за всяка снимана риба.
Много хора, даже някои от тях хващани в лъжа, си позволяват да се заяждат основателно или не с всеки ,който спомене че е уловил риба.
Мое мнение че това требе да се прекрати!!!
Всеки си има глава на раменете и преценява.
Ако и аз имах такива съседи, също щях да нося риба!!! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!!
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Така е Данчо.....ловях си кефалче на лома и сомче излизаше.След работа 1-2 бройки си прибирах,Бракониерите прибираха 200-300.Аз жената ..колко можем да изядем бе брат?Но стана една пяна едно чудо...скакалците измряха.Ония в Разград потулиха нещата с мангизи.В бюлетина на РИОС "споменаха" за ниско съдържание на кислород и така.Аз Ариел не съм виждал така да се пени....Закачам див дунавски шаран 3,5 кг ,а той излиза кат платика ,дрогиран...едвам гледа.Та мисълта ми е да не се дракаме ,а да се организираме и да трепим там дето требе ,а не между нази.....
-
- и господ не е толокова добър
Ами давайте пари на съседите,защо чужда риба.Казвам чужда,защото когато надвишш опредилените от закона килограми ти вече взимаш чужда риба.Аз от 7години давам 250лв.на месец на стара жена,мисля,че това е начина да помогнем на старите хора.За релийса на рибата-това е право на личен избор,но да кажеш не на релийса,това е доста тъпо 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Напълно съгласен и това е целта на темата .. Иначе преди около месец при проверка на билета ми зададох въпрос за замърсяването на реката от една мандра и господата от ИАРА ме посъветваха да си мълча по тази тема ( там са наспирали Г-класи, Рейнджове, ала бала) .... Реката видимо цялата мазна и жълто-бяла... Днес срязах една връв ползвана за мрежа или нещо такова ... много съмнителна ми се видя във водата и като и качнах видях,че целенасочено е сложена там и много добре беше вързана за един висящ клон. Не знам за какво беше , но я кръцнах ...Markony написа:Закачам див дунавски шаран 3,5 кг ,а той излиза кат платика ,дрогиран...едвам гледа.Та мисълта ми е да не се дракаме ,а да се организираме и да трепим там дето требе ,а не между нази.....

snegk , Постъпваш много благородно за което те поздравявам. Може някой ден и аз като порастна ( финансово) да правя така. За момента давам риба от сърце и съчетавам полезното с приятното. И да поясня , не става въпрос за някакви промишлени количества , а за няколко бройки кефали.
Последно промяна от sandista на Вто Дек 02, 2008 10:01 pm, променено общо 1 път.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Разрешеният за задържане дневен улов е до 3кг риба според наредбата за минимално допустимите размери,или един екземпляр над 3кг!Какво толкова има да го умуваме!
Снимка с три щуки по кило бихте ли я приели за нормална?
Шаран с издут корем насред банята?
Провисен на астмата сом?
15-20 кг бабушка в живарника?
Не захващайте тема,която пак ще се изкриви!Дали е на спининг,на чепаре или на щека-риболовните норми са си едни и същи!
Ловил съм риби!Прибирал съм риби!Затривал съм риби!
Но...НИКОГА ВЕЧЕ НЯМА ДА ГО НАПРАВЯ ОТНОВО!И не защото така ми го налагат европейските принципи или манталитета на определена група риболовци в България,а защото усетих двойното удоволствие-да вземеш нечий живот и веднага да го подариш отново!Повярвайте ми,тръпката от изсипването на живарника е в пъти по голяма от пълненето му!
Единственото становище,с което съм съгласен в тази тема е,че много хора се месят там където не им е мястото!
Обещавам,че за напред такива неуместни забележки ще се отчитат като (-/минус/) за подателя им!
п.п. На бедния комшия ще купя две замразени скумрии!
edit:
п.п.2: Илия ме е изпреварил!
Снимка с три щуки по кило бихте ли я приели за нормална?
Шаран с издут корем насред банята?
Провисен на астмата сом?
15-20 кг бабушка в живарника?
Не захващайте тема,която пак ще се изкриви!Дали е на спининг,на чепаре или на щека-риболовните норми са си едни и същи!
Ловил съм риби!Прибирал съм риби!Затривал съм риби!
Но...НИКОГА ВЕЧЕ НЯМА ДА ГО НАПРАВЯ ОТНОВО!И не защото така ми го налагат европейските принципи или манталитета на определена група риболовци в България,а защото усетих двойното удоволствие-да вземеш нечий живот и веднага да го подариш отново!Повярвайте ми,тръпката от изсипването на живарника е в пъти по голяма от пълненето му!
Единственото становище,с което съм съгласен в тази тема е,че много хора се месят там където не им е мястото!
Обещавам,че за напред такива неуместни забележки ще се отчитат като (-/минус/) за подателя им!
п.п. На бедния комшия ще купя две замразени скумрии!
edit:
п.п.2: Илия ме е изпреварил!
Пич, ще те питам само едно нещо:sandista написа:Идеята е който иска да си ги пуска , ама да не се бие в гърдите ,че се спасява Света по този начин и да се меша на другите в темите с въпроса " защо не си ги пусна?" .. нека бъдем реалисти .. Има по-ефективни начини има за борбата с безрибиетоХайде , стига толкоз от мен .
Да си ме видял мен да питам някой "Защо не си ги пуснал?"

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Лорд-е , не си прочел фнимателно , става въпрос за определени младежи
И не знам защо всеки го приема толкова лично
. Съгласен съм със Сапуна и смятам да постъпвам точно така за напред. Просто не ми беше идвало на ума
Вие сте семейни , ходите да пазарувате , ровите из хладилните витрини .. аз скумрия не съм виждал от ехеееее ...
То се е видяло , че темата е пълна със спам ... Между другото днес едни старци на реката обсъждаха,че скумрията е станала от 2,50 на 5лв ??? И другата под-тема спам - уклея връщате ли го ?