Зарган и илария
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Re: Зарган и илария
В случая /моя/ дори не става въпрос за майсторлък.Просто рибите си бяха такива.Колкото по-редки,толкова по-едри хаймани.Не всички бяха 50+ /не може да стигнем майстора/ но най големия- 54см.

Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Днес от 11:00 до към 16:00 на вълнолома едно попче
с приятелката ми бяхме 2-мата изпонакъсахме много такъми
.Мятах и бомбарда около 2 часа,но нямах и удар.

Зарганолог
Кире , ако мислиш че пиша глупости , по добре да оставим определена група от съфоръмци да си обменяте информация.Снимки ще кача в галерия. Някои по лесно ловят,други-снимат,хвалят се и коментират.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Я ме светни,че нещо не вдявам да съм се бъзикал със съфорумци./особенно с теб /ганев написа:Кире , ако мислиш че пиша глупости , по добре да оставим определена група от съфоръмци да си обменяте информация.Снимки ще кача в галерия. Някои по лесно ловят,други-снимат,хвалят се и коментират.
И аз съм грешен,но направо ме хвърли в тъча.
Най-лесно ще ти е на ЛС,да не занимаваме групата с глупости.
И пиши директно,тука няма да се появи и буква от написаното.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Извинявай,Киро.Грешно тълкуване на поста ти.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Когато си пишех поста,твоя още го нямаше.От там идва недоразумението.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Айде и аз да се запиша, че тук сигурно от месец само чета.
Здравейте на всички колеги.
Преди да продължа, искам да кажа, че съм от скоро в клуба и приемам всякакви съвети към моето по-добро развитие.
В края на лятото се запалих по рибарарството след един успешен риболов на зарган край Синеморец. С баща ми и един приятел хванахме по 30 шпаги/човек а приятелчето с което отидохме взе близо 60. Няма да ви казвам, че много ми хареса
Тогава аз и баща ми бяхме с някакви измислени пръчки на тате за язовир и още по-хамави макари. Откачиха ми се ръцете както се досещате
Отидох следващата седмица и си купих един комплект мачова пръчка на Grauvell 3.90м 5-35 последен модел, макара пак на Grauvell - TARGA 1000 5.1:1 , оборудвах се с бомбарди всякакви видове, взех си и хубава месина на Grauvell 0.18 за основно влакно, повод от флоуро карбон 0.16 Grauvell, кукички Gamakatsu V-Head s2021 - 14-ки и 12-ки , научих се и как да си вързвам сам повод с две въдички, НО докато свъша всичко това заргана си замина
. По едно време толкова се бях ядосал на тази риба, че щях да ходя в Гърция
Та по темата. Бях зазимил "такъмите", но като видях какво хубаво време беше вчера и не се сдържах
.
Отидох взех "черави" и в 11 отидох на буната на "НОЙ". Имаше там спортисти на бомбарда, които бяха от изгрев там - без удар. Казах си: " На това хубавото време не ми се прибира" и си позамятах малко. 10 мин по-късно изкарах здрав удар - един доста мазен зарган и се надъхах. 3 часа по-късно все още си бях със все тоя зарган и около мен никой нищо не изкара. Имаше опънати коло 20 въдици за илария - НИЩО. Морето беше много мътно и пясъка беше се вдигнал. В последствие разбрах, че предния ден е имало огромни вълни. Добре щом тук е мътно на "Петрола" на КРЗ ще е хубаво. И наистина водата беше кристално бистра, но разбира се дядовците професионалисти на дъно за платерина ме запратиха на другия край ( те винаги така правят ), понеже аз си хвърлям на бомбарда, както си му е реда, смених кукичките с "по-едрите". 2 часа по-късно започна да захладнява, слънцето се скри а аз имах 1 дребна илария, която пуснах обратно след като я хванах.
Крайна съпоставка:
1 добър зарган
1 дребна илария
1 страхотна Декемврийска разходка край морето
Доволен съм на хубавото време, но още по-доволен щях да съм ако имаше и зарган
Как мислите дали ще има още хубави дни за зарган?
Здравейте на всички колеги.
Преди да продължа, искам да кажа, че съм от скоро в клуба и приемам всякакви съвети към моето по-добро развитие.
В края на лятото се запалих по рибарарството след един успешен риболов на зарган край Синеморец. С баща ми и един приятел хванахме по 30 шпаги/човек а приятелчето с което отидохме взе близо 60. Няма да ви казвам, че много ми хареса

Отидох следващата седмица и си купих един комплект мачова пръчка на Grauvell 3.90м 5-35 последен модел, макара пак на Grauvell - TARGA 1000 5.1:1 , оборудвах се с бомбарди всякакви видове, взех си и хубава месина на Grauvell 0.18 за основно влакно, повод от флоуро карбон 0.16 Grauvell, кукички Gamakatsu V-Head s2021 - 14-ки и 12-ки , научих се и как да си вързвам сам повод с две въдички, НО докато свъша всичко това заргана си замина

Та по темата. Бях зазимил "такъмите", но като видях какво хубаво време беше вчера и не се сдържах

Отидох взех "черави" и в 11 отидох на буната на "НОЙ". Имаше там спортисти на бомбарда, които бяха от изгрев там - без удар. Казах си: " На това хубавото време не ми се прибира" и си позамятах малко. 10 мин по-късно изкарах здрав удар - един доста мазен зарган и се надъхах. 3 часа по-късно все още си бях със все тоя зарган и около мен никой нищо не изкара. Имаше опънати коло 20 въдици за илария - НИЩО. Морето беше много мътно и пясъка беше се вдигнал. В последствие разбрах, че предния ден е имало огромни вълни. Добре щом тук е мътно на "Петрола" на КРЗ ще е хубаво. И наистина водата беше кристално бистра, но разбира се дядовците професионалисти на дъно за платерина ме запратиха на другия край ( те винаги така правят ), понеже аз си хвърлям на бомбарда, както си му е реда, смених кукичките с "по-едрите". 2 часа по-късно започна да захладнява, слънцето се скри а аз имах 1 дребна илария, която пуснах обратно след като я хванах.
Крайна съпоставка:
1 добър зарган
1 дребна илария
1 страхотна Декемврийска разходка край морето
Доволен съм на хубавото време, но още по-доволен щях да съм ако имаше и зарган

Как мислите дали ще има още хубави дни за зарган?
-
- научил се да хвърля
Колега то хубави дни ще има, ама зарганата ще е единични бройки...да не те отчайвам.Но за сметка на това са едри. Другата година ще ги накъсаме.А сега разходки и йодни изпарения 

- lisygera
- научил се да хвърля
Днес на Агалина 6 броя от 13 до 15 часа.marine написа:Колега то хубави дни ще има, ама зарганата ще е единични бройки...да не те отчайвам.Но за сметка на това са едри. Другата година ще ги накъсаме.А сега разходки и йодни изпарения
от страх файда няма
-
- научил се да хвърля
Колега, понякога и една риба носи удоволствие!evercool написа: 1 страхотна Декемврийска разходка край морето
Доволен съм на хубавото време, но още по-доволен щях да съм ако имаше и зарган![]()
Не пренебрегвай декемврийската разходка

Особено, в месеци като този!
Важното е , че си сложил началото

Успех!
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Цяла седмица ще е хубаво времето,така че и заргана ще се показва. Няма да е колкото през септември, но пък ще е едър. Сега ти остава да си избереш едно добро местенце , и да се накефиш на последните по-дащни дни от зарганския сезон.Как мислите дали ще има още хубави дни за зарган?
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Реших да послушам чурулик и си взех почивен ден.Отидох на 3-та буна и от 11:00 до 16:30 хванах 9 заргана.Повече от доволен съм 1-во защото нямам изтървана риба,2-ро защото не успях да излъжа само една риба(демек имах само един празен удар,макар да беше голямо назландисване,за пореден път куките Adroita 12 номер си казаха думата),3-то защото бях с още 2-ма колеги,които общо хванаха 4 броя(да не ме разберете погрешно не съм доволен от това,че колегите не успяха да хванат,ами от това,че явно имах късмета да уцелвам къде са шматките).
Рибите бяха едри да не казвам крокодили,колегите до мен хванаха по един каиш,но аз нямах този късмет.
На снимката са 8 тъй като едната се наложи да се оперира и предпочетох да не я снимам,и в интерес на истината тя беше най-едрата.Това от мен.
Рибите бяха едри да не казвам крокодили,колегите до мен хванаха по един каиш,но аз нямах този късмет.
На снимката са 8 тъй като едната се наложи да се оперира и предпочетох да не я снимам,и в интерес на истината тя беше най-едрата.Това от мен.
Зарганолог
Браво Мишел. А някои колеги май избързаха със зазимяването на такъмите. Днес от 15 до 17 ч. двамата с бащата , само с една полуумряла доза, на потъващи бомбарди-24 зизита+2 гюмюша. А след 16 ч. до тъмно почти нямаше празно. Накрая не можеш да видиш черава да го закачиш и къде е бомбардата във водата като вадиш рибата. Голям и неочакван кеф. Декември ме зарадва приятно. Снимката след малко че ме викат на ракийка. А 

- Моряка
- кандидат преподавател
Браво и на двамата за хъса.
Някой беше споменал ,че заргана не напуска зимата местата които обитава,но слабо се храни.Може и да излезе прав,но тя е хишник в движение и хаби енергия абе незнам
Наздраве

Наздраве

А сега де?