Как се използва това??

Модератор: sapuna

vanov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Как се използва това??

Мнение от vanov »

Преди 2-3 дни пуснах тема с въпрос какво е това и тогава някой ми каза , че е някакъв вид чепаре. До тук добре , темата беше изтрита (с право , защото не беше пусната кадето трябва) , обаче не разбрах как се използва , а ми е интересно. От 4-5 години го разкарвам с мене и с такъмите , а не съм го намокрил даже. Ако някой може да помогне ще съм много благодарен.
Мерси предварително и се надявам този път да съм оцелил правилния подфорум.
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... 500&page=1
Стара риба има ли ?? Нямааа има голяма риба !!
snegk
и господ не е толокова добър

Re: Как се използва това??

Мнение от snegk »

Това както казват колегите е чепаре.Махаш едната кука да си в рамките на закона и си готов.Аз имах подобно,но с по къси поводи за щука.Долу на вирбела олово,горе на клупа за основното и по нагоре тапа.Предполагам,че ще стане и за сом,без тапа :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
vanov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vanov »

Мерси много. Предния път бях написал , че предполагам , че е за сом. Обаче някои ми каза , че няма нищо общо с риболова на сом. Но както и да е. Вече ми стана горе доло ясно. А за щука не съм много сигурен , защото куките са вързани с корда. Дали няма да я прегрезе (дебеличка е , ама знае ли човек).
snegk

Мнение от snegk »

Сменяш повода,слагашстоманен с тройка и си готов за щука :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Или кевларен повод :idea: Монофила , без значение колко е дебел е почти сигурно че ще го прегризът :idea:

Изображение

8) 8) 8)
Изображение
milo69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от milo69 »

абе IDA тия кевлари читави ли са :roll: не съм ги ползвал та затова питам...
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

milo69 написа:абе IDA тия кевлари читави ли са :roll: не съм ги ползвал та затова питам...
Читави са отвсякъде :idea: :idea: :idea: Външно изглежда като плетено влакно и е меко като него , иначе е с нишки от кевлар и няма прегризване :idea: ( бронежилетките също са от кевлар). Много търговци имат погрешно понятие за кевларени поводи и дефакто предлагат стоманени поводи с найлонова подвързия , но кевлара за поводи е точно това :idea: Тук при нас не съм го мяркал в магазините , иначе са ми останали още няколко навързани и трябва да си търся пак нова ролка( те са три различни дебелини , съответно издръжливост на килограми). Освен за щуките може да се ползва и за разни шаранджийски монтажи ...и т.н. :idea: За разлика от плетените поводи , това хем е меко , хем не се уплита , хем е много здраво на всякакви претривания :idea:
Аз ги ползвам вече десетина години - има водоеми на които щуките не пипат на стоманени или волфрамови поводи :idea: :idea: :idea: 8)

п.п. на цвят е тъмнозелено!!!
Изображение
vanov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vanov »

Да. Мерси много ще сменям поводите и ще "убивам" щуките. :D
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

влизате в първия пчеларски магазин, питате за пчеларска тел ... ще ви предложат една стоманизирана ... и знайте от мен , че по-добро ... по ефтено и по ефикастно нещо няма. Обаче няма много да распространявате щото ще спрат да ми върват фалшивите поводи за щука... успех колеги. :shock:
Изображение
Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
vanov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vanov »

Ще го пробвам. И ако има ефект няма да разпространявам. Ще си остане форумна малка тайна :D .
Д-р Дулитъл
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Д-р Дулитъл »

IDA написа:Или кевларен повод :idea: Монофила , без значение колко е дебел е почти сигурно че ще го прегризът :idea:

Изображение

8) 8) 8)
Малко пояснение само-това горе на снимката е много мек метален повод,защитен с оплетка от кевлар,и честно казано на мен ми е малко грубичък(тоест дебел)...Но-оплетката много лесно се изнизва и си имате вече доста по-фин метален повод,който трудно се нагърчва и с който,използвайки тръбички можете да си правите каквито поводи искате
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Може и да имам грешка в картинката защото нямам празна ролка да я снимам- дадох я да ми търсят нова преди една година и още чакам :D . Иначе изглежда точно така , не пише " shteеl" , пак е на същата фирма и до колкото си спомням ролките са по 10 метра. Цената беше 9-11лв/ролката. Няма нищо стоманено , само мек конец ( точно като обущарския). :idea: 8)
Последно промяна от Бачо Илия на Съб Дек 06, 2008 12:26 am, променено общо 1 път.
Изображение
Д-р Дулитъл
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Д-р Дулитъл »

IDA написа:Може и да имам грешка в картинката защото нямам празна ролка да я снимам- дадох я да ми търсят нова преди една година и още чакам :D . Иначе изглежда точно така , не пише " shteеl" , пак е на същата фирма и до колкото си спомням ролките са по 5 метра. Цената е 9-11лв/ролката. Няма нищо стоманено , само мек конец ( точно като обущарския). :idea: 8)
Значи,ясно...това,което търсиш е ето тука
http://shop.akvasport.com/catalog/index ... ers_id=104,виж разликата,лично аз не бих се доверил на обикновеното влакно без металната сърцевина за щука...
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Д-р Дулитъл написа: http://shop.akvasport.com/catalog/index ... ers_id=104,виж разликата,лично аз не бих се доверил на обикновеното влакно без металната сърцевина за щука...
:smt023 :smt023 :smt023

Изображение

Ето това е , само че моето е от средния диаметър за 8.400кг.Като гледам и цените доста са паднали , аз съм го вземал преди няколко години и имам още за някоя друга щука :D . Колкото до това , дали е здраво на прегризване- здраво е , имам хванати поне петдесетина щуки с него без прегризвания или късане :idea: Пробвал съм многократно и с плетени влакна- резултата е 2:1 в полза на плетеното от към прегризване , пробвал съм и с дебели монофили- там резултата е 2:1/3:1 в полза на щуките :idea: :D

п.п. мерси за инфото за кевлара!!!
Изображение
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Напълно подкрепям IDA, и аз ползвам само това за щука и досега нямам прегризан повод.След доста щуки се разнищва малко и просто го сменям.Но рибката стръв се държи много по-естествено на него :wink:
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Публикувай отговор

Обратно към “Монтажи за риболов”