Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

монтажи за сом
Модератор: sapuna
- krokibg
- учете се от него
Re: монтажи за сом
Димане,виж приятелю,аз не съм никакъв специалист,понеже съм като много начинаещи колеги,но вече си хванах първите риби.Едната на моя язовир,другата на Дунава,по време на Русенската среща.След три дни борби и плуване из Дунава,излъгах една риба към 3кг.Важното е че направих сефтетата и на двата вида водоеми -река и затворен-вътрешен водоем/язовир/.Нищо сложно няма във монтажа и се иска само да налучкаш правилното вързване и точното положение на куката над тройката,която държи стръвта.На тройката,можеш да слагаш разни силиконови октоподчета,силиконови рибки и обикновени силикони,но със определени цветове,като бяло,бяло със червено и синьо със червено и всеки цвят по-отделно.Това обаче са фантазии и се прави за да се експериментира.Класиката си е,олово 150-200гр на основното влакно и преди вирбела гумен тампон или голям стопер - силиконов 4-5мм,0.80 мм монофил,голям и здрав вирбел от най-здравите,вързан за основното влакно и под него,пак по желание на риболовеца от 50,80 до метър повод пак от 0.80мм съвсем спокойно без да се притесняваш.Вирбела е за да не се намотава влакното и заплита когато рибата-стръв се върти като луда от приближаването на сом или друга голяма риба.Това е всичко и не ти трябва нищо друго.Както казах,всичко друго са си експерименти но не са и за пренебрегване,защото понякога човек не знае какво може да се случи.Французи и Италианци слагат и големи тапи,на тройката - разни червени "мартенички" от на баба им червената прежда и т.н.Аз ти го казвам във прав текст,защото преди доста години,съм бил със лодка да гоним сом,като шефа кльонкаше а аз държах едната пръчка.Монтажа беше най-обикновен класически монтаж със 70-80см повод под здравия вирбел,със тройка най-отдолу и единичка на два-три пръста над тройката - според големината на стръвта.Това е всичко което ти трябва,повярвай ми и нищо повече,като не забравяме и добър кльонк и малко от малко да знаеш да кльонкаш.Успех и недей да си тормозиш главата за неща които са ясни от много години.успех и вярвам че ще влезнеш бързо в нещата и дано другия сезон да си вече в кюпа 

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- научил се да хвърля
Тройката е само за монтаж с риба на Дунав, иначе може да я забравите......, единична и то не 8/0, та да му се мушне по-лесно в голямата уста
Тройка може да ползвате за миди и дроб, но от Август на там, а преди това само попово прасе. Сутрин на 4,50 при дълбочина 7-13 метра.
Прасетата стоят близи до дъното и рядко излизат на горе, сами се сещате колко лодки минават през переспективните места в рамките на деня!
Използвайте бели силиконки, или такива комбинации от бяло и червено!

Прасетата стоят близи до дъното и рядко излизат на горе, сами се сещате колко лодки минават през переспективните места в рамките на деня!
Използвайте бели силиконки, или такива комбинации от бяло и червено!
На мястото на човек можеш да седнеш, но не и на късмета!!!

Ловете и не му мислете

-
- научил се да хвърля
От спорът се ражда истината, не подценявайте темата!
Най голямата грешка е да правиш едно и също нещо ден след ден, особенно когото нещата не вървят!
Мен лично ме е возил сом срещу течението на реката (Дунав) в продължение на 10 минути, в крайна сметка той се откачи, но за мен това беше невероятно удоволствие...., и до ден днешен си мисля за промяна на монтажа, въпреки че съм сигурен за това че моя беше надежден.
Доста често и късмета е важен!
Най голямата грешка е да правиш едно и също нещо ден след ден, особенно когото нещата не вървят!
Мен лично ме е возил сом срещу течението на реката (Дунав) в продължение на 10 минути, в крайна сметка той се откачи, но за мен това беше невероятно удоволствие...., и до ден днешен си мисля за промяна на монтажа, въпреки че съм сигурен за това че моя беше надежден.
Доста често и късмета е важен!
На мястото на човек можеш да седнеш, но не и на късмета!!!
- krokibg
- учете се от него
Димане,като са напия,може и серенада да му правя на сома,но това е друга работа.Не знам какво общо имат монтажите със куйк-степа.Ако пък ти се играй ,може и една ръченица да тропнеш на борда на Титаник
Повече няма какво да кажа по въпроса.Спирам и не желая повече да се излагам като дъвча едни и същи неща
Добре че поне и късно,си разбрал че тези които му разбират на сома,никога и по никакъв повод няма да издадат какво точно правят.Колкото и да се опитва човек да ги правокира да го направят

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Верно е -за голям не се казва
Иска си ходенне и други разнни работти-да сме живи и здрави и на слука 

Риболовци.
- barutchiata ©
- Администратор
Тая тема отдавна се изчерпа !!!