Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

монтажи за сом
Модератор: sapuna
- big chopar
- новобранец
монтажи за сом
Здравейте колеги.Новак съм в сайта и в риболова на сом.Покажете някой дънен монтаж за язовир [ако има желание,разбира се] и монтаж с жива рибка за кльонкане с лодка.Пък дано се срещнем по язовирите,та да почерпя по случая...

- man1966
- ще става разбирач
Re: монтажи за сом
Има изписано сума ти по темата-разрови се и чети...big chopar написа:Здравейте колеги.Новак съм в сайта и в риболова на сом.Покажете някой дънен монтаж за язовир [ако има желание,разбира се] и монтаж с жива рибка за кльонкане с лодка.Пък дано се срещнем по язовирите,та да почерпя по случая...![]()
![]()
Я елате рибенца при батко...
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Аз хич не съм по сомовето обаче мога да ти покажа един монтаж за сом който намерих в нета!

Иначе прочети тук какво пише!
http://forum.nariba.com/viewtopic4565.html

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Имам го тоя монтаж , той е с пукалка и е за клъонк , ама още не сам го пробвал! Види се читав ...Paublo_Eskobar написа:Аз хич не съм по сомовето обаче мога да ти покажа един монтаж за сом който намерих в нета!

-
- разбира нещата
Нещо такова:

- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
нямам картинки но ще се опитам да ти обясня значи връзваш една тройка и на сищия повод над него връзваш още една единична разтоянието между тях зависи от размера на рибката за стръв единичната кука забиваш при аналната перка а трйката при гръдната това монтаж за стояща вода на повода може да сложеш и някакъв поплавък зада повнигне рибката над дъното за река рибката се закача в обратна посока единичната за устата а трйката при аналната перка зада може рибата да стои с главата към течението и без поплавъка за клйонк монтажа е пак същия но този път единичната кука зе закача за гърба а трйката отдолу ако стъвта са земни червеи по същия начин връзваш две трйки като за горната закачаш червеите а долната виси свободно така сома като засмука червеите долната кука със сигурност ще попадне в устата му
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

Смятам да закрия сезона с тези два монтажа и още един експериментален, коренно различен. Хайде, изяжте ме с парцалите, какво ви е мнението?

Последно промяна от Diman на Пет Окт 10, 2008 6:58 pm, променено общо 1 път.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Много са фешън!
Доста професионално изглеждат,но само с риби може да се докаже!
Моя такъм е доста примитивен!
Къв съм ограничен,плаша се! 

Troli Rapala, не се таковай с мене, дай да видя твоите.
[quote="Diman"]Смятам да закрия сезона с тези два монтажа и още един експериментален, коренно различен. Хайде, изяжте ме с парцалите, какво ви е мнението?
[Добре иглеждат, но единичната кука не ми харесва, особенно как минава въжето зад лопадката
[Добре иглеждат, но единичната кука не ми харесва, особенно как минава въжето зад лопадката

Последно промяна от Митев на Вто Сеп 30, 2008 8:51 pm, променено общо 1 път.
imitev72 , много си прав. Това беше конспирация. Тука познавам честните хора
.

- barutchiata ©
- Администратор
Diman написа:Смятам да закрия сезона с тези два монтажа и още един експериментален, коренно различен. Хайде, изяжте ме с парцалите, какво ви е мнението?
Сериозен монтаж и много успешен!Презумцията на единичната кука е не толкова да хване рибата,а да държи стръвта, затова е подвижна по повода и обикновено малка да не мори стръвта.Обаче, трябва да е с ухо и повода да минава през него.Монтажа го видях преди 6-7 години от едни немци, има го и във вариянт с една подвижна и отдолу с две тройки, като тройките ги закачат на гръдните перки на стръвта, обикновено по големи шаранови риби.
Някой ако може да си увеличи-снимка в галериятта
-може да не ви хареса расстоянниетто-олово кука-това се прави при двама в лотка
примеррнно

Риболовци.
- krokibg
- учете се от него
Хубаво е когато човек си направи сам монтажа и си хване риба със него,кефа е много голям.За твоя монтаж имам само две неща да кажа,които мисля че неса както трябва !!! Предполагам,че това което си снимал е капронен конец ??? По добре,ако нямаш добър бреид,си направи повода от дебела корда !!!Капрона,както си го оставил гол/визирам ти възела/четките на сома ще го разнищят за отрицателно време,ако го закърфичиш в устата и възела попадне на тях.Чирвения термо-шлаух е по-добре да бъде върху възела и чения шлаух.Както каза колегата,горната кукичка не е много важна,но е част от монтажа и има доста случай,когато сома се е закачал само на нея
Изобщо не е за пренебрегване този факт.Тя също трябва да е стабилно вързана и трябва да е достатъчно дебела или по-точно здрава за да може да издържи достатъчно голяма риба.Ако тези неща не се съблюдават,рано или късно ще се вайкаш защо не си направил тези неща както трябва.При този риболов,компромиси нетрябва да има.Успех !!!

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Повода е 50 см, много здрав, нулева разтегливост. Не е капрон, специално немско влакно. Възела на тройката е залят със секундно лепило, това прблем ли е? Червения термошлаух е 300градусов(на пламък) и е бетон. Черния термошлаух е 125градусов(на вряла вода). Това, че единичката няма ухо, според мен е по-добре, дано не се опаря.
Krokibg единичната кука не трябва да бъде вързана.
Krokibg единичната кука не трябва да бъде вързана.