Яз.Въча

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

kalinux
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от kalinux »

петър власев написа:е кво като цъфти водата
Ако не броим досадния костур за риба, по време на цъфтежа не върви никакъв друг риболов. Говоря за района от Америката нагоре. Или може би, колега, си на друго мнение? :roll:
Аватар
петър власев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от петър власев »

еми наистина съм на друго мнение
повреме на цъвтежа точно платиката е късахме на няколко пъти
по два живарника от по 30 кг
и после раздавай риба налево надесно
а за бялата каво ще кажеш мисля че на нея хич не и пречи
аз да ти кажа кво правия като отида на Въча
преди да сляза долу на аза първо се спирам горе и пуша една цигара и гледам в кой участък играе рибата надолу или нагоре
и трагвам с лодката на там на където играе
почти всеки път ги сбарвам пасажите като трагна от аза надолу към америката
неказвам че не съм се връщал валат от там де ама в ткива дни не съм бил единствен като не ще да дава :?
даже това лято открихме с колегата един зъб на едни скали който винаги държи добра риба
и никога не съ виждал лодки да се връзват там
дано има повечко пара това лято та да купна един сонар и да разгледам за кво става на въпрос под тези скали
дали се крие Сомеско та да го чакам аз него
я чувствась себя очен хорошо
4ergara
новобранец
новобранец

Мнение от 4ergara »

Здравейте,нов съм в форума и като за начало Ви поздравявам всичките и НАСЛУКА.Колкото до яз.Въча колегата от Варна ако го посети не вярвам да остане с празен живарник,но едва ли ще му хареса да се влачи на г..з за да слезе да водата/освен на Америката където винаги е пълно с хора/ :wink:
За един ден за риба,Господ два дни дава.
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivan_yo »

4ergara написа:Здравейте,нов съм в форума и като за начало Ви поздравявам всичките и НАСЛУКА.Колкото до яз.Въча колегата от Варна ако го посети не вярвам да остане с празен живарник,но едва ли ще му хареса да се влачи на г..з за да слезе да водата/освен на Америката където винаги е пълно с хора/ :wink:
ДОБРЕ ДОШЪЛ
И

НАСЛУКАААААААААА
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
Аватар
петър власев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от петър власев »

е аз това казвам чее препорачително да имаш лодка за този язовир
пък и да знаеш едно две местенца
и снорче не е зле
сега кат си купна един само за големи риби ке одам
я чувствась себя очен хорошо
kalinux
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от kalinux »

Въпреки, че съм на 230 км от язовира, почти през седмица съм на Въча през лятото. И колкото повече го опознавам, толкова повече изненади ми сервира. Последната изненада беше три сомчета в самия край на октомври. Лично за мен периода на цъфтежа винаги е бил мъртъв сезон за мирната риба. Единствено съм имал добър улов при много валежи и рязко качване на нивото, при което кислорода във водата се увеличава и рибата отново се активира. Помня, че имаше един такъв период преди 3-4 години, когато не спря да вали 5 денонощия, а ние бяхме там. Иначе колкото и да търсиш, рибата е пасивна, лежи на дъното и не се храни. Въпреки, че работя и със сонар, виждаш рибата, но няма активност.
Това с търсенето на скачащата риба също съм го открил за себе си, но от средата на август до края на август. Така търся платика, а покрай нея е сома и бялата. От 01.09. нататък мистериозно спира да кълве платиката, въпреки че ще ти счупи плувката от скачане.
Голяма мистерия за мен е района от Фотинския ръкав до стената. Ще се радвам ако някой сподели за риболова там.
lamia
новобранец
новобранец

Мнение от lamia »

стига с тоя антон ивановци това лято беше бакано с лодки , тармаци ,
чепарета , МРЕЖИ , и рибари които се печат на сланце с по-няколко мадами до тях
pomisli za posle !!!
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”