Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Яз.Въча
Модератор: Paublo_Eskobar
- петър власев
- разбира нещата
еми наистина съм на друго мнение
повреме на цъвтежа точно платиката е късахме на няколко пъти
по два живарника от по 30 кг
и после раздавай риба налево надесно
а за бялата каво ще кажеш мисля че на нея хич не и пречи
аз да ти кажа кво правия като отида на Въча
преди да сляза долу на аза първо се спирам горе и пуша една цигара и гледам в кой участък играе рибата надолу или нагоре
и трагвам с лодката на там на където играе
почти всеки път ги сбарвам пасажите като трагна от аза надолу към америката
неказвам че не съм се връщал валат от там де ама в ткива дни не съм бил единствен като не ще да дава
даже това лято открихме с колегата един зъб на едни скали който винаги държи добра риба
и никога не съ виждал лодки да се връзват там
дано има повечко пара това лято та да купна един сонар и да разгледам за кво става на въпрос под тези скали
дали се крие Сомеско та да го чакам аз него
повреме на цъвтежа точно платиката е късахме на няколко пъти
по два живарника от по 30 кг
и после раздавай риба налево надесно
а за бялата каво ще кажеш мисля че на нея хич не и пречи
аз да ти кажа кво правия като отида на Въча
преди да сляза долу на аза първо се спирам горе и пуша една цигара и гледам в кой участък играе рибата надолу или нагоре
и трагвам с лодката на там на където играе
почти всеки път ги сбарвам пасажите като трагна от аза надолу към америката
неказвам че не съм се връщал валат от там де ама в ткива дни не съм бил единствен като не ще да дава

даже това лято открихме с колегата един зъб на едни скали който винаги държи добра риба
и никога не съ виждал лодки да се връзват там
дано има повечко пара това лято та да купна един сонар и да разгледам за кво става на въпрос под тези скали
дали се крие Сомеско та да го чакам аз него
я чувствась себя очен хорошо
Здравейте,нов съм в форума и като за начало Ви поздравявам всичките и НАСЛУКА.Колкото до яз.Въча колегата от Варна ако го посети не вярвам да остане с празен живарник,но едва ли ще му хареса да се влачи на г..з за да слезе да водата/освен на Америката където винаги е пълно с хора/ 

За един ден за риба,Господ два дни дава.
- ivan_yo
- разбира нещата
ДОБРЕ ДОШЪЛ4ergara написа:Здравейте,нов съм в форума и като за начало Ви поздравявам всичките и НАСЛУКА.Колкото до яз.Въча колегата от Варна ако го посети не вярвам да остане с празен живарник,но едва ли ще му хареса да се влачи на г..з за да слезе да водата/освен на Америката където винаги е пълно с хора/
И
НАСЛУКАААААААААА
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
- петър власев
- разбира нещата
Въпреки, че съм на 230 км от язовира, почти през седмица съм на Въча през лятото. И колкото повече го опознавам, толкова повече изненади ми сервира. Последната изненада беше три сомчета в самия край на октомври. Лично за мен периода на цъфтежа винаги е бил мъртъв сезон за мирната риба. Единствено съм имал добър улов при много валежи и рязко качване на нивото, при което кислорода във водата се увеличава и рибата отново се активира. Помня, че имаше един такъв период преди 3-4 години, когато не спря да вали 5 денонощия, а ние бяхме там. Иначе колкото и да търсиш, рибата е пасивна, лежи на дъното и не се храни. Въпреки, че работя и със сонар, виждаш рибата, но няма активност.
Това с търсенето на скачащата риба също съм го открил за себе си, но от средата на август до края на август. Така търся платика, а покрай нея е сома и бялата. От 01.09. нататък мистериозно спира да кълве платиката, въпреки че ще ти счупи плувката от скачане.
Голяма мистерия за мен е района от Фотинския ръкав до стената. Ще се радвам ако някой сподели за риболова там.
Това с търсенето на скачащата риба също съм го открил за себе си, но от средата на август до края на август. Така търся платика, а покрай нея е сома и бялата. От 01.09. нататък мистериозно спира да кълве платиката, въпреки че ще ти счупи плувката от скачане.
Голяма мистерия за мен е района от Фотинския ръкав до стената. Ще се радвам ако някой сподели за риболова там.