Къде се намирам:
Рибите
За рибите по света и у нас
naRiba.com

Форум

Що за урод е това?
Модератор: emo vasilev
Re: Що за урод е това?
Василев, е те това е лихнуса - в галерията ми, че нещо не мога да ги кача.
Ако съм улучил снимката , която искаш да ми покажеш ,мога да ти кажа,че това си е попче.Дали пясъчно,скално или както и да е , за мен това си е попче.Друго лихнос и друго попче,че е прието във България да казват на големите попчета,лихнус е друг въпрос.Темата е там,че попчето си е попче ,а лихнуса е съвсем различна рибаrunner написа:Василев, е те това е лихнуса - в галерията ми, че нещо не мога да ги кача.

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Може да е друга риба,но ний на това признаваме. 

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Бат Киро не искам да развалям на никой хатъраКИРО написа:Може да е друга риба,но ний на това признаваме.

- FiSheRMaN_
- вече хвърля и на тежко
не не казваме както на големия чернокоп-лефер така и на голямото попче-лихнус.Лихнуса си е вид попче (разновидност).И има доста голяма разлика с другите видове попчета както и с наи разпространените-стронгили.
- SILVESTER
- ще става разбирач
vasilev написа:Ако съм улучил снимката , която искаш да ми покажеш ,мога да ти кажа,че това си е попче.Дали пясъчно,скално или както и да е , за мен това си е попче.Друго лихнос и друго попче,че е прието във България да казват на големите попчета,лихнус е друг въпрос.Темата е там,че попчето си е попче ,а лихнуса е съвсем различна рибаrunner написа:Василев, е те това е лихнуса - в галерията ми, че нещо не мога да ги кача.![]()
Е те това си е баш Лихнус

Попчето си е съвсем друго

... Изобщо не ме интересува кой е баща ти! Докато аз ловя риба, никой няма да ходи по водата.
- КИРО
- Обратна връзка:
Чакай,не се пени бе.Не моиш ма ядосаш.vasilev написа: Бат Киро не искам да развалям на никой хатърасамо си казах мнението

Както каза,само изказвам мнение.

При тебе има много риба,се чудиш кви имена да им слагаш.
Ний тук на 10 - 15 вида,нямаме избор.
Ама Петьо,така ми е казал дядо навремето,така и аз предавам наученото.

Киро може да съм в грешка,понеже назовавам рибите с гръцките наименования,но лаврака си е лаврак,барбунито си е барбуни,повечето риби са с гръцки наименования,както и ципурата,дракона,скорпида,затова си мислех,че лихнуса е и на бг. си е лихнус,а не вид попче,но нека да не продължаваме съгласен съм с Вас 

- Моряка
- кандидат преподавател
Учените,които изследват рибите в България наричат лихнус рибата,която си знаем,има и латинско название,тъй,че не е да са казали няколко рибаря едно време,на това ще викаме лихнус и това си е.Тема има от Барутчията с сканирани снимки от книгата ,която притежавам
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... &sk=t&sd=a
А сега де? 

- КИРО
- Обратна връзка:
Е пак тъй де.
Те учените и без това са родени след дядо ми.
Те учените и без това са родени след дядо ми.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ся...аз съм съгласен с Киро.Лихнусът е от семейство попчета и се отличава по огромната си глава и не-толкова голямо тяло.То кат му махнеш главата кво остава...Съгласен съм,че във Варна викаме на попчетата неправилно КАЯ,но не съм съгласен,че икаме на големите попчета лихнуси.Просто лихнусите са винаги големи.
Интересно,че май никой не е хващал дребен лихнус,както например има дребни пясъчни попчета.Може би от там идва някъде лаф,че на големите попчета им казваме лихнуси...глупости на търкаленца. 
Местя темата където й е мястото.

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
Едва ли никой не е хващал дребен.По вероятно е да не им се обръща внимание като са малки.Така де - кога някой е казал че е хванал дребна платерина.Като са малки кефаловите - боклуджа,ако е от семейството на попчетата си е попче
.Какво сте се закъхарили толкова за точният вид - важно е да кълве пък каквото - такова.
И понеже за странни дънни риби си говорим - чувам че на каналът (хипопотамското място) хващали писии.Някой няма ли да сподели нещо по въпросът!?Изобщо някой хващал ли е писия извън акваторията на езерото.Нещо съм им се наточил.

И понеже за странни дънни риби си говорим - чувам че на каналът (хипопотамското място) хващали писии.Някой няма ли да сподели нещо по въпросът!?Изобщо някой хващал ли е писия извън акваторията на езерото.Нещо съм им се наточил.
Пък може и тези лихнуси да се раждат порасналиКамбата написа:Ся...аз съм съгласен с Киро.Лихнусът е от семейство попчета и се отличава по огромната си глава и не-толкова голямо тяло.То кат му махнеш главата кво остава...Съгласен съм,че във Варна викаме на попчетата неправилно КАЯ,но не съм съгласен,че икаме на големите попчета лихнуси.Просто лихнусите са винаги големи.Интересно,че май никой не е хващал дребен лихнус,както например има дребни пясъчни попчета.Може би от там идва някъде лаф,че на големите попчета им казваме лихнуси...глупости на търкаленца.

- Моряка
- кандидат преподавател
Абе най -малкия дето съм го виждал хванат беше10-санта,а в книжлето пише полово съзряват на 3 гр

А сега де? 

- Моряка
- кандидат преподавател
Това е рибата на която гърците викат Λύχνος

Дайте да разгадаем истината,и без караници

Дайте да разгадаем истината,и без караници

А сега де?