Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Първи щуки
-
- научил се да хвърля
Първи щуки
Неделя 07.12.08г.,дойде време да се похваля и опиша сефтето си на спиннинг.
Когато не се правят предварителни планове и се действа просто така за идеята излетите понякога стават невероятни.След празнуването празника на братлето сутринта главата ми тежеше и заплануваното ставане в 6 часа (а и валеше)се отложи за по късен етап.Станах в 9ч.и мислех да тръгвам,но тук се намеси половинката с репликата „ти си луд гледай как вали" с доста уговорки постигна своето
айде на кафе семейно.Аз все пак нарамих пръчката и раницата и последва коментара „дебела глава”обясних,че просто ги вземам ей така да са в мен(а в главата ми се въртяха вариантите).Разходка ,кафе,закуска и дъждът продължава, леко но вали.Започна се един лек спор в който победих аз
,оставих жена ми взех си още едно изтрезняващо кафе и газ към заплануваното място на дунава.Там заварих познати и доста променена обстановка.Нивото за една седмица беше качило към метър и половина,течението беше различно и влачеше доста клонаци.Хората бяха заложили на живец,имаха пръчки на тапи и на дъно.Стоях половин час удари никакви, тапите постоянно се уплитаха в клони и идеята за спиннинг се изпари.Кафето свърши,дъждът се засили и аз си тръгнах към колата.Постоях малко и си викам, а кога ще изполвам костюмчето за дъжд ако не сега
, само го разнасям в колата..Реших къде ще бъде и тръгнах.Пристигнах екипирах се и набелязах едно районче от стотина метра.Тук ще да е и се почна мятане и смяна на примамки.Дълбочината беше малка а дъното във водорасли,единсвено мепс лусокс се справяше в тези условия.Единият лусокс втори номер си хареса едно клонче и си остана там
.Сложих трети номер и продължих до края на избраното място.Един час нищо,идваха хора и си ловяха каракуди и бабушки и аз бях пред отказване.Реших да се върна назад хвърляйки и като изляза в края да си тръгвам.Дъждът почти спря даже и леко слънце се показа,температура около 10-12 градуса време перфектно за хищник,и докато си пуша се надъхвам,ще удари упорството му е майката.Тръгнах по обратния път и щастие
на пет метра от мен нещо разгони дребосъка,последва моментално хвърляне там и след не повече от два оборота на макарата удар.Предполагам всеки знае тръпката при първи път в определен риболов,адреналинът на макс усмивка до уши и първата щука на брега.Тук започна мъката „бомбето” няма нищо за изваждане на куката,голяма операция направих с една малка ножка за пръв път откачам щука(вече ще знам).Докато се мотаех с операцията чух плясъци на няколко пъти и бързам,сега е моментът.Телефонът ми беше увит в една торбичка в раницата да не се намокри,но сефтето заслужава снимка и я щракнах.

В разстояние на половин час от 14 до 14,30 часа хванах още две щучки един калибър като близнаци.Другите не съм ги снимал мизерията беше голяма а и бързах нали гонеше.Както си гонеше така и спря продължих до четири часа но нищо повече,изчезна.Та за там си направих изводите тръгне ли да гони,гладна ли е успеха е на лице.Тези места с тази примамка ги бях минал но щуката не е била активна тогава,когато реши да хапва за късмет пак бях там.
Не са големи, но моето удоволствие пък е голямо.В къщи имаше коментар айде свърши се сезонът става без прекъсване.То и аз вече знам след приключване на шаранджийския започва спинниг риболова.Какво да се прави краста трябва да я чешем целогодишно.
Когато не се правят предварителни планове и се действа просто така за идеята излетите понякога стават невероятни.След празнуването празника на братлето сутринта главата ми тежеше и заплануваното ставане в 6 часа (а и валеше)се отложи за по късен етап.Станах в 9ч.и мислех да тръгвам,но тук се намеси половинката с репликата „ти си луд гледай как вали" с доста уговорки постигна своето

В разстояние на половин час от 14 до 14,30 часа хванах още две щучки един калибър като близнаци.Другите не съм ги снимал мизерията беше голяма а и бързах нали гонеше.Както си гонеше така и спря продължих до четири часа но нищо повече,изчезна.Та за там си направих изводите тръгне ли да гони,гладна ли е успеха е на лице.Тези места с тази примамка ги бях минал но щуката не е била активна тогава,когато реши да хапва за късмет пак бях там.
Не са големи, но моето удоволствие пък е голямо.В къщи имаше коментар айде свърши се сезонът става без прекъсване.То и аз вече знам след приключване на шаранджийския започва спинниг риболова.Какво да се прави краста трябва да я чешем целогодишно.
Който се смее последен, ............... последен се смее.
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Първи щуки
Поздрави,и аз преди около месец и половина направих сефтето на спининг и ти казвам че вече блесни и воблери сънувам,само дето ти си в доста по-добър район за целта

Добрютро!!!
браво колега 

браво и аз искам да си хвана едно такова животно живот и здраве 

- Божидар
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Честито и Дай Боже още много в следващите излети 

На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Светът е оцелял,защото се е смял!
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Щуките са чудесни , пожелавам ти все по-големи крокодили да ловиш 

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Браво колега,така се почва ,я после се става маниак
Не забравяй при първа възможност да си земеш кохерче за тройките и оная пружина дето разтваря устата на щуката докато вадиш примамката.

Кохерът е хубаво нещо,но според мен е малко излишно.По-добре е да си купиш едни клещи-не много големи,ако намериш неръдаеми-още по-добре,тъй като ще ти се налага я блесна да оправиш,я някоя кука да срежеш,аз даже и с тях си режа и влакното.
Ма това си е мое мнение де,но да знаеш-сега ще си купиш 2-3 блесни,после 2-3 воблера,после силикони,глави и т.н.-ставаш кът ходещ риболовен щанд
.Сега се сещам за един твой градски болен от тази болест,ако го мернеш като е за риба ще разбереш какво ти говоря.
Ма това си е мое мнение де,но да знаеш-сега ще си купиш 2-3 блесни,после 2-3 воблера,после силикони,глави и т.н.-ставаш кът ходещ риболовен щанд

- maranzika
- сериозен играч
Сега се сещам за един твой градски болен от тази болест,ако го мернеш като е за риба ще разбереш какво ти говоря.

-
- ще става разбирач
Браво колега,и аз направих сефтето на спининг,тръпката е невероятна.
Аз имена не знамmaranzika написа:Сега се сещам за един твой градски болен от тази болест,ако го мернеш като е за риба ще разбереш какво ти говоря.![]()
![]()
![]()
Чак толкова ли е страшен Митака бре?
![]()
![]()

- nikidilov
- ще става разбирач
За напред,още по-големи!!!
-
- новобранец