Зарган и илария
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
-
- учете се от него
Re: Зарган и илария
Браво, браво, стопли нещастната ми морска душа, май ще мятам бомбардата в събота или неделя, пък Коцето нека да бие бабушките на рекатакарид написа:Браво Мишел. А някои колеги май избързаха със зазимяването на такъмите. Днес от 15 до 17 ч. двамата с бащата , само с една полуумряла доза, на потъващи бомбарди-24 зизита+2 гюмюша. А след 16 ч. до тъмно почти нямаше празно. Накрая не можеш да видиш черава да го закачиш и къде е бомбардата във водата като вадиш рибата. Голям и неочакван кеф. Декември ме зарадва приятно. Снимката след малко че ме викат на ракийка. А

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Тъй, тъй. Който може тва да мята. Аз съм ги метнал 15 бр., а бащата само 9, понеже в началота настояваше с плаващата в тая лека салантийка. Ето я и обещаната снимка

Който може да ги брои
Който може да ги брои

Последно промяна от карид на Пон Фев 16, 2009 9:16 pm, променено общо 1 път.
Ето ви и една малко необикновенна снимка от преди някоя и друга седмица. Просто заврях фотото в кофата
. Бройката не е нещо особено, но мен този изглед много ме кефи

Последно промяна от карид на Пон Фев 16, 2009 9:18 pm, променено общо 1 път.
Карид, гледам в галерията ти, че си бил в Синеморец. Та да те питам там ли ги извади всички?
Не съм стъпвал там тая година. А снимките ги свалих от фотото на Каридата. Много са яки. Рибите са оттам откъдето ти хвана нощните сафриди. Сега гледай само кво става утре там.
Чувал съм теории за какви ли не миграции на заргана и т.н,според мен остава тук,рядко излиза на брега(примерно когато времето е хубаво се завърта),а през повечето време е да речем на 2,3,4,5(а може и повече)км от брега където са пасажите с трицона.Това не е лично мое мнение, веднъж говорих с човек,който лови зарган от 80-те години и си ходи системно и през зимата и ми каза,че имало години,в които е оствал по доволен от улова именно през зимата и тази теория е негова.От всичко,което съм чувал и от личния ми опит това ми се струва най-достоверно.Моряка написа:Някой беше споменал ,че заргана не напуска зимата местата които обитава,но слабо се храни.Може и да излезе прав,но тя е хишник в движение и хаби енергия абе незнам![]()
Зарганолог
Не те е излъгал. Зарганат не отива на юг а се дърпа на вътре. Щом и март може да се вземе по някоя друга риба при хубаво време за няколко дни. Но не е това за което се борим мааму. Истината е че за да хванеш трябва постоянство (не че аз съм еталон)

След вчерашните добри отзиви днес никой ли не е хващал от дългите риби? Времето беше тихо, меко и топло-просто мечта. Жалко че бях много зает. Хайде зарганджии похвалете се. Ако не сте ходили излъжете нещо. 

Работаа..работа,умирам от яд,че изтървах днескашния хубав ден..събота и неделя го дават ветрове облаци дъждове...дано нещо да са се объркали,но най вероятно ще ходя и ще има инфо
.

Зарганолог
-
- новобранец
Колеги и аз смятам да прескоча до Китен че да видим какво ще стане.Утре и от мен инфо стига да не вали много 

-
- научил се да хвърля
Въпреки гадният вятър успях да се разпиша с един каиш по случай Никулден. Остава да начупя орехи и да го приготвя 

- slashi
- новобранец
- Обратна връзка:
ДА ВИ Е ЧЕСТИТ ПРАЗНИКА ЗАРГАНДЖИИ
НАЗДРАВЕ
НАЗДРАВЕ

не е важно колко ще хванеш, важното е да си за риба
Честит Никулден на всички! Такива големи и яки да ги вадим:

На светия празник закрих сезона с цяла една писалка, от 7.30ч до 13ч на малката Агалина. Каквато годината, такъв и последния ми риболов. След като миналата година не спрях да се хваля що риба изкарах, тази Господ ме наказа и нямах много късмет.
Наздраве на всички!
Наздраве на всички!