Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Помогнете за избор на макари
Модератор: sapuna
Помогнете за избор на макари
Здравейте колеги,
решил съм да си взема макари за дъно и искам помощ от Вас. Не съм шаранджия и макарите може и да не са типичните шаранджийски. Като бюджет съм предвидил 50-60лв./бр. Харесал съм два модела.

Ще се радвам, ако някой даде съвет или изкаже мнение.
Благодаря предварително.
решил съм да си взема макари за дъно и искам помощ от Вас. Не съм шаранджия и макарите може и да не са типичните шаранджийски. Като бюджет съм предвидил 50-60лв./бр. Харесал съм два модела.

Ще се радвам, ако някой даде съвет или изкаже мнение.
Благодаря предварително.
Re: Помогнете за избор на макари
тиката е по добра според мен.Аз съм с Teben wef 500 докато се уча.
Тебена е добър.p4elata написа:тиката е по добра според мен.Аз съм с Teben wef 500 докато се уча.
Колега, прочети правилата на форума, за да не се налага да ти преписвам постовете.

МР
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
В този ценови клас бих ти предложил FILSTAR Carp RUNNER 60!
Имам ги,препоръчвал съм ги на колеги и никой не се оплакал до сега!Макарата е много по добра от горните две!

Имам ги,препоръчвал съм ги на колеги и никой не се оплакал до сега!Макарата е много по добра от горните две!

Последно промяна от sapuna на Сря Дек 10, 2008 8:28 pm, променено общо 1 път.
евтинджоски баит рънери не си вэимаи по добре евтини макари с преден аванс отколкото с двоен
тия с предния ще ги полэваш по дълго време преди да се преебат
тия с предния ще ги полэваш по дълго време преди да се преебат
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Нямаш ги в магазина или причината за мнението ти е друга? 

че ги няма няма ги но причината е друга
баит рънера е сложна система и мога да твърдя че единствените качествени такива са шимано биг баит и даива инфинити но не са по 60лв эа съжаление
а читава шаранджииска макара под 130-150лв лично аэ не съм виждал

а читава шаранджииска макара под 130-150лв лично аэ не съм виждал

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Съгласен съм!
И все пак,между евтинджос-бейтове като Юрохолд и Филстар,стоя здраво зад втората!
Не страдам от мания за скъпарска техника,рядко си позволявам нещо скъпо,но в евтиния клас мога да съм полезен!
Все пак питането бе за макара до 50-60лв!
И все пак,между евтинджос-бейтове като Юрохолд и Филстар,стоя здраво зад втората!
Не страдам от мания за скъпарска техника,рядко си позволявам нещо скъпо,но в евтиния клас мога да съм полезен!

Благодаря Ви колеги за мненията.
Сапуне от тези на Филстар има ли различни размери. Не ми трябва голяма шаранджийска макара, а по-скоро средна на големина макара за дънен риболов. Бях пробвал мойте прътове с по една голяма макара ама нещо не ми пасва. Може би щото съм свикнал да въртя все малки макари и големите ми се струват баш като лебедки.
А пък знае ли човек може да се запаля и по шаранджийския риболов и след време да търся големи и мощни какари.
Между другото въртях един китайски байтрънър, уникална макара, изцяло метална, просто си личеше, че макарата е направена хубаво. Не беше имитация на нищо, беше си чиста китайска марка с цена 130лв.
Сапуне от тези на Филстар има ли различни размери. Не ми трябва голяма шаранджийска макара, а по-скоро средна на големина макара за дънен риболов. Бях пробвал мойте прътове с по една голяма макара ама нещо не ми пасва. Може би щото съм свикнал да въртя все малки макари и големите ми се струват баш като лебедки.
А пък знае ли човек може да се запаля и по шаранджийския риболов и след време да търся големи и мощни какари.
Между другото въртях един китайски байтрънър, уникална макара, изцяло метална, просто си личеше, че макарата е направена хубаво. Не беше имитация на нищо, беше си чиста китайска марка с цена 130лв.
абе и аэ имах една китаиска макара с 14лагера 2 метални шпули иэобщо супер макара само че на първата щука кило и малко спре да върти
и още не върти

Да бе разбирам за какво говориш, ама тази си личи, че е направена и от вън и от вътре.
Аз действам на принципа ако на мен ми хареса взимам го, не рубувам хич на марки.
Както смятам, че не всички Мерцедеси и БМВ-та са хубави, така и не всички Шимана и Дайви са за предпочитане. Китайците правят хубави неща, ама тяхни си китайски - не имитации.
Абе общо взето ще врътна още някоя друга макара и ще избера.
Аз действам на принципа ако на мен ми хареса взимам го, не рубувам хич на марки.
Както смятам, че не всички Мерцедеси и БМВ-та са хубави, така и не всички Шимана и Дайви са за предпочитане. Китайците правят хубави неща, ама тяхни си китайски - не имитации.
Абе общо взето ще врътна още някоя друга макара и ще избера.
nas,
Карантията му е майката, но понеже няма как да се провери, се залага на някаква марка..некакъв Бранд, къвто ти е по джоба.Не че и тогава няма да има проблеми-случват се,но процентно си е много малко..или никак.. ... се си е друго...марката.
Нека да не е най-най - има по така..но доказали се.
P.S. Забравих да се аргументирам.Казвам го от личен опит - не с макара а с пръчка.Само преди няма и месец.Ша ловъ мряна, ама нямам прът за тежко олово и за надалече.И вместо да се вслушам, аз се нахаках на един много як на външен вид и на пипане ,и на тръскане 3.60/ ация 100-300.
При първото хвърляне нещо пукна (тежест 120-130 грама), при вторто се чу изпращяване - гледам нема нищо.
При третото нещо се спука и пръта омекна като маркуч - половината във водата, половината на брега, а аз ..да ме снимат с дръжката.Хората се попиляха от смях.
Та с пипане и връткане...имах предвид....де.
С връткане какво ще разбереш - те всичките се въртят добре..и най-скапаните като нови.Абе общо взето ще врътна още някоя друга макара и ще избера.
Карантията му е майката, но понеже няма как да се провери, се залага на някаква марка..некакъв Бранд, къвто ти е по джоба.Не че и тогава няма да има проблеми-случват се,но процентно си е много малко..или никак.. ... се си е друго...марката.
Нека да не е най-най - има по така..но доказали се.
P.S. Забравих да се аргументирам.Казвам го от личен опит - не с макара а с пръчка.Само преди няма и месец.Ша ловъ мряна, ама нямам прът за тежко олово и за надалече.И вместо да се вслушам, аз се нахаках на един много як на външен вид и на пипане ,и на тръскане 3.60/ ация 100-300.
При първото хвърляне нещо пукна (тежест 120-130 грама), при вторто се чу изпращяване - гледам нема нищо.
При третото нещо се спука и пръта омекна като маркуч - половината във водата, половината на брега, а аз ..да ме снимат с дръжката.Хората се попиляха от смях.
Та с пипане и връткане...имах предвид....де.
sapuna написа:Съгласен съм!

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка: