Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Руча ли скобар джелезо? Клип за риболова с голи тройки.
Модератор: bobopeli
Руча ли скобар джелезо? Клип за риболова с голи тройки.
Автор е колегата Венци от Фишинг манията. Предполагам, че и най-силно колебаещите се ще признаят, че този риболов няма нищо общо със спорта. Може би е след крайно време да се предприеме нещо. Не ми е ясно какво, но нещо трябва да се случи!
http://www.vbox7.com/play:df6d71ca
Ако пък и кълве... Още по-добре!
Re: Руча ли скобар джелезо? Клип за риболова с голи тройки.
....бе то колегата венци е и от този форумHobby написа:Автор е колегата Венци от Фишинг манията. Предполагам, че и най-силно колебаещите се ще признаят, че този риболов няма нищо общо със спорта. Може би е след крайно време да се предприеме нещо. Не ми е ясно какво, но нещо трябва да се случи!

Ц! Не си го даваме! 

- indalo
- фен клуб-скобар
Наш си е. Венци - Президент.
Са малко по темата. Определено това дето е снимал Венци заслужава адмирации и накой трябва да му обърне внимание и да се спре с това малтретиране на рибите. И не само на тях, като ловя на стръв, ако има тройкаджий около мен почти нямам шанс. Рибите се наплашват и моя излет отива по дяволите. Дано материала от Венци подейства и се намери някой, който има да му даде гластност не само във форумите, ...но не ми се вярва.

Са малко по темата. Определено това дето е снимал Венци заслужава адмирации и накой трябва да му обърне внимание и да се спре с това малтретиране на рибите. И не само на тях, като ловя на стръв, ако има тройкаджий около мен почти нямам шанс. Рибите се наплашват и моя излет отива по дяволите. Дано материала от Венци подейства и се намери някой, който има да му даде гластност не само във форумите, ...но не ми се вярва.
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Там е работата. Какво и как да се направи та тия да ги нема по реките? Как да се създаде атмосфера на непоносимост към това което вършат. Примерно да се внесат някакви промени в закона, така, че да им се стъжва живота - конфинскация и на колата да речем или нещо такова. Да им се дръпне малко лайното на тия ... хора!
Да се направят репортажи за това и да се излъчват по ефирни и кабелни оператори ли, що ли?
Да се направят репортажи за това и да се излъчват по ефирни и кабелни оператори ли, що ли?
Предстсвяте ли си ако за 2009г никой от нас не завери билета си какво ще стане
Тогава упрсвниците сами ще почнат да търсят начин"да си ни върнат"-Парите ни де...

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Добре де...гледах клипа и видях, че някои от рибите бяха хванати за устата, та явно скобарът "руча джелезо".
И какъв е принципа на този "риболов"?
...рибата рипа по куката и тогава плувката потъва, а ония засичат, така ли?
...ами то дали ще има или няма стръв на куката...ъъъ...какъв е проблема?
...все едно си цъкаш на воблер, който е даже с две тройки.
...хм, явно има доста и то гладна риба там...тук на Дунава к'вото и да сложиш на куката - все си е мъка. 

И какъв е принципа на този "риболов"?

...ами то дали ще има или няма стръв на куката...ъъъ...какъв е проблема?

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Вярно....,но никой от управниците не е пратил тия идиоти да бракониерстватпетко стоянов написа:Тогава упрсвниците сами ще почнат да търсят начин

В тоталната липса на съзнание е основния проблем

Единственния изход е да се въведе изпит като при ловния билет.
Ще отпаднат една голяма част от тези .
Ясни правила за третиране на улова и прочие.
Големи глоби.
Поне едно 100лв за годишен билет за цялата страна.(би трябвало да има и районни карти)
А за членуващите в риболовен клуб цена на билета примерно с 40% по евтино.
Ще отпадне една оляма част от мародерите и изхранващите се с риба(няма да им е рентабилно вече).
Големи глоби.
Поне едно 100лв за годишен билет за цялата страна.(би трябвало да има и районни карти)
Ще отпадне една оляма част от мародерите и изхранващите се с риба(няма да им е рентабилно вече).
...тези п...ли така и така не си вадят билетVGS написа:Единственния изход е да се въведе изпит като при ловния билет.
Големи глоби.

-
- научил се да хвърля
Те че не вадят билети е така..но и да има изпити...в тази държава всичко се купува...дори не ходиш на изпита..
- indalo
- фен клуб-скобар
Определено може да има ефект, само че не в БГ. То и при сегашните условия ако контрола е по голям и се наказват нарушителите бракониерите ще са по малко. А ако цената на билетите се покачи , а контрола е същият няма да има кой да си купи билет и ще настане тотална анархия по водоемите.VGS написа:Единственния изход е да се въведе изпит като при ловния билет.
Големи глоби.
Няма как да стане в държава с ниски заплати , да се плащат такси като в добре развитите страни, че и по големи.
Контрол трябва.

Чудя се луд ли съм или не съм.
когеги и да има изпити няма да решат проблема аз лично сам против защото това са допалнителни разходи и пак ще устанат ел.техниците защото те играят с иара и само щеим палним джобовите и пак няма да има ефект

- Живко Василев
- разбира нещата
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=7&t=19623 Това е темата на Венци от онзи ден.

Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
Само за инфорамция :indalo написа:Определено може да има ефект, само че не в БГ. То и при сегашните условия ако контрола е по голям и се наказват нарушителите бракониерите ще са по малко. А ако цената на билетите се покачи , а контрола е същият няма да има кой да си купи билет и ще настане тотална анархия по водоемите.VGS написа:Единственния изход е да се въведе изпит като при ловния билет.
Големи глоби.
Няма как да стане в държава с ниски заплати , да се плащат такси като в добре развитите страни, че и по големи.
Контрол трябва.А кво като съм си плащал билет винаги, а съм проверяван само 1 път за 10тина години.
В Германия годишната марка е 20 евро, и от там почваш да си купуваш карти за риболов за определен водоем или за група от водоеми . Годишните карти варират от 30 до 200 Евро.
Член в един от двата големи национални клуба 60 евро , като имаш право да ловиш в или на определени водоеми без дпълнителни такси , но това само в една от 16-те провинции.При останалите се плаща всичко от начало.
Преди бях много ядосан , че трябва да държа изпит , но сега разбирам много добре за какво е цялата история. 30 часа задължителен курс на обучение, без които не можеш да се явиш на изпит(пускат се списъци за пресъствие по 2-3 пъти на ден- с подпис). Аз лично има много малко нови неща които научавам , с изкючение на немските закони, но едно 70% от хората които бяха с мен си нямаха и идея за какво става на въпрос.
И първото нещо което каза един от преподавателите и което ми направи впечетление беше :
" Ако рибите можеха да крещят и да реват, повече от половината от вас нямаше да бъдат тук"
Мисля , че това важи за около 30 % от нас българите.
И съм убеден , че един изпит за риболовен билет, малко по високи такси и засилен контрол и самоконтрол биха оправили доста неща.