ИДИОТЩИНИ ПО ВРЕМЕ НА РИБОЛОВ

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

natrii
разбира нещата
разбира нещата

Re: ИДИОТЩИНИ ПО ВРЕМЕ НА РИБОЛОВ

Мнение от natrii »

Прочетох всичко...и най ме зарадва колегата с кофата с червей на Дунав и колегата Paublo с неговото шаранче :mrgreen: Аз...може би се повтарям от другата подобна тема ама пак ще кажа... с моя дъъълго..месечен опит в риболова :mrgreen: (половин година) са ми се случвали тук таме някоя глупост.

Бях на вилата с наще...на Владо Тричков...и той нали е до река Искър...та слизам долу на едно въжено мостче да помяткам малко...забележете на плувка в бързотечащ участък :shock: Забелязах че няма да стане работата,но упорит сложих повече тежест :D То па зеx,че прекалих и се закачи за дъното...напъвам и осещам че вадя нещо тежко..очевидно съм го извадил над водата и доста натежа и си викам е***и нещото...навеждам се да видя...сини боксерки :mrgreen: След това разбира се ги върнах :lol: Базикам се...на връщане ги фърлих на една купчина боклуци до пътя :oops:

Друг случай: на Мало Бучино си хвърлям аз близо до брега и закачих нещо...пак тежко...вадя го и гледам аз..един ботуш :shock: взимам го в ръце изсипвам го и от него се изниза един рак ама падна във водата... :twisted:

А през Януари месец...таз година на Негован...половината гьол замръзнал аз съм в стопената част...хвърлям аз нещо и закачих отсреща на едно храстче на едно островче...кука тройка с повод и тапа за щука... :roll: Понеже беше един от първите ми пъти...даже първи,да хвърлям за щука и да хвърлям въобще на тапа..и не исках да се разделям с такъмите...та реших да измеря колко е дълбоко по средата и да стигна до острочвето...кво мерих там с пръчки..излезна ми 2-3 педи...та си викам да нахлузя едни голями пликове на краката и да прегазя :twisted: :mrgreen: Нахлузих ги :lol: И като тръгнах...се озовах до гърдите във вода :shock: Ледено студена вода... :twisted: стигнах до острова...откачих куката...то па трябваше да се връщам...та се фърлих и пак така...пффф...а имаше сняг тук там :roll:

И наскоро бях за риба на едно платено...Орландо(преди Негован). Та сутринта отивам да купя стръв...няма нито торен,нито бял,нито каракуди(щях да ходя за щука) нито никаква стръв...чудя се чудя се...и си викам я да си купя една блесна :shock: Нито съм пипал нито съм ловил на такова чудо...купувам ето тази от ляво...

Изображение

Бели и торни си купих там от платеното...имат стръв...Та връзвам за първи път...хвърлям за първи път...и на първия път ми удари едно кленче...

Изображение
-в долния край се вижда...около педя-две е :roll:

Та отивам по надолу...хвърлям няколко пъти...по едно време като обирам и закачам нещо...навивам,навивам и над водата се показа една топка корда с мойта блесна закачена там...а там имаше втора блесна и една плувка :shock: Казвам си...трябва да имам всичко това :mrgreen: Понеже със сецане и опъване не се откачаше другата корда от дъното...решавам да завържа на един дъъъъълър прът нож...и да срежа кордата след мазалото...само че нямаше толкова дълга пръчка...сецам още и къса... аз направо умрях :cry: :cry: Отидох да лова каракудите които бяха повече от тези дето се виждат в живарника... всичките ги върнах разбира се...После пробвах за тази щука...правя монтажа...захвърлям прекалено кьопаво и закачам на дървото над мене,а каракудата отхвърча на отсрещният бряг на метър от един дето си ловеше... пак нямаше откачане та...и това си остана там горе :cry:
Часът е към 19:00 и си стягам багажа да си тръгвам...разочарован за блесничката ми :cry: Спирам се под една топола и си викам...не мога ли да вържа на най-дебелото ми влакно в мен нещо тежко и на него яка кука и да хвърлям докато закача мазалото...речено сторено: закачам една пружина на влакно 0.40 и на пружината една тройка кука...хвърлям към 40 пъти и закачам това:

Изображение

...и го вадя: УРАААААААА!!!!!!!!!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :twisted:

Изображение

В този момент умрях от щастие колеги..две блесни си спечелих...часът беше 21:10...наще ми звъняха къде съм що съм...казах им...прибирам нещата мнооого щастлив и отивам към вратата...то затворено :shock: Идва някакъв човек...нещо като собственик...та ми отвори...а гьола затваря в 20:00... :mrgreen: :mrgreen:

И така завършва моята ДЪЪЪЪЪЪЪЪЛГА история...по точно истории в моя така наречен късметлииски риболов... :mrgreen:
ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Изображение
Nedeltcho Delev

Мнение от Nedeltcho Delev »

Сега ми дойде наум една случка на язовир Мандра хасковско.
Отиваме четирима авери и на единия зет му от Германия,и четеримата незнаем бъкел какъфто и да е език,оня само гледа и като Деди бръщолеви нещо по неговия си език.Тъй ама рибата неще и да знае за нас и аз по едно време се изнервих и викам си ша разпъвам.Грабвам лодката и две въдици в нея и газ навътре,минавам около 60м и гледам една пружина на една педя под водата :shock: :shock: то там имало нещо като остров и само една педя го залива водата и от нас не се вижда,вдигам прожината гледам че е на колегата и леко си я оставих,оставих и мойте въдици и се връщам.
Ония викат всичко готово ли е,аз викам да ама ще влезна пак да ловя от лотката с плувка и си взех и стола.Връщам се на същото място взех пружината на колегата и я разтресах здраво :shock: :shock: :shock: оня неможе да свари да търчи,таман беше седнал на барбекюто,щеше да си потроши краката,засечки,нъц,почна да псува че е изтървал пък аз през това време вземам стола и седнах на средата на язовира,няма да ви разправям ония от брега как ме гледат и се кръстят,викам им аз отвътре мен госпот ма държи над водата :rolleyes: :rolleyes: и бъркам и му показвам пружината,почти на всички въдиците им бяха хвърлени там,такъф смях падна,че немога да го опиша,после всичко изкарахме и се преместихме на друго място.
Съжелявам,че тогава нямахме апарат да се снимам как стоя на стол на средата на язовира.
gosta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gosta »

И от мен една .
Като бяхме малки (колко да сме били 14-15 годишни) ходехме на един язовир с колелата по няколко човека и обикновенно с нареждахме всичките на едно място(на всеки се е случвало , на един му клъвне и всичките ходат да му хвърлят върху перото) :lol: . Та на единия приятел му се оплете линията и къде къде намести се зад нас хамсалака да оправя въдицата. Приказваме му ние да се маха ама той разправя че бил набожен и господ го бил пазел. До тука добре ама на второто ми хрърляне за мятам аз и да падне перо, ама не пада и при замахването се чу само едно ХЪЪЪ. Обръщам се и гледам лицето на нащо момче нещо неестествено ми се вижда. Едното му око цялото бяло и се разтича надоло по бузата. Ми сега викам изкарах му на тоя окото . Веднага едни гипсови орнаменти бягам при него и гледам (забравих да спомена ловяхме на тесто от спринцовка навито на голяма топка на кука 16-ка) луката го закачила през клепача и от сълзите тестото се разтекло и тече по бузата. Като се осъзнах умрях от смях . Наистина гопод си го пазеше тоя :lol: пич.
Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
gosta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gosta »

П.С пича изглеждаше като зомбито от аватара на toxin :lol: :lol: :lol:
Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
Аватар
Светльо-toxin34
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Светльо-toxin34 »

gosta написа:П.С пича изглеждаше като зомбито от аватара на toxin :lol: :lol: :lol:
Изображение
ЗОМБИ!!!Анджелина ако те чуееееее
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

ведньж влезнах с лодката на майната си,напих се брутално,ударих си една злодейка( :D ) и заспах.сьбудих се след час-жестоко изгорял,фана ме параноята и почнах бясно да греба кьм брега..убо,ама нещо се вьртя в крьг :shock: така-15 мин,сьвсем параноясах и закрещях кьм брега на авера "борисеее,помоооощ-нещо ме фана и не пуска" той се сепна и крещи кьм мен "завий налявоооо,сега надяснооо" ....греба,като бесен,потен,обезумял,уплашен....ама не става...имаше една жена на брега и след полвин час взе,че се провикна "ееей,а сети ли се да вдигнеш КОТВАТА" :D :D :D
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
sharo1

Мнение от sharo1 »

То много майтапи по време на излети :lol: . С един колега-Борката сме за таранки на Ал.Стамболийски,аз замерям на 40-50 метра навътре,а той с едни пръчки по 1.60-виброво стъкло и едни ,,стабили,, не мой и 20 метра да ги фърли и не му кълве,По едно време брадясъл че пружините му падат наблизо,се напъва яко-,,Гледай сега къде ще я запратя,,.Следва голям замах и ... раницата му цопва на 2 метра във водата :shock: :shock: :shock: :lol: .А имаше предвид само прожината... :lol: Насълзиха ми се очите-като се фърли с дрехите да си спасява такъмите от потъване :smt120
Аватар
demise
новобранец
новобранец

Мнение от demise »

Хахаха случая на колегата от Дунава с поповите прасета направо ме разби,смял съм се със сълзи :lol:

Та ето един случай и от мен..Ловя с един приятел на баща ми на Стамболийски,под Ресторанта,и даваха едри каракуди...Обаче проблема беше,че мястото беше тясно а духаше вятър и връщаше плувката ми постоянно надясно..Друг проблем беше,че имаше храсталаци наоколо и за да не ги закача,бях принуден да обирам кордата,като размахвам въдицата точно пред очите на колегата...

В един момент тръгва той да хвърля,но аз не го виждам,защото беше зад мен(човека хвърляше на дъно)...И както се засилва да хвърля аз му попречих без да искам с моя прът и да не се ударим пича заметна право на дървото над нас...Самото дърво си беше доста високо,но проблема не свършва тук...
Човека очевидно не искаше да се разделя с такъмите си и в тоя момент дръпна с всичка сила,за да откачи куките от дървото...За негово (не)щастие куките се откачиха заедно с един клон и полетяха право към него,а оловото така го цапардоса по главата,та си помислих,че в момента,в който се освести ще ме очисти...Разминах се с едно голямо мърморене,но като цяло едва се сдържах да не се смея на глас...

Друг случай:

Ставам аз рано-рано,хващам колелото и на Красно Градище..Бях чувал,че кълве Лин и се бях наточил да ловя :) Пристигам аз(разстоянието е по-малко от 10 км ) разпъвам въдицата,обаче нищо не кълве...Чакам,чакам,по едно време тръгнах да обикалям брега...Забелязах едно огромно ято едър кефал и реших,че трябва да потърся скакалци и щурци,та белким закача нещо..
Хванах се да обикалям змиярниците,посъбрах що-горе скакалци и се запътих обратно...Закачам един скакалец на куката,замятам и... нищо не се случва...Поглеждам аз,половината ми макара,с всичките му чаркове е във водата...
Направо ми се припика от ужас..Както и да е,въртя аз 10км обратно до Г.Косово,взимам друга въдица,връщам се,замятам и ...тоя път се оказа,че съм закачил бурканчето със щурците и го видях как цопва на 5-6 метра навътре..Хрумна ми да вляза във водата,но брега беше висок,и нямаше как да го направя...
Няма да ви казвам какво грозно усещане се породи в мен..
Изображение
Изображение
Изображение

Member of the zapalen_92's Fan Club
Аватар
Светльо-toxin34
разбира нещата
разбира нещата

панчарево,тих и спокоен летен ден.тъкмо бяхме почнали уклея и останалата част от групата пристигна.един от пичовете точно си беше купил чисто нов телескоп и от кеф напеаво не знаеше къде е.извади го от калъфа ухили се зловещо и вика:
-глеите са как се разпъва телескоп-последва як замах(конан варваринот ряпа да яде)направо като самураи с меча.телескопа се разгъна наистина ама вече 3 година горните 2 колена не се згъват,а тогава успя да прибере само едната долна.както се сещате в реиса беше много интересно.2 метра от телескопа стурчаха от прозореца право на горе за капак на всичко ненормалника беше оставил и една каракуда на куката.
Аватар
Светльо-toxin34
разбира нещата
разбира нещата

Бяхме на искъра с преспи(пиване),не си спомням точно къде.Та събота сутринта тъкмо ставах когато до нас пристигна и друг колега.беше като нинджа направо.една от онези руските сглобяеми лодки я монтира за отрицателно време.хакна и ел двигателя видя че го гледам и вика:
-ей там-вика-до големия шавар(на около 500-600 метра от нас)оня ден са изкарали пет,10 килограмови шарани-човека се помота малко разпсува се като хамалин,оказа се че е забравил акомулатора за двигателчето.а и гребла нямаше.отсече два клона от най-близкото дърво вкара лодката във водата и като гондолиер във Венеция се понесе към заветния шавар.когато погледнах към колата му:4 броя въдици опрени на бронята.беше си забравил такъмите до колата.а с триста зора с клоните се беше добутал до шавара,последваха яки деее...а мааа...му и айде обратно.прибра въдиците и понечи да се качи в лодката.не издържах и му викам:
-Да не забравите нещо,че с тия клони?-пича ме изгледа лошо нищо не каза хвана пак клонаците и тъкмо да влезе във водата се чу едно:"ах да се е....а у главата проста,че съм тъпанар го знам,идиот с идиота,да си е...а главата проста,човека попита да не забравя нещо а аз глупака му се репча......а стръвта бе малоумнико каде ти е,а?!?!?И тя в колата нали дебил такъв.
sudjuka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sudjuka »

Да разкажа и аз една случка с мои колеги случила се някъде към средата на 90-те год.Тръгват пичовете посред нощ обилно почерпени за риба на яз.Александрово(до Ловеч)стигат до язовира,гледат за място,разпъват палатката,въдиците и сядат да си допиват :drinkers: Донаправили главите и запали.На сутринта се събуждат и какво да видят-около тях към 50 бабки от селото берат ягоди :shock: Навремето до язовира имаше нива с ягоди засяти на черен найлон-можете да си представите как изглежда този найлон на лунна светлина-също както повърхността на язовира
Колегата gogolisec може и да я е чувал тази случка
Силните мъже хващат бика за рогата и викат “Оле!”, а калпавите се хващат за рогата и викат “Олеле!”
Аватар
steven1969_bg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от steven1969_bg »

Още една случка се сетих...На Осъма,15 км преди Никопол някъде,село Новачене - жена ми има баба и дядо там...Та излизам на реката - там е невероятно,колеги !Откъм риба просто неописуемо ! Та 3 дена ми беше излета с нощуване при родата :) И в един тих участък,почти вир и трите дена след 10 сутринта излизаха отгоре да се разкарват едни красиви диваци - шарковци,да кажем около 2 кг...Просто си плуваха гадинките а аз нямах абсолютно нищо за да се пробвам поне !! Ни такъм,ни стръв - ловях кефали-мутанти на скакалец и сякви други мутанти на червей от брега наоколо...На третия ден направо се бях поозлобил от безсилието,щото те хубави и пълнят душата ама като не можем се сборим!И честно казано (малко ме е срам сега) извадих пищова(бех малко военен доскоро) и открих огън! :) Шаран не уцелих ама от ниското,на 7-8 метра вдясно от мене и долу като се развика некой "помоооооощ" !! А той брега при мен висок и долу да вземе един дядо да се настани с две черничеви,изсушени на огън пръчки...С некви въжета и канджи по тех дето ги помня от 7-8 годишен! И аз стрелям - ни той за мене ни аз за него знам...Първо голем страх беше ...Нейсе всичко се размина,той човека просто се беше уплашил,аз пове4е...Ама сега ми е смешно... :)
не ме е срам да уча нови неща и да ме подсещат за стари...
TRANSKI RIBAR
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от TRANSKI RIBAR »

Днес на Арката...докато я обикалях на длъж и шир ми се случи нещо доста комично,добре че немаше свидетели :lol: :lol: Та държа си аз директния в едната ръка а в другата шишенцето с вино :) Дотук добре но както се придвижвах зех та се лизнах и тупнах по гръб с резко вдигнати ръце резултата бе че не разлях от виното и не изпуснах въдицата въпреки че паднах по гърбина :lol: :lol: :drinkers: :drinkers:
chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
1.3.1.2.
gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от gogolisec »

sudjuka написа: Колегата gogolisec може и да я е чувал тази случка
Яааа, това съм го изтървал! :oops: Помня ягодовите насаждения с черен найлон, но тази случка не я знаех :lol: :lol: .
Те пак добре, че не са хвърлили на рибе през нощта, че току виж някой чакал им дръпне и им развали съня... :D
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка :D "
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

Дотук ,Суджука ...с черния найлон печели жълтата фланелка :D :D
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”