Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

пъстърва?
Модератор: sapuna
-
- новобранец
пъстърва?
Здравейте на всички искам да попитам какъв ми е шансът да хвана някоя друга пъстърва през зимния сезон смятам предимно да ловя на блесна ще се радвам да споделите вашето мнение

-
- разбира нещата
Re: пъстърва?
Като за начало , да ти напомня че пъстървата е леко забранена до края на Януари ... 

Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
-
- разбира нещата
Може да е искал да каже,че ще я лови на развъдник...takezo написа:Като за начало , да ти напомня че пъстървата е леко забранена до края на Януари ...
-
- разбира нещата
Да може , аз съм ловил в забранения период на развъдник ...но там няма условия за блесна.
Даваха рибки , и само пускаш в ятото ...и .....7 лв. на килограм това преди 5-6 години .
Сега може и 10 да е .
Но това не е пъстървов риболов ...нали ?
Даваха рибки , и само пускаш в ятото ...и .....7 лв. на килограм това преди 5-6 години .
Сега може и 10 да е .
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
-
- новобранец
благодаря на всички които са писали ще ходя на платен водоем на който няма да назовавам и не ме е страх от актове тази събота и неделя ще съм там.Ще пробвам едният ден на блесна а другият на жива рибка
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Вместо на въртяща се блесна пробвай на воблер , малка клатушка или силиконче дребно някакво 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- разбира нещата
Тука си прав...takezo написа:Да може , аз съм ловил в забранения период на развъдник ...но там няма условия за блесна.
Сега може и 10 да е .

-
- кандидат преподавател
Това е "пазаруване"на вкусна рибка в особен вид магазин.А на забележката "без блесни"ще река що пък-може и с блесни.Лично наблюдавах в такъв развъдник един пич,който си ги търмъчеше с тежка блесна голям номер,на всяко провеждане - рибище,закачено яко къде да е, 400-700 грамови риби вадеше ги кат литенца с дебела корда и спининг-гьостерица.Но това не е риболов,това е търговия,няма тръпка,има купуваш-плащаш,за да плюскаш по-така мръвка.
Според мен зависи от водоема. Значи платеният риболов на американка може да се раздели на три разновидности:
1. Нема празно - това са гьолове от сорат на герман, Пънчака, Богров платения и т.н. Там се пускат гъсти американки, плаща се такса и 8 лева кило, може и повече да е.
2. По-трудно - това са водоеми, в които има американка, но е по-рядка. Плащаш 5 лева такса и квото хванеш си е за теб. От този тип са Слаковци, Върба и т.н.
Мисля, че оценката за блесните не е съвсем правилна. Всеки си има примамки, на които може да лови по-добре, отколкото на други. Аз например бих предпочел блесна Моска №2 бяла въртележка пред всички други примамки. Друг ще сложи клатушка, трети - воблер.
1. Нема празно - това са гьолове от сорат на герман, Пънчака, Богров платения и т.н. Там се пускат гъсти американки, плаща се такса и 8 лева кило, може и повече да е.
2. По-трудно - това са водоеми, в които има американка, но е по-рядка. Плащаш 5 лева такса и квото хванеш си е за теб. От този тип са Слаковци, Върба и т.н.
Мисля, че оценката за блесните не е съвсем правилна. Всеки си има примамки, на които може да лови по-добре, отколкото на други. Аз например бих предпочел блесна Моска №2 бяла въртележка пред всички други примамки. Друг ще сложи клатушка, трети - воблер.
-
- учете се от него
Има и още един момент , аз и арендните и свободните водоеми ги деля на два вида- такива от които пъстървата става за ядене , пъстървите са пуснати отдавна , поизчистили са се от дрождите , месото им е с нормален цвят и вкус , и на такива в който току що са пуснати от развъдник или е изтървана садка- месото им е с подчертано жълтеникъв цвят и са гадни на вкус