Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

05.12.-почти ураганен вятър на Герман и умерен
- maycal
- ще става разбирач
05.12.-почти ураганен вятър на Герман и умерен
успех с воблер и жива рибка-щипок!
Най-напред бях половин час тук (в дясно на Ботевградско шосе):

И после на Герман, където , особено на моменти вятърът беше почти ураганен! За два -три часа хванах една пъстърва на жива рибка, като междувременно правех неуспешни опити с два потъващи воблера "Салмо Хорнет", единият 3,5, другият4,5 см.После намерих по-добро място и:

и

Особеното беще, че докато аз разчитах на потъващ (1,5-2,0 метра) воблер, и съответно на по-голяма дълбочина, един друг с плаващ такъв, предполагам- на доста по-малка дълбочина, имаше поне трикратно повече успех от мен в същата зона! Определено повече успех имаше и един друг, който ловеше на въртяща се блесна "Мепс".Друг един, май нищо не хвана на въртяща се блесна...Останалите 20-тина рибари разчитаха на бял червей и жива рибка. Имаше и един със шнур, който хвана една- две риби.
На другият воблер-Салмо, потъващ (2,0-2,5 метра; 4,5 см; светещ) не хванах нищо, както и на клатушка, на различни въртящи се блесни...
Най-напред бях половин час тук (в дясно на Ботевградско шосе):

И после на Герман, където , особено на моменти вятърът беше почти ураганен! За два -три часа хванах една пъстърва на жива рибка, като междувременно правех неуспешни опити с два потъващи воблера "Салмо Хорнет", единият 3,5, другият4,5 см.После намерих по-добро място и:

и

Особеното беще, че докато аз разчитах на потъващ (1,5-2,0 метра) воблер, и съответно на по-голяма дълбочина, един друг с плаващ такъв, предполагам- на доста по-малка дълбочина, имаше поне трикратно повече успех от мен в същата зона! Определено повече успех имаше и един друг, който ловеше на въртяща се блесна "Мепс".Друг един, май нищо не хвана на въртяща се блесна...Останалите 20-тина рибари разчитаха на бял червей и жива рибка. Имаше и един със шнур, който хвана една- две риби.

На другият воблер-Салмо, потъващ (2,0-2,5 метра; 4,5 см; светещ) не хванах нищо, както и на клатушка, на различни въртящи се блесни...
Re: 05.12.-почти ураганен вятър на Герман и умерен
браво колега
- maycal
- ще става разбирач
Marco Polo написа:Дълбочината на газене не се определя от това дали е плаващ или потъващ.Трябва да се експериментира - може да е имал успех заради разлики в играта на воблера или цвета му. А също така трябва и да намалиш големината на вирбела. Воблерите е още по-добре да са дори само карабинки. А твоят /по принцип/ е и от най-ненадеждните модели.

e, да де,правилно си го разбрал Марко-само карабинката да си оставиш....без вирбела..maycal написа:Marco Polo написа:Дълбочината на газене не се определя от това дали е плаващ или потъващ.Трябва да се експериментира - може да е имал успех заради разлики в играта на воблера или цвета му. А също така трябва и да намалиш големината на вирбела. Воблерите е още по-добре да са дори само карабинки. А твоят /по принцип/ е и от най-ненадеждните модели.
Не го разбирам това " да са само (на) карабинки"!?..Карабинка, според мен, е тази част на вирбела, която се отваря и затваря!... Знаеш ли някакъв по-надежден модел?....На плуващите "Салмо" дали пише на каква дълбочина газят?
![]()

Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Този с най-добрия резултат беше Павката Иванов. Разби ги рибоците за нула време с воблерчето си.
А този където се оплиташе с мухарката беше моя милост. Павката ми беше донесъл неговата "Ултра Лайт" да я разгледам та се опитах и да похвърлям. Не че ми се отдава но тръпката е невероятна! 

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Леле мале какво доживехме
Магарко да ме анализира а Мишко да ме топи че съм бил фанал нещо
Като за начало - не ползвам само карабинки никогъш па било и при воблери с тегло около грам
Винаги си ползвам вирбел с карабинка като от тия къде е пущил Марко ни един не ми аресва
От тук намиращите се вирбели най-ми допадат Оунърските такива и си ги ползвам с големо задоволствие като извъобще не се занимавам с глюпости от типа на това да ползвам само карабинка щот не н`нам кво си . Инак за какво идеше реч в случаят ? Значи петък ден преди Никулден ! На мен са ми поръчали пет броя пъстърви
Да ама като се има внапредвид че първо пъстървата е забранена , второ немам време да се обръшем а и бех обещал на Мишко да му дам да полови с наистина бавна мухарка ( в случаят Суперфайн на Орвис ) то дилемата беше Герман или Пънчака . След просветлението "да го духа Пънчака" дилемата отпадна
Та значи разцъфтевам се на Герман и какво заварвам ? Ми басимумамата ! Як ветър , народ гъз до гъз и пр. убостии . От там натам всичко е проста математика . Начи водата цунами , мътна , предполага се че дъното е покрито с хубав пласт захранка впредвид народоприсъствието който от своя страна при завъртането на водноцикъла освен да прави мътилка и да отказва рибата от папо друг ефект никъф . Значи какво се прави в случая ? Рови се в неколкостотинте воблера които се носят и се подбират пет такива тип немного дълбоко газещи ( 0.50 - 1м.) ярки с различна игра . Оттам натам тренировка на проводки които биха предизвикали мега мудната благодарение на обстоятелствата риба . След двайсетина минути тренировки проводката е на лице и съответно рибите . Та тъй хващане на бързо шест риби ( боли ме че са ми поръчали пет такива щото - 1) шест ме кефи повече от пет ; 2) рибите беха калибровани , около 300гр. и за какво и кой да стигнат ; 3) малко месарщина никога не е излишна ; 4) имах цел полвин час след пиенето на кафе и изучаване на печеливша проводка за случаят и тъй
Пич , сега ако кажеш кой от образите беше ? Тоя по-възрастният с който си сменявахме редовно местата от двете страни на гьола , този с якият телескоп или от групичката състояща се от двама души ? Значи аз бех с шапка на Чегевара , яке и елече на СИММС и си се разхождах налево на десно най-вече щото ме мързеше да разнасям кофата па и да ръсвам по малце мозък на Мишко как да лови с нимфа
пп - и в тоя подфорум не бех влизал ама след напъплието на ЛС че ми се споменава името еле ма е и тук

Пич , сега ако кажеш кой от образите беше ? Тоя по-възрастният с който си сменявахме редовно местата от двете страни на гьола , този с якият телескоп или от групичката състояща се от двама души ? Значи аз бех с шапка на Чегевара , яке и елече на СИММС и си се разхождах налево на десно най-вече щото ме мързеше да разнасям кофата па и да ръсвам по малце мозък на Мишко как да лови с нимфа

пп - и в тоя подфорум не бех влизал ама след напъплието на ЛС че ми се споменава името еле ма е и тук

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
А , щи се обаждам ! Ти по това време си секретарствал та и да ти се бех обадил се тая 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
Marco Polo написа: Ще си позволя да поотрадна от един колега няколко снимки, ама е в името на добрата кауза
Та той определя тези два вида като най-НЕнадеждните и аз съм съгласен с него:
...

Що ми сеструва, че ставаше въпрос за сом, който умее да ги отваря първите два модела.
А това, че втората е много удобна за работа е факт и аз често ги ползвам при улов на пъстръви особено с въртележки, като не пропускам да сложа вЪрбел

А това, че следващите три са в пъти по-добри (и особено последната, към която имам особени чувства) е също факт

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.