Зарган и илария
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: Зарган и илария
Честит празник и от мен
пожелавам на всички в този чудесен форум другия сезон да нямат излет с по-малко от 50 риби 

Честит празник и от мен!!
И дано онова дребно зарганче от снимката по горе са го върнали обратно да порасне
.Ми то няма и 2 метра още!
И дано онова дребно зарганче от снимката по горе са го върнали обратно да порасне

Честито морски! И занапред пожелавам всекиму повече такива успехи

Последно промяна от карид на Пон Фев 16, 2009 9:19 pm, променено общо 1 път.
Поздрави за прекрасния улов и честит ти празник.Аз днес нямах късмет..на 3-та буна от 9:00 до 16:00 2 заргана и една галя.По обяд беше фраш с риба обаче не ядеше,колегата с когото бях миналия път днес беше късметлията,той хвана 10-на хубави заргана.Това от мен засега ,утре ако позволи времето пак съм някъде по буните,но не на 3-та там рибата не е гладнакарид написа:Честито морски! И занапред пожелавам всекиму повече такива успехи

Зарганолог
Честит празник на всички колеги смалко закъснение. 

Здравейте,в неделя бях за заргани отново на 3-та буна,морето беше тава,подухваше лек западен вятър,дъждат тъкмо беше спрял.Картинката от съботния ми излет се повтори,само дето този път рибата беше по рядка,пак пипаше много слабо,къса края на червея и така,по 10 удара за 1 риба докато се хване.Да не говорим,че имах около 4-5 празни удара,които на глед на 3-те ми хванати са много.Приятелката ми хвана най-голямото попче,което съм виждал да се хваща на въдица.Заргана беше много наяден,от тези които хванах 2 повръщаха рибешко месо,когато ги чистихме коремите им бяха пълни с рибки и парченца.

Зарганолог
Инфо от днес 09,12,08. С мерака да повторят моя успешен риболов от неделята, бащата и един негов авер посетиха същото местенце. Да ама не. Резултата от петчасовото замеряне на морето е- бащата на потъваща 3 зизита, едно от които около педесетака+един гюмюш, а другия колега два броя на плаваща. И ме споходи инфо за умопомрачаващи бройки зизита около Царево тия дни.Но естествено никой не пише за това.
За утре се чудя дали да не направя едно контролно на старчоците? Ако стане ще пиша, няма да се спотайвам като повечето колеги.

За утре се чудя дали да не направя едно контролно на старчоците? Ако стане ще пиша, няма да се спотайвам като повечето колеги.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Кво спотайване,сумати време гледам морето по бТВ.Но знам,че е слаба работа във водата/поне колегите това говорят/
Дай боже,утре мооооже и да направя проба,но има много ако....
Дай боже,утре мооооже и да направя проба,но има много ако....
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Риба има достатъчно за това време на годината. Не мисля,че трябва да се поставя като догма времето на сезона /септември-ноември/. Климатичните особености се променят с всяка изминала година. Водата почти не изстива. Зарганът от доста време не напуска акваторията на Черно море /някъде бях писал доста по този въпрос/ ,а само следва теченията според температурата на водата. По принцип, по това време той не яде активно, а се храни от натрупаната мазнина.Ако си спомните чистенето на по-късно уловените риби ,би трябвало да ви направи впечатление,че тази година натрупаната мазнина около стомашната кухина е в пъти по-малко от предните ,а вътре в стомаха е пълно с риба. Просто местата ,на които ловите /буните или вълнолома/ по това време не са атрактивни за рибата. Дори и в активния сезон,тя влиза там почти случайно. Единствения жокер , който ще ви дам , е да си смените местата за риболов,пък дори и да ви изглеждат ненадеждни.
Поздрави и наслука!
Поздрави и наслука!
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
- 1000n
- разбира нещата
Здравейте!
Има нещо, което все не мога да си обясня - как така заргана налита на риба, а на практика почти не се хваща на чепаре или блесна?
И между другото - Колко големи са били рибите погълнати от зарганите?
Благодаря предварително за отговорите и наслука на всички! 

Има нещо, което все не мога да си обясня - как така заргана налита на риба, а на практика почти не се хваща на чепаре или блесна?

- чуруликпенчо
- сериозен играч
На чепаре се хваща,но после си е е@ало майката докато си разплетеш такъма.Здравейте!
Има нещо, което все не мога да си обясня - как така заргана налита на риба, а на практика почти не се хваща на чепаре или блесна?И между другото - Колко големи са били рибите погълнати от зарганите?

Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Спазвам си обещанието от вчера. Днес 19 зизита и 1 пуснато да расте. За повече
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=7&t=19619
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=7&t=19619
Поздрави за резултата колега. Това от Синеморец ли е и кам колко часът се обади рибата????????
Не е към Синеморец. Много по-наблизо до Бургас е. А за часа толкова подробно съм го описал, че си помислих че може да ви доскучея.