Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

риболов на перо с две куки
Модератор: sapuna
- петър власев
- разбира нещата
риболов на перо с две куки
някой ловил ли е по този метод
Аз лично го няучих още като бах хлапе от дядоми /голям рибар беше/
та монтажа е такъв
съвсем нормален монтаж на леко като на 40 см. над оловото се връзва втора кука , като на мястото където е вързана се слага малка съчма улово , кат она двете куки се слага различна стрръв
аз лично го намирам за доста добър този монтаж
мното пъти съм наблюдавал /в реки/ как рибата изпуска първата но винаги хваща втората защото е в очакване вече на стръв
а в язовир когато ловиш на полудъно а рибата стои малко над дъното ефекта е същия изпуска първата но по горната остава на нейното равнище
а и доста пъти съм вадил и по две риби наведнъж
Аз лично го няучих още като бах хлапе от дядоми /голям рибар беше/
та монтажа е такъв
съвсем нормален монтаж на леко като на 40 см. над оловото се връзва втора кука , като на мястото където е вързана се слага малка съчма улово , кат она двете куки се слага различна стрръв
аз лично го намирам за доста добър този монтаж
мното пъти съм наблюдавал /в реки/ как рибата изпуска първата но винаги хваща втората защото е в очакване вече на стръв
а в язовир когато ловиш на полудъно а рибата стои малко над дъното ефекта е същия изпуска първата но по горната остава на нейното равнище
а и доста пъти съм вадил и по две риби наведнъж
я чувствась себя очен хорошо
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Ползвал сам този монтаж, с две куки отдолу една до друга завързани с малко по дебело влакно та да стоят разделени. Монтирам ги клуп в клуп с основното и те застават в форма подобна на вила
. използвал сам го само в затворени водоеми за плевелна риба и е добар вариант за бърз улов, също и в лиманите по дунава при риболов на попчета - там чифтетата са нещо нормално.

- петър власев
- разбира нещата
е на мен си ми харесва и що да е груб монтаж
груб груб ма баш на него съм вадил най- големите пъстърви които съм хващал
най-голямата балканка 1.300
та май си работи монтажа ма и човека зад пръчката иска да работи
то немож се надяваш че ше фанеш риба щото си с готина въдица еди ква си макара кордата такава куката унакава и да стоиш и да дремеш безучастно от към края на пръчката
груб груб ма баш на него съм вадил най- големите пъстърви които съм хващал
най-голямата балканка 1.300
та май си работи монтажа ма и човека зад пръчката иска да работи
то немож се надяваш че ше фанеш риба щото си с готина въдица еди ква си макара кордата такава куката унакава и да стоиш и да дремеш безучастно от към края на пръчката
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Не се налага смяна всеки път на стръвта, пък и с него ловя плевелни риби за стръв(костур4ета, слънчевки, дребни каракудки, попчета) пък те си налитат като обезумяли. Ина4е за по големи риби си използвам една кука и мач. На маонтай с две куки не е изклучено да се хване и голяма риба преди 5-6 години на такъв монтаж на Янтра си ловях големи каракуди и морунажи успоредно, голям кеф.
А за намирането на рибата съм абсолютно съгласен с колегата, ако това не го можеш и най-скъпите такъми не могат да те спасят.
А за намирането на рибата съм абсолютно съгласен с колегата, ако това не го можеш и най-скъпите такъми не могат да те спасят.
- петър власев
- разбира нещата
ivak подушвам че сме от една порода
ще ти разкажа една моя случка която доказва че скъпъта пръчка риба не лови
отиваме с двама приятели на яз.Васил Коларов пристигане 5.30
ссалтанати всякакви да ама до 12 00 по 3 костура и по 1 2 червеноперки
резил
та аз заебах въдиците и започнах да се разкарвам нагоре по ръкава на който се бяхме установили .Ръкава свърши и хоп река
тръгнах по реката ама то храсти дървета ужас
да ама по едно време що да видя в един по дълбок вир пясъка неможеш да видиш от риба
тя пущината се качила от ръкава нагоре по реката
та върнах се аз обратно при такъмите
отрязах от перото 1.50м корда счупих си един клон и той 1.50
щото тясно на реката пък и тя тясна със спининг нестава
и айде обратно на вирчето с една котййка бял
резултата беше
12 кг риба за 3часа и полвина
та мисълта ми е такава понякога се иска малко да се раздвижиш
а не да се стационираш някъде и да замътниш водата пред теб от хвърляне на захранки
ще ти разкажа една моя случка която доказва че скъпъта пръчка риба не лови
отиваме с двама приятели на яз.Васил Коларов пристигане 5.30
ссалтанати всякакви да ама до 12 00 по 3 костура и по 1 2 червеноперки
резил
та аз заебах въдиците и започнах да се разкарвам нагоре по ръкава на който се бяхме установили .Ръкава свърши и хоп река
тръгнах по реката ама то храсти дървета ужас
да ама по едно време що да видя в един по дълбок вир пясъка неможеш да видиш от риба
тя пущината се качила от ръкава нагоре по реката
та върнах се аз обратно при такъмите
отрязах от перото 1.50м корда счупих си един клон и той 1.50
щото тясно на реката пък и тя тясна със спининг нестава
и айде обратно на вирчето с една котййка бял
резултата беше
12 кг риба за 3часа и полвина
та мисълта ми е такава понякога се иска малко да се раздвижиш
а не да се стационираш някъде и да замътниш водата пред теб от хвърляне на захранки
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
И аз имам подобен случай, на р. Янтра. След разходка по реката в един разлив мейду едно островче и брега се бяха набутали към 40-50 каракуди по около 30-тина см , на дълбо4ина по малко от 50 см и водата бистра(оше не мога да си обясня какво ги караше да стоят там ) . И като ги почнах отдалече с мача, извадих 17 като не съм чакал повече от 2-3 сек и повличаше. След това спряха да кълват, маакр, че сменях стръвта.
Намери ли се мястото кадето рибата не е наплашена и се храни, слаб риболов няма дори и с клон.
Намери ли се мястото кадето рибата не е наплашена и се храни, слаб риболов няма дори и с клон.

- петър власев
- разбира нещата
-
- новобранец
Re: риболов на перо с две куки
az iskam da popitam ne6to... tozi metod s 2te kuki podhodq6t li e za kanal Toplika.. tozi kanal e malyk no riba ima ....
BLAGODARQ PREDVARITELNO!!

И аз ще съм ти благодарен ако ползваш Кирилица!
rikosheth
BLAGODARQ PREDVARITELNO!!

И аз ще съм ти благодарен ако ползваш Кирилица!

rikosheth