Рецепти за диво прасе

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

todoroshko
разбира нещата
разбира нещата

Re: Рецепти за диво прасе

Мнение от todoroshko »

И според мене по-правилно е да го занесеш,но най-добре ако имаш приятел ловец попитай него къде да го занесеш.В повечето дружинки си имат човек при който си проверяват месото... бащата винаги чака да му кажат годно ли е или не преди да го прави каквото и да е. :) Според мен не трябва да рискуваш,но това е твое решение.Когато го занесеш ще получиш доста рецепти,а може и аз да понапиша нещо от готварските рецепти на баба ми... :lol:
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

Ште сврша тази работа и ште ви кажа.Само кажете ше стане ли работа когато вече сам го замрзнал месото?
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
Аватар
drat
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от drat »

Dimich написа:
VGS написа:Проба се взима от три места по принцип- диафрагма , език и дроб мисля.
Въпреки това е добре да мине през съд за варене под високо налягане.
От черния дроб-задължително!!!Температурата над 100 С(тенджера под налягане,ЯКОТО пържене/печене,...)убива паразита...но да не бъдем все пак толкова сигурни...!!!
В черния дроб няма паразит и единствено той може да се консумира и без изследване.
Изображение
Аватар
asenfisherman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от asenfisherman »

drat написа: В черния дроб няма паразит и единствено той може да се консумира и без изследване.
Колегата е прав,гадовете се настаняват по мускулатурата и те ядът от там,та за проба е достатъчно парче месо да се занесе,а не вътрешни органи.Не съм ловец ,но съм се сблъсквал с проблема :wink:
Аватар
drat
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от drat »

Кебап от глиган: Продукти за 4-5 порции:1кг обезкостено месо,200г гъби, 500г дребни картофи, 1глава лук, 1/2 ч.ч. червено вино,червен пипер,1/2 пакетче кр.масло,4-5с.л. олио,сол,4-5скилидки чесън. МАРИНАТА:50мл бульон,парче целина, корени или дръжки от магданоз,1/2 ч.ч. вино,черен пипер на зърна,дафинов лист.
Приготвяне:Месото се нарязва на парчета.Маринатата се загрява и в нея се пуска месото за около 10мин.Изважда се месото и се шпикова с чесън, изпържва се в сгорещеното олио.Към мазнината от пърженето се добавя кр.маслои се задушават нарязаните на ситно лук и гъби.Прибавя се червен пипер и чубрица и се залива с виното.Когато се задушат зеленчуците към тях се връща месото,посолява се и се добавя част от прецедената марината.Оставя се да се задушава на тих огън .Дребните картофи се почистват и се прибавят цели .Задушава се до готовност на продуктите.
Изображение
Аватар
drat
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от drat »

Рло от глиган: Продукти:около 1кг обезкостено месо от бута,200-300г кисело зеле,червен пипер,5-6с.л. олио,3-4 скилидки чесън,джоджен.
Марината:1/2 л бульон,1глава лук, 1/2ч.ч. червено вино,чер пипер на зърна,дафинов лист.
Приготвяне:Изкиснатото във вода и оцет месо се нарязва на тънки листове по дължина и се накисва за окло 10часа в маринатата.Изважда се и се разтила върху масата.Зелевите листа се разстилат върху месото.Поръсва се с черен пипер,стрит джоджен и счукан чесън.Завиват се рула и се завързват с конец.Изпържват се в сгорещеното олио.Част от маринатата се прецежда, загрявя се и се заливат рулата.Съдът с е покрива с фолио и продължително се задушава във фурната. Сервира се полято със собствения си сос и гарнитура по желание
Изображение
angelpenev
новобранец
новобранец

ИМАМ МОЛБА КАМ ВСИчКИ

Мнение от angelpenev »

ОЕЕЗКОСТИЛ СЪМ 10 КГ МЕСО ОТ ДИВА СВИНЯ МЕСОТО СЪМ ГО ОСТАВИЛ НА БАЛКОНА И ЩЕ МИ СЕ РАЗВАЛИ СПЕШНО ВИ МОЛЯ ДА МИ КАЖЕТЕ РЕЦЕПТА ЗА НЕГО ИМАМ И МЕСО ОТ ЕЛЕН ТРЯБВА ЛИ ДА ГО ДЪРЖА В МАРИНАТА ИСКАМ ДА ГИ НАПРАВЯ НА КАЙМА ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ТОВА БЕЗ ДА ГИ КИСНА
Последно промяна от angelpenev на Пет Дек 12, 2008 11:22 pm, променено общо 1 път.
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от майсторчето страхил »

Добра комбинация е на суджук,пропорцията свинско - телешко 1към1.На едно прасе едно теле :wink:
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Никола,Сапуна е прав.
Не съм ловджия,но живея между тях.
При термична обработка над 80 градуса,трихенелоза умира.
За това,недей го използва са сухо мезе.
И на кайма става,защото после пак си минава термичната обработка.
Останалото е риск,може и изследването да те подведе.
Имаше такъв случай у комшиите.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

КИРО написа:Никола,Сапуна е прав.
Не съм ловджия,но живея между тях.
При термична обработка над 80 градуса,трихенелоза умира.
За това,недей го използва са сухо мезе.
И на кайма става,защото после пак си минава термичната обработка.
Останалото е риск,може и изследването да те подведе.
Имаше такъв случай у комшиите.
Кире сега за прв пат зготвихме,прво се свари хубаво с бело вино,а след това се попржи задушено,по мене това е достатачна термична обработка, нали?
Macedonia
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Напълно достатъчно е :wink:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
drat
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от drat »

Никола вкусен ли беше глигана, нищо не казваш.
Изображение
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

drat написа:Никола вкусен ли беше глигана, нищо не казваш.
Много,жената го беше зготвила и сложила в некакав сос с мелени и сухи манатарки,направо ммммммммм :drinkers: за некои ден ште го опитам пак :mrgreen:
Macedonia
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Ох ох, с гъбки ... лелееее.
Не е като пържени маломерки а ? :wink:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Това му препоръчах на брат Никола,ма не знам какво точно е сътворил! :wink:

Ето една моя любима рецепта:

Съставки:
1 кг свинско месо
0,300кг черен дроб/ако има/
1 1/2 к.ч. разтопена мазнина (свинска мас, маргарин)
4 глави кромид лук
1 с.л. доматено пюре
1 ч.ч. горчица/настърган хрян/
1 ч.л. червен пипер
10-15 зърна черен пипер
1 дафинов лист
2 1/2 ч.ч. зелева сок (чорба)
2 лютиви чушлета
1 ч.ч. вино
чубрица и сол

Приготвяне:
Месото се сварява,нарязва се на кубчета и се запържва леко (до побеляване) в сгорещената мазнина, след което се задушава заедно с черния дроб и лука, също нарязани на кубчета. Прибавят се размитото с виното доматено пюре,горчицата,червеният пипер и лютивите пиперки. Ястието се залива със зелевата чорба и се оставя да къкри на тих огън,докато поизври и започне леко да се запържва.Преди поднасянето се поръсва със ситно счукана чубрица.

ч.ч.-чаена чаша
ч.л.-чаена лъжица
с.л.-цупена лъжица

рецепта втора:

ПРОДУКТИ

400 гр. свинко месо
200 гр. пилешки гърди
200 гр. сурова наденица
1 глава лук
2 стръка пресен лук
150 гр. малки лукчета
150 гр. гъби
1 морков
1 тиквичка
1 патладжан
1 чушка сиврия
100 грама бамя /по желание/
6 скилидки чесън
1 кафена л. черен пипер
1 чаена л. червен пипер
1 суп. л. брашно
1 суп. л. едро смляна лютеница
100 мл.светла бира
магданоз
сол
4 суп. л. зехтин

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В по-дълбока тенджера се загрява зехтина, задушават се нарязани на хапки изброените видове месо / не се слага вода /.
Изважда се месото и в същата мазнина се запържва първо лукът. Прибавят се всички останали нарязани зеленчуци и се задушават до омекване. Връща се месото при зеленчуците, добавя се лютеницата, бирата, брашното, и червения пипер и 300-400 мл.гореща вода. Оставя се на тих огън 40 минути след което се добавя сол, магданоз и черен пипер. Вари се още 10 минути.
Сервира се по малко от всички видове месо и зеленчуци.
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”