Въпрос от мераклия- без стаж

Модератор: sapuna

Аватар
Иван-Клисура
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Въпрос от мераклия- без стаж

Мнение от Иван-Клисура »

Купих си лодка- 3 метра, пласмасова, кулесар и двигател ( CRESCENT-14 коня- made in Sweden). Харесах си и сонар- Хъмингбърд 931сх- 500 лири.
.......... та въпроса ми- трябва ли да се охарчвам толкова (за сонара) или да потърся нещо по- ефтино
, а и някой ако е ползвал такъв сонар- впечатленията Ви моля :oops: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Утре или след 2-3 дни ще пусна снимки на лодката- оставих я у 1 приятел
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Re: Въпрос от мераклия- без стаж

Мнение от Emo-83 »

500 лири са си цифра за сонар.Мой съвет е сонара да се купува последен.Той вижда сомовете и дъното.Дава ориентация,но не хваща сом.Този сонар,който си посочил е хубав.
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Иване, ето това http://www.gpsplovdiv.com/1031/ в момента е на промоция и можеш да си го доставиш от щатите на половин цена. Ако си навит мога да те свържа с човек.
Аватар
Иван-Клисура
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Иван-Клисура »

Димане, ами то черно-белите в ебая са около 100 лири (този модел не съм го проверил- щот съм на 500 гр. уйски :drinkers: ), ама утре и тая работа ша я свърша. Просто този (на външен вид, а и просто много дълъг лист с екстри- без да се изхвърлям че ги разбирам) ми се видя доста добър. Моля и други колеги за мнение.
Аватар
Иван-Клисура
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Иван-Клисура »

Тоя сонар е 500 долара в сайта на производителя- значи може да е доста по- ефтин утре като се разтърся- но достатъчно ли е добър.
А и по-принцип ми се ще да е цветен ............ Сега може и да не го разбирам ,но не искам след няколко излета да ми се иска да го сменя :D :D :D

Брат ми има ГАРМИН (незнам кой си модел- 1000 и косур лева) ама не знам ,а и той предполагам лесно ли е свалянето за да се ползва на моята лодка и после да се върне обратно- ако някой е запознат и с това- дайте съвет

.............. а и не че на него му трябва този сонар- бяха влачили на Душанци веднъж със само 30-тина километра в час :shock: :( :( :( и не знам що ,ама не бяха хванали нищо :lol: :lol: :lol:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Иване,моя съвет е простичък !!! Ако имаш пари и можеш да си го позволиш,просто си вземи и по-скъп.Най-новите модели имат и други функций,дори направо ти показват и тръните и дърветата под тебе.Недей да се съобразяваш със никой и просто си гледай джоба.Надали ще чуеш тук от някой че за тролинг и кльонк си е взел най-най -сонара който го има в България.Единствено джоба ти и какво има в него са важни и дали като дадеш 1000-1500 лири,ще ги изкараш после и няма да се лишаваш от други важни за оцеляването ти неща.Най-доброто си е най -добро,каквото и да означава това.Гаранция ти давам че само ще ти е нужно малко повече време да влезнеш във час и да ти е много-много полезен.Всички стари модели са си изпяли песента и не че не вършат работа,но просто пред новите модели са нищо,добре че тук сме малко по зле финансово,иначе всеки втори щеше да си вземе най-доброто,най-новото и най-скъпото - повярвай ми.Поздрав !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
Иван-Клисура
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Иван-Клисура »

...... Ами - КУПИХ го и вчера пристигна. Даже снощи го включих:
- доста е голям -15 на 30 см. и има и Български
- окото е с 1 лъч :(
- екстрите не са му много- дълбочина и температура и показва термоклина (ако е изобщо екстра)
- има доста букси за допълнителни - ГПС, скоростомер, безжичен трандусер (до 30 м), за уедър станция (барометър, температура и др)
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Ами,да ти е честит и много риби да ти покаже но и да ги хващаш се искаИзображение А модела,нов ли е стар ли е !!!

Аватар
Иван-Клисура
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Иван-Клисура »

Нямам на представа- мисля че е 2007.
Изображение
Екрана може да се разделя и зумира

Fishfinder Fishfinder
931cx 931cx
931cx DF 931cx DF

Humminbird Fishfinder 931 cx DF Humminbird Fishfinder 931 CX DF
Ultra Wide Screen Fishing System Ultra Широк екран Риболов система
with single or dual frequency transducer. с единична или двойна честота transducer.
In 2008 replaced by the 917cx and 955cx . През 2008 г. заменя със 917cx и 955cx.

Key Features: Основни характеристики:
• Ultra Wide Format 7" Display for No-Compromise Split • Изключително широк формат с 7 "дисплей за Не-Компромисно Сплит
• Screen Viewing, and Big Easy Reading Digitals • Разглеждане на екрана, и големи Кът на читателя Digitals
• High Definition 480V x 854H Sunlight Readable Color TFT Display • High Definition 480V х 854H Сънлайт четивна Цвят на TFT дисплея
• Single Frequency (931cx) 200kHz Transducer for Maximum Detail in Bottom & Structure • Единична честота (931cx) 200kHz Transducer за максимално подробно в Края и Структура
• Dual Frequency (931cx DF) 50/200kHz Sonar for Wide Coverage and Reliable Depth Performance from Shallow to Deep • Два честота (931cx DF) 50/200kHz сонар за широко отразяване и надеждна Дълбочина на изпълнението от Плитък до дълбока
• High Performance 750 Watt (931cx) or 1000 Watt (931cx DF) Power Output • Висока производителност 750-ватова (931cx) или 1000-ватова (931cx DF) мощност
• Dual Microprocessor Design for Higher Performance Operation • Двоен микропроцесорни дизайн за по-висока ефективност на операция
• Optional GPS Input Enhances Operation - Mark Structure Directly on Sonar Screen, Accurately Hold Position or Navigate Home • Допълнителни GPS вход засилва операция - Марк структура сонар директно върху екрана, точно държат позиция или отидете у дома
• Expandable and Upgradeable System with Optional Add-ons for WeatherSense, Wireless Remote Sonar and More • Разширяеми и надстройва система с избор по Допълнителни услуги за WeatherSense, отдалечен хидролокатор безжичен и още
• Fully Featured AND User Friendly • Напълно подбрани и потребител приятелски
• Micro Dynamic Transom Mount Transducer with Temperature Included • микро динамичен прозорче планината Transducer с температура е включен
• Rapid Response Water Temperature & Graph Quickly Shows Changes in Water Temperature • бързо реагиране, температура на водата и графика показва най-бързо на промените в температурата на водата
• Audible Water Temperature Alarm Sounds as the Boat Crosses Temperature Zones • звуков температура на водата аларма звучи като лодка пресича температура зони
• MMC card reader for easy feature updates and capability expansion from Humminbird.com • MMC четец за карти за лесно функция актуализации и способности експанзия от Humminbird.com
• Fully Adjustable Split Screen Bottom Zoom or Bottom Lock Zoom Separate Fish from Bottom and Stucture • Напълно регулируема Сплит долната част на екрана Zoom или долната ключалка Zoom Отделно рибата от дъното и структура
• Freeze frame stops display for detailed inspection; Instant Image Update Shows Results of Setting changes on graph history • Фиксиране на рамката спира дисплей за подробна проверка; Instant Снимка Update Показва класиране на установяването промени на графиката история
• Totally Automatic, or Totally Manual Operation with Upper and Lower Range Control • Напълно автоматично или изцяло Ръчна работа с горна и долна Обхват контрол
• Real Time Sonar instantly displays what under the boat at up to 40 times per second. • Време за недвижими сонар мигновено показва какво под лодката на до 40 пъти в секунда.

GPS Features (GPS Input Required) GPS функции (GPS входа задължително)
• Capture Location of Structure at Any Point on Sonar Graph • Уловете място в структурата на всяка точка на сонар Графика
• Precise Trolling Grids and Waypoint Targets Keep You Top of the Action • Точна Trolling решетки и Waypoint Мишените ви Начало на действие
• Full Trackplotting and 3D Highway Navigation Screens • Пълна Trackplotting и 3D екрани Магистрала Навигация
• Save 3000 Waypoints, 50 Tracks with 20,000 points each, and 50 routes • Запазване на 3000 Waypoints, 50 Песни с 20000 точки за всяка, и 50 маршрута

Specifications Спецификации
- Depth Capability: 330m - Дълбочина Възможност: 330
- Display: 7" Diagonal 16:9 Color TFT; 480V x 854H Resolution - Дисплей: 7 "TFT Цвят диагонал 16:9; 480V х 854H Резолюция
- Power Output: - Мощност:
931cx: 750 Watts (RMS), 6000 Watts (Peak to Peak) 931cx: 750 Watts (RMS), 6000 Watts (връх до връх)
931cx DF: 1000 Watts (RMS), 8000 Watts (Peak to Peak) 931cx DF: 1000 Watts (RMS), 8000 Watts (връх до връх)
- Operating Frequency: - Операционни Честота:
931cx: 200kHz 931cx: 200kHz
931cx DF: 200kHz & 50 kHz 931cx DF: 200kHz и 50 KHz
- Sonar Coverage - Сонар Покритие
931cx: 200kHz: 20° @ -10db 931cx: 200kHz: 20 ° @-10 db
931cx DF: 200kHz: 20° @ -10db; 50kHz: 74° @ -10db 931cx DF: 200kHz: 20 ° @-10 db; 50kHz: 74 ° @-10 db
- Target Separation: 2 ½” Inches - Целева Разделяне: 2 ½ "Inches
- Transducer: Transom Mount - Transducer: прозорче планина
- Power Input Range: 10-20 VDC - Входяща мощност диапазон: 10-20 VDC
- Mounting: Gimbal or Indash - Монтаж: кардан или Indash
- Unit Size: Indash: 10.84" W x 6.03" H x 3.25" Behind Dash (min); Gimbal: 10.84" W x 6.8" H x 5.0" - Звено Размер: Indash: 10,84 "Ш х 6.03" H х 3,25 "Зад Даш (мин); кардан: 10,84" Ш х 6,8 "Н х 5,0"
- Communication: NMEA 0183 Output: Depth, Temp, Lat/Lon, COG, Time/Date, w/GPS Input - Съобщение: ХМИ 0183 изход: дълбочина, Temp, Lat / Lon, ЗЪБНИ, Време / Дата, w / GPS Вход

Humminbird 931cx DF Humminbird 931cx DF
with transom mount transducer dual frequency прозорче с планината transducer двойна честота
In 2008 replaced През 2008 г. заменя
by the 917cx and 955cx . от 917cx и 955cx.

Links: Връзки:
Humminbird Fishfinder 937 , 947 , 981 , 987 Humminbird Fishfinder 937, 947, 981, 987
Humminbird Matrix 10, 17 , 47 , 97c Humminbird Матрицата 10, 17, 47, 97c
Kontakt: За контакти:
Busse Yachtshop Бусе Yachtshop
Burkamp 6 Burkamp 6
24220 Flintbek bei Kiel 24220 Flintbek bei Кил
Tel: 04347 9082 34 Тел: 04347 9082 34
Fax: 04347 9082 35 Факс: 04347 9082 35
email: info@busse-yachtshop.de Email: info@busse-yachtshop.de

Zurück Zurück
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Със здраве да си го ползваш !!!

Аватар
Иван-Клисура
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Иван-Клисура »

.......... ами ай с някой от майсторите да се срещнем (ай на Пясъчник) на 18,19 или когато и да е до 9.01 (без 7-ми де:drinkers: ) да се пробваме да го разберем- СПЕЦИАЛНА ПОКАНА КЪМ КРОКИ. Аз на 16.12 се прибирам. На 17.12 съм на Пловдив (на руския) да си търся жила (за газта и за скоростите) и след това съм по гьоловете. Който е мераклия да заповяда. Лодката не съм я пробвал- ама има пояс (ама само 1 :lol: :lol: :lol: ) ...... с моя корем не съм се пробвал ще влезна ли в него :oops: :oops: :oops: :lol:
В събота отивам до рибарскя да си купя доста рапали, ама за блесни е доста бедно ,а отвесни изобщо няма
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Иване,това са ми телефоните - 0885070407 и 0894363438 - Обади се като си дойдеш и да видим за какво става въпрос.Ще ти дам едно рамо и за жилата ида си спретнеш коритцето както трябва.Ще го настройм дейба и сонара,надали ще ни се опре.Имам желание да присъствам на пробата му защото ще си взимам и аз,но съм се насочил към Комбо моделите на тази марка.Таман ще добия впечатление за какво става въпрос.Чакам да се обадиш и недей да си купуваш нищо от там,тук има всичко и то на по-добри цени.Мисля че там в лири ще са по-скъпи.Чоа за сега !!!

Аватар
Иван-Клисура
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Иван-Клисура »

Ей Кроки- браво бе човек. Ще ти звънна още на 17.12, пък риболова ще го уредим. Колеги- вие само чакайте снимки :lol: :lol: :lol: - то с Клисурската ракия шега не бива :drinkers: .
Майтапа настрана- КРОКИ ако трябва нещо да купувам (щото не съм съгласен че в БГ е по ефтино) - цените са с 30 % по-нагоре (видял съм го)
Аз в събота ще взема 10-15 рапали -пък квот сабя покаже (ех мамо кат се сетя кви яки костури има на Пясъка ........ ), пък дано и нещо по-по ... да се обади .............................................. ееееееееееееееехххххххххххххх -мечти
Ако може да ме уредиш да си купя кльонк (от дърво) ще е направо супер- ама това може и да почака.
.... Ами взел съм :
- лодка с двигател (уж движи :lol: :lol: :lol: ) и колесар
- сонара
-в събота ще взема рапали (10-15)
- 1 карбонов кльонк
Имам и 3 пръчки с яки макари (едната е корбос 510) ..............
ами за друго "уж не се сещам" - ще се чуем
Искам и да се похваля- днес 11.12.08 с жената праим 5 години женени (ич не е малко с такъв дзв-р) ........ та сега сме малко :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Аватар
Иван-Клисура
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Иван-Клисура »

........ не се сещам, ама си поръчах и ГПС (за всеки случай :lol: :lol: :lol: ) и уж обещаха че до вторник ще е тук
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Е,сома за сега е химера,поне до пролетта,или евентуално да му цопне силикона до устата и да го джасне.За реката знам че се движи и рядко стои на едно място,освен когато се е нахранил и смила храната.За язовирите обаче не знам точно как е и все се надявам да му намеря и зимата цаката.За риболова който ще правим,ти трябва спининг 2.70 -3.00 м със акция 20-50.Доста силикони от различни цветове - бели,бели със червено и бели в съчетание със синьо или зелено.Зелени,от почти всички тонове,тъмни и светли със брокати и от различни големини,он 4-5см до педя 20-25см.Силикони в червено или тъмно розово със черни гърбове,пак от всички големини.Абе,накупи си всякакви силикони,които ги няма в България особено по-големите,които просто тук рядко се намират или само със доставка.Недей да взимаш такива,със вградени куки и тежести,ако вземеш,да не са много и ако са нещо -модел 2009 г,демек - нови !!!Задължително куки за силиконите и тежести които се закачат за куките - отделно и различни грамажи,включително до 20-25 и даже 30гр !!!Ако вземеш глави,които да са със вградени куки,гледай да са със здрави и твърди куки,защото нашите са фалшиви и доста често заради тях си отиват добри екземпляри Бяла риба.За сега толкова !!!От Рапалите,взимай само модели 2008 и ако са излезли вече и новите за 2009 - знам ли,май вече са на пазара !!!

Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”