Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Двама бруталисти из околомаришките дебри - Част IV
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Двама бруталисти из околомаришките дебри - Част IV
Да си призная честно не съм очаквал подобна слука и изобщо някаква слука днес.
След онзиденшната щучка 2.900 реших, че мога спокойно да потърся и по-големите и радушно приех поканата на един приятел да ги потормозим на един гьол около Марица, където има наистина големи екземпляри от въпросния хищник (па макар и редки), по слухове и едри бели рибки.
Наложи се той да ми успужи с една от неговите "шибучици"
(за което много му благодаря) щото моите са безвъзвратно затрупани в дебрите на ремонта
.
Пристигайки на водоема с присъщия ми скептицизъм реших да си упражня кастинга, което обикновенно по-късно преминава в пробване на примамки
Желаната цел (да достигна и най-недостъпния шавар) беше постигната и точно когато реших да премина към фаза №2 от любимите ми спининг занимания, НАТЕГНАТИЯТ аванс запя...
Един колега е описал много точно проводката с тази разлика, че "откъслечните, но не резки придръпвания" не ги владея
Та си останах само с много бавна проводка на дълбочина около метър и половина, като се стараех блесната да се движи колкото се може по-близо до дъното.
Та тъй, както си мятах безгрижно нещо ми отнесе блесната като хала и първото което ми мина през ума е, че съм боднал някоя зъбата твар.
Последва безумно сборичкване на повърхността на водата от което останах с впечатлението, че туй е наистина голяма щука.
Като казвам голяма да си призная, че първо си помислих (около 6-7 кила), обаче като тръгна и аванс да ми взема положението стана сериозно
Шибучицата с акция 50-100 беше преминала фазата на "геврека" и "полегнала" успоредно над водата като единствената сгъвка бе до дръжката
Макар и да не вярвах на случващото се и да подхождах хладнокръвно през съзнанието ми преминаваха еретичните мисли, че "щуката" е още по-голама и с всеки изиминат от рибата метър растяха и килограмите на "щуката"
и като стигнах 10 си казах...
"Стига бе, тва не е щука"
и се оказах прав 
Аз обичам да вадя рибките си бързо и с тази също не се колебаех много, много, особено след като видях опашката на толстолоба.
Честно да си призная таз рибка не я тача много и не съм си и представял, че ще се срещна някога с нея
Искам да благодаря на Краси (Локала) който ми подари блесната с която боднах толстолобчето за опашката.
Пожела ми големи риби, да ловя с нея ама не очаквах и мирни.
Тва и е сефтето

След онзиденшната щучка 2.900 реших, че мога спокойно да потърся и по-големите и радушно приех поканата на един приятел да ги потормозим на един гьол около Марица, където има наистина големи екземпляри от въпросния хищник (па макар и редки), по слухове и едри бели рибки.
Наложи се той да ми успужи с една от неговите "шибучици"

Пристигайки на водоема с присъщия ми скептицизъм реших да си упражня кастинга, което обикновенно по-късно преминава в пробване на примамки

Желаната цел (да достигна и най-недостъпния шавар) беше постигната и точно когато реших да премина към фаза №2 от любимите ми спининг занимания, НАТЕГНАТИЯТ аванс запя...
Един колега е описал много точно проводката с тази разлика, че "откъслечните, но не резки придръпвания" не ги владея

Та си останах само с много бавна проводка на дълбочина около метър и половина, като се стараех блесната да се движи колкото се може по-близо до дъното.
Та тъй, както си мятах безгрижно нещо ми отнесе блесната като хала и първото което ми мина през ума е, че съм боднал някоя зъбата твар.
Последва безумно сборичкване на повърхността на водата от което останах с впечатлението, че туй е наистина голяма щука.
Като казвам голяма да си призная, че първо си помислих (около 6-7 кила), обаче като тръгна и аванс да ми взема положението стана сериозно

Шибучицата с акция 50-100 беше преминала фазата на "геврека" и "полегнала" успоредно над водата като единствената сгъвка бе до дръжката

Макар и да не вярвах на случващото се и да подхождах хладнокръвно през съзнанието ми преминаваха еретичните мисли, че "щуката" е още по-голама и с всеки изиминат от рибата метър растяха и килограмите на "щуката"

"Стига бе, тва не е щука"

Аз обичам да вадя рибките си бързо и с тази също не се колебаех много, много, особено след като видях опашката на толстолоба.
Честно да си призная таз рибка не я тача много и не съм си и представял, че ще се срещна някога с нея

Искам да благодаря на Краси (Локала) който ми подари блесната с която боднах толстолобчето за опашката.
Пожела ми големи риби, да ловя с нея ама не очаквах и мирни.
Тва и е сефтето

Последно промяна от lorda на Пон Дек 15, 2008 4:16 pm, променено общо 1 път.

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
- Big^Fish
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Двама бруталисти из околомаришките дебри - Част IV
Малииий,браво бе, Лордски!Какво правите днес всички?!
П.П.Апък аз бях на прАсе!

П.П.Апък аз бях на прАсе!

СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
Извода е,че от Марица може да се очаква всичко!
Чакаме подробности от твоя страна.Не вярвам да си го хванал на пружина 

TICA FAN
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ти преби коча с лопатата 
Къв е тоя дзвер бе ???
И не си се обадил да се похвалиш .. е това вече е непростимо
Чакаме подробности

Къв е тоя дзвер бе ???

И не си се обадил да се похвалиш .. е това вече е непростимо
Чакаме подробности

Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
Мдаа интересен улов
. Предполагам е закачен случайно с тройката на блесната, което пък води до голяма емоция при ваденето. Поздравления!

- Николай Неделков
- учете се от него
К'во да кажа - ЧИСТО ТЪРМЪЧЕНЕrumci написа:...Предполагам е закачен случайно с тройката на блесната...

Шегувам се разбира се

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Евала Ники.Хубава риба...даже много. 

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Честито
Добре, че си успял да спасиш сопата и ...макарата

Добре, че си успял да спасиш сопата и ...макарата

БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ!
Незнам какъв коментар да направя, но ако си го закачил случайно на клатушката си представям каква борба е имало после. 

Брях, т'ва на Марица ли бре....
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Много арна бе ... Тая "мерна" ли я водим ? :Р
-
- вече хвърля и на тежко
Ако си го хванал с тая въдица, която е на снимката - вижда че има тапа или някаква плувка, а по-надолу какво има? 

- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Не е тапа , блесната му е закачена за водача ..
Mного хубава риба.

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
SONY написа:Извода е,че от Марица може да се очаква всичко!Чакаме подробности от твоя страна.Не вярвам да си го хванал на пружина

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....