Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Плувка от върба става ли?
Модератор: emo vasilev
-
- научил се да хвърля
Плувка от върба става ли?
Колеги мисля да я пробвам тая работа,да си направя плувка от върба. След като изсъхне дървото става много леко и предполагам, че ще се получи.Пробвал ли е някой или аз ще съм първият? От какво друго дърво може да стане? С какво се лакирва и боядисва? Предварително благодаря.
- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Плувка от върба става ли?
Ако смяташ само от любопитство да пробваш става, ама зради 1-2-3лева неси заслюжава, толкова струват в магазина 

-
- и господ не е толокова добър
Oт всяко дърво свирка не става

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Не си първия колега, стотици години хората пробват да направят плувки от дърво 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- Big^Fish
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ааа,от върбата си става!Особено като цъфне на пролет.snegk написа:Oт всяко дърво свирка не става![]()
![]()
![]()
![]()

СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
- djokoriboloveca
- разбира нещата
Абе що се бъзикате с колегата,той само пита не се интересува. 

За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
Колега , не съм пробвал от върба , знам че правят свирки от нея. Ако искаш да е леко , става от липа , пробвал съм.Ама много ми е леко , не мой се фърля надалече и си ги правя от чам. Универсални са си.Колкото до боядисването -автоемайл лак,дирекно.Някой забиват топлийка в единият край на плувката и ги потапят целите в боята , ама като я извадиш става дупчица -от там влиза вода и почва да се цепи боята.Аз потапям плувката до половината,изчаквам малко да се окапи и я обръщам обратно,поставям в една предварително разпробита дъска.Като изсъхне потапям другата половина.Малко по бавно става,играчка си е ама става качественно.
Дано да съм ти бил полезен и на слука.

-
- научил се да хвърля
sharo1 написа:Колега , не съм пробвал от върба , знам че правят свирки от нея. Ако искаш да е леко , става от липа , пробвал съм.Ама много ми е леко , не мой се фърля надалече и си ги правя от чам. Универсални са си.Колкото до боядисването -автоемайл лак,дирекно.Някой забиват топлийка в единият край на плувката и ги потапят целите в боята , ама като я извадиш става дупчица -от там влиза вода и почва да се цепи боята.Аз потапям плувката до половината,изчаквам малко да се окапи и я обръщам обратно,поставям в една предварително разпробита дъска.Като изсъхне потапям другата половина.Малко по бавно става,играчка си е ама става качественно.
Много ти благодаря колега,а за това че от липа стават много леки какъв е проблема, ако се направи малко по голяма няма ли да е ок?
-
- научил се да хвърля
Колега не съм за 2-3 лева ама тука в Гърция под 3 евро няма, така че излиза 6 лева, а и от друга гледна точка. На язовира който ходя за 3-4 дена оставям средно около 10 плувки. От България се запасявам ама колко да си купя 100????chestarfield написа:Ако смяташ само от любопитство да пробваш става, ама зради 1-2-3лева неси заслюжава, толкова струват в магазина
-
- научил се да хвърля
djokoriboloveca написа:Абе що се бъзикате с колегата,той само пита не се интересува.
Така е колега, когато другите не знаят за проблема с който се сблъсквам на язовира. Благодаря ти за подкрепата, която ми указваш.
- Николай Неделков
- учете се от него
Намери си магарешки тръни. Но не от зелените , а от жълтите , тия с кората. Махаш внимателно кората и сърцевната я оформяш с шкурка , стават невероятни , е ако имаш малко въображение и повечко нерви , че често се чупят
Преди време доста правех , но сега нямам време , иначе с удоволствие. Като я оформиш за предпочитане първо я боядиши с безцветен лак , и после с водоустойчив цветен или с блажна поя.
Поздрави и успех.

Преди време доста правех , но сега нямам време , иначе с удоволствие. Като я оформиш за предпочитане първо я боядиши с безцветен лак , и после с водоустойчив цветен или с блажна поя.
Поздрави и успех.
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Колега пробваи от фибран(за изолация)с макетен нож се реже,не е задължително да го боядисваш,стават доста прилични плувки,един лист е 5-6 лева а ще ти стигне за стотици плувки,дано съм бил полезен и наслука
-
- научил се да хвърля
Ето, че все пак има колеги такива като теб, които да споделят, за което съм ти благодарен,ако намеря такъв бодил тука ще пробвам.Николай Неделков написа:Намери си магарешки тръни. Но не от зелените , а от жълтите , тия с кората. Махаш внимателно кората и сърцевната я оформяш с шкурка , стават невероятни , е ако имаш малко въображение и повечко нерви , че често се чупят![]()
Поздрави и успех.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Що не пробваш да използваш по-тънко влакно за повод?
Къв е тоя риболов дето късаш 10 плувки на ден
Къв е тоя риболов дето късаш 10 плувки на ден

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-
- научил се да хвърля
Колега това фибран стириопор ли се превежда,че за пръв път го чувам? Ако е така с какво мога да го боядисам?kiipo написа:Колега пробваи от фибран(за изолация)с макетен нож се реже,не е задължително да го боядисваш,стават доста прилични плувки,един лист е 5-6 лева а ще ти стигне за стотици плувки,дано съм бил полезен и наслука