Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Плувка от върба става ли?
Модератор: emo vasilev
-
- научил се да хвърля
Re: Плувка от върба става ли?
Колега яз.,е много дащен ама и много кофти закачки.С по-тънко влакно? ЗАБРАВИ. Мидите в него късат плетено влакно.chirusa_bg написа:Що не пробваш да използваш по-тънко влакно за повод?
Къв е тоя риболов дето късаш 10 плувки на ден
- Николай Неделков
- учете се от него
Галине , ето това е грешния магарешки трън

От него не стават плувки , а няма и как да станат , както сам виждаш.
А ти трябва да търсиш това

Този трън като е млад е зелен и не става да се обработва. Трябва да стане жълт и изсъхнал. Но има и един косур. На над 50 % от тръните , самата сърцевина е куха. Има улей , тънел , който не позволява да се обработва сърцевината без да се счупи. Намират се и хубави тръни
Доброто на този трън е , че от долу е най дебел и постепенно изтънява , което позволява от различните части да се правят плувки с различна дебелина. Сега е сезона да обереш тръните , защото вече всички са сухи , а на пролет ще се родят нови , ще са зелени и ще пожълтерят и изсъхнат чак края на лятото. Намериш ли такъв трън , махай кората с макетно ножче , че става най-прецизно , а оформяй сърцевината с различен размер шкурка , по възможност по-финна. А като счупиш самия трън , сам ще видиш дали сърцевината има дупка. На теб ти трябват такива без дупка
А и да ти кажа , че един трън долу при ствола може да е кух в сърцевината , а нагоре не , така че ги чупи на няколко места. Имам спомен , че около границата имаше много тръни , но ще си намериш където и да е , само трябва да намериш нива или някакво поле , около него 100% ще има.
Поздрави и дано съм ти бил полезен.

От него не стават плувки , а няма и как да станат , както сам виждаш.
А ти трябва да търсиш това

Този трън като е млад е зелен и не става да се обработва. Трябва да стане жълт и изсъхнал. Но има и един косур. На над 50 % от тръните , самата сърцевина е куха. Има улей , тънел , който не позволява да се обработва сърцевината без да се счупи. Намират се и хубави тръни

Поздрави и дано съм ти бил полезен.
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Фибрана го разяждат лепилата,става с Ц200,не си струва усилията,по-добре си купи от БГ плувки,а за да не ги късаш слагай повод,толкова ли е трудно да се сетиш.kiipo написа:Колега пробваи от фибран(за изолация)с макетен нож се реже,не е задължително да го боядисваш,стават доста прилични плувки,един лист е 5-6 лева а ще ти стигне за стотици плувки,дано съм бил полезен и наслука
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- научил се да хвърля
Ники много ти благодаря за ифото,а знаеш ли с какво се боядисват и дали става за направата на подвижна?
- Николай Неделков
- учете се от него
Наистина , ако ливиш с 0.20 , просто слагай 0.14-0.16 повод , работи с аванса и ще си спестиш доста скъсани плувки. И помисли върху варианта с коркови тапи и птичи пера , май е най-удачния.
- Николай Неделков
- учете се от него
Стават , стига да имаш желание
Имаш ЛС

-
- научил се да хвърля
Колега,преди малко това поясних, че не става с повод яз. е много-много кофти. От 10 хвърляния къса 3-4 пъти доста над повода който е около 30-40см. А що губя плувките? риболов на плувка става само с подвижнаbutnik написа:Фибрана го разяждат лепилата,става с Ц200,не си струва усилията,по-добре си купи от БГ плувки,а за да не ги късаш слагай повод,толкова ли е трудно да се сетиш.kiipo написа:Колега пробваи от фибран(за изолация)с макетен нож се реже,не е задължително да го боядисваш,стават доста прилични плувки,един лист е 5-6 лева а ще ти стигне за стотици плувки,дано съм бил полезен и наслука
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Ама изобщо не можеш да ме убедиш,че не става,с каква корда ловиш ,та да не ти къса от повода.Нещо в кордите ти не е наред.Никога не ловя без повод,имам си мое мнение за това,не тук темата да ти разяснявам ползата от поводи.galin_atina написа:Колега,преди малко това поясних, че не става с повод яз. е много-много кофти. От 10 хвърляния къса 3-4 пъти доста над повода който е около 30-40см. А що губя плувките? риболов на плувка става само с подвижнаbutnik написа:Фибрана го разяждат лепилата,става с Ц200,не си струва усилията,по-добре си купи от БГ плувки,а за да не ги късаш слагай повод,толкова ли е трудно да се сетиш.kiipo написа:Колега пробваи от фибран(за изолация)с макетен нож се реже,не е задължително да го боядисваш,стават доста прилични плувки,един лист е 5-6 лева а ще ти стигне за стотици плувки,дано съм бил полезен и наслука
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Galine, вземи първо кажи защо са ти 2 регистрации във форума, а после потърси информацията, която ти трябва.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- научил се да хвърля
Чирус,нов съм във форума а как са станали тия 2 регистрации хич си нямам на идея. Имам нет от 10 дена и ако знам как стават всички работи няма да са 2 регистрации,но мерси че ме уведоми,ако не беше ти нямаше и да знам че са 2,само да не станат 3 или повече.chirusa_bg написа:Galine, вземи първо кажи защо са ти 2 регистрации във форума, а после потърси информацията, която ти трябва.
- Димича
- ще става разбирач
Ами слагай стопер или стопвъзел надолу по линията,под плувката...galin_atina написа: Колега,преди малко това поясних, че не става с повод яз. е много-много кофти. От 10 хвърляния къса 3-4 пъти доста над повода който е около 30-40см. А що губя плувките? риболов на плувка става само с подвижна
Ракията не е за малки дЯца!!!! 

-
- научил се да хвърля
Ей за това не съм се сещал,благодаря,мисля че това ще реши проблема до извесна степенDimich написа:Ами слагай стопер или стопвъзел надолу по линията,под плувката...galin_atina написа: Колега,преди малко това поясних, че не става с повод яз. е много-много кофти. От 10 хвърляния къса 3-4 пъти доста над повода който е около 30-40см. А що губя плувките? риболов на плувка става само с подвижна
-
- научил се да хвърля
А с тях как може да се направи подвижна? Правил ли е някой?chapara написа:Коркови тапи и пера от птици![]()
![]()
-
- научил се да хвърля
И снимки ако можеш да пуснеш на плувките няма да имаш равен на себе си.Предварително ти благодаряchapara написа:Аз да, малко омпровизация.Ако ги намеря ще ги снимам,защото вече не ги ползвам
-
- ще става разбирач
Колега,по добре си направи от стереопор,само гледай да не е едрозърнест.Стереопорът има добра носимост и не пие вода.Можеш да си го оформяш както си искаш ,и лесно се обработва .По добър е пресования ,но по трудно можеш да го намериш .
И падащата звезда е била изгряваща .