Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Таранка 7 кг!
Модератор: dantho.mihov
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Таранка 7 кг!
Еми,браво!Лови ги все такива!Аз дори не съм чувал,за толкова големи таранки.
Преди години на Гълабово не беше проблем да си хванеш каракуда от порядъка на 0,800 -1,200,можеш да питаш и Делев като не ми вярваш на мен.Също така и на с. Черногорово.А за Гълабово преди да го вземат мутрите сме хващали и платики с огромни размери,по 2-2,5 кг,за такива чувал ли си?Там имаше толкова много риба,че защо да не оцелее една каракуда 10-15 години и като си имаш впредвид ,че тогава нямаше толкова много мрежи като днес,защото тогава биеха яко,че ще ти вземат и колата ,че ще има и съд.Затова имаше и топлкован големи екземпляриvanesok написа:Еми,браво!Лови ги все такива!Аз дори не съм чувал,за толкова големи таранки.

vasilev написа:Вярвам ти колега,защото 1989г бях хванал на Гълъбово 5 кг каракуда,даже я мислехме за шаран докато я изкараме на светло.Светло казвам ,защото ни удари към 4,30 сутринта и беше още тъмно.Бях разпънал на 300м за сом на букет от червей.
-
- вече хвърля и на тежко
Да,платики съм виждал доста големи,хванати в Дунав.Наричаха ги "галацки платики".Какво им е галацкото не знам,но си спомням,че имаха гадни брадавици по муцуните.А за таранките,въпреки,че имаме подходящи водоеми за тях/старото корито на р.Огоста,отводнителни канали,Дунав,Огоста/не съм се срещал с такива екземпляри.
Ем изглежда не ги храните добреvanesok написа:Да,платики съм виждал доста големи,хванати в Дунав.Наричаха ги "галацки платики".Какво им е галацкото не знам,но си спомням,че имаха гадни брадавици по муцуните.А за таранките,въпреки,че имаме подходящи водоеми за тях/старото корито на р.Огоста,отводнителни канали,Дунав,Огоста/не съм се срещал с такива екземпляри.

-
- вече хвърля и на тежко
Ами вземам си бележка.Като ги отхраня и аз ще се хваля.
vanesok написа:Ами вземам си бележка.Като ги отхраня и аз ще се хваля.

-
- ще става разбирач
на Пясъка видях веднъж каракуда над кило и половина уловена от един приятел , а пък из околията закачих една на пружина бая голяма 1,5/2 кила , такова добиче као тва нищо чудно и да има . . каракудата е кораво добиче , дребните трудно мрат, ама нагъсто рекордно сам виждал локва голяма колкото средно статистическа баня на панелка дълбока около метър на едно бунище -347 бройки каракуда над 300 грама парчето , много корава гад . .като нищо може да стане 7 кила само време и храна . .
късмет работа . .
Във риболова няма нищо невъзможно.Защо да няма таранка-7кг
за 20г по язовирите на Р България какво ли не съм виждал.Куриози и адреналин на макс.Дай Боже всекиму че и на мен такава таранюга 

-
- новобранец
вие маи сте се напили ве хора кви таранки санувате кви 7 килограма бълнувате

За колегата от Варна (debeliq amyr) Прочети тука и после говори! Това може да е риба на доста години и да е майка само за хаивер!!!!!!!!
http://fishes.nariba.com/fishdetail/9.html Виж това колега!!

http://fishes.nariba.com/fishdetail/9.html Виж това колега!!

И рибар съм и ловец съм:):):) От тая риба не мое да си платим парното:):):):)
-
- вече хвърля и на тежко
Знам, че темата е много стара, но само ще направя едно уточнение - работя с колеги румънци, т.е. мога да ви кажа какво е КАРАС на румънски... а именно КАРАКУДА (таранка). Толкова по лингвистиката на името. По другите възникнали въпроси мнение нямам