"Мрън-мрън" по темата "макари"

Модератор: sapuna

Публикувай отговор

Коя от изброените марки прави най качествени макари според вас

Shimano
183
37%
Daiwa
126
26%
D.A.M.
19
4%
Shakespeare
12
2%
Tica
24
5%
Zebco
8
2%
Abu Garcia
16
3%
Mitchell
38
8%
TUBERTINI
5
1%
Друга марка
58
12%

Общо гласове: 489

kamen
разбира нещата
разбира нещата

"Мрън-мрън" по темата "макари"

Мнение от kamen »

От едно известно време разглеждам най различни марки и мадели макари и реших да пусна една анкета за да видя какво е мнението на колегите от форума!?
Говорим само за марката като цяло,но ще се радвам ако споделяте и впечатления за определен модел който примерно ползвате в момента.
Много ги накъсвам... кордите!
Аватар
icko
разбира нещата
разбира нещата

Re: Най-добра марка макари

Мнение от icko »

Аз давам гласа си за ДАМ!!Изказвания от сорта ДАМ се прави в Китайски гаражи или ДАМ не са това,което бяха не са хич на място!Работил съм,работя и ще продължавам да работя с такива макари!Във своя ценови клас няма кой да ги бие главно по един параметър-издържливост!
Honda-CBR-919-FIRE BLADE
Пали гумите,не душата си!
BURN RUBBER NOT YOUR SOUL...!
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

За шаран ползвам Daiwa Emcast Airball и от направените 5-6 излета сам много доволен.Shimano не сам ползвал но знам че важат за едни от наикачествените макари.Дамови сам ползвал и не са лоши,но имат малко луфта(ние казваме)относно дршката се вршта с неколко милиметра назад.Тика имам една и сам предоволен(не знам в момента кои модел е :wink: да не слизам сега в гаража)За Zebco исто мнение имам като за D.A.M.
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от yzyna »

Ползвам макари на shimano от няколко години,това което те предлагат в съотношение цена,качество,просто нямат равни!Дайва имат доста добри модели,но просто те не са по силите на средностатистическият риболовец,впечатлението ми от тях е малко,но според мен достатъчно!Също така има и други фирми които се опитват да произвеждат макари,но за сега правят само опити! :D
sharo1

Мнение от sharo1 »

Гласувах за Shimano , от скоро я имам Nexave 2500RA ,но съм не много доволен , а направо ЗАПЛЕНЕН от нея.За сега работи мн добре.Вземах си още една такава.Подариха ми едно alivio 1000.Мисля че друга марка няма да си купя вече.
Инъче съм фен на QUANTUM.Ама оржинал т.е произведен за САЩ И КАНАДА. Много са яки и скъпички ама качествени.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

icko написа:Аз давам гласа си за ДАМ!!Изказвания от сорта ДАМ се прави в Китайски гаражи или ДАМ не са това,което бяха не са хич на място!Работил съм,работя и ще продължавам да работя с такива макари!Във своя ценови клас няма кой да ги бие главно по един параметър-издържливост!
Адашче,по две неща до тук си приличаме-имена и любима марка байкове.Не ме разсмивай с тази марка ,че днес ми идва в повече.Мой фаворит е Шимано и лека по-лека си подменям другите макари,преди време се простих със Страдиците,откраднаха ми ги. и сега възстановявам.Имам Биомастер и ГТМ.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Swordfish92

Мнение от Swordfish92 »

Говориш, че ДАМ били най-добрите"??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ТОТАЛЕН ВИЦ !!! Нека аз ти покажа най-новият модел на Дайва и съм сигурен, че всеки ще остане без думи!

Daiwa Tournament Basiair QD

Изображение
Изображение
Изображение
drebens
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от drebens »

Аз ползвам за дънните Голден6000,незнам колко са известни но аз съм много доволен от тях.А за наскоро подареното ми болонезе си взех някакъв Серт който ми препоръчаха в магазина,ама за него нямам мнение защото съм начинаещ в този вид риболов.
Аватар
icko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от icko »

Адашче,по две неща до тук си приличаме-имена и любима марка байкове.Не ме разсмивай с тази марка ,че днес ми идва в повече.Мой фаворит е Шимано и лека по-лека си подменям другите макари,преди време се простих със Страдиците,откраднаха ми ги. и сега възстановявам.Имам Биомастер и ГТМ.
Адаш,а кой е казал,че всичките ми макари са такива? :D Работил съм с 3-4 броя като отдавна съм ги продал и в момента имам само една- една година и кусур тежък спининг,над 70 щуки и е същата каквато я взех!Не ме разбирай погрешно Шимано и Дайва нямат равни,но там играе фактора пачка докато за щуките мене ДАМ ме задоволява напълно!Виж за друг вид риболов и аз няма да си купя ДАМ.
:wink: ПП.Какво стана взе ли 1000RR? :wink:
Honda-CBR-919-FIRE BLADE
Пали гумите,не душата си!
BURN RUBBER NOT YOUR SOUL...!
Markony
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Markony »

Който следи И-бей от близо ,там си личи кой-по-най.Като най-добра гласувам за

Шимано,а като най-добро отношение цена/качество,май везните клонят към ДАйва.
Аватар
carp-stz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от carp-stz »

Swordfish92 написа:Говориш, че ДАМ били най-добрите"??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ТОТАЛЕН ВИЦ !!! Нека аз ти покажа най-новият модел на Дайва и съм сигурен, че всеки ще остане без думи!

Daiwa Tournament Basiair QD
Това е НАЙ-ДОБРОТО в момента в света в шаранджийските макари само където има само европейски модел няма ЯПОНСКИ който е по качествен(не че тоя не е качествен ама ЯПОСКОТО си е ЯПОНСКО)... Само да те поправя малко в името това е Daiwa Basia-R ... QD означава БЪРЗ АВАНС... Цената на една такава макара е 750 ЕВРО...
Carp Team Vidrax
http://vbox7.com/play:ad8d5931
Хвани и Пусни !!!
http://vbox7.com/play:6321a45a
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

от няколко дена във форума,най-много се продават макари шимано.чудя се защо ли?и колко човека ще си позволят макара от1000лв и на горе.и според
мене са направени за комплексари. :lol:
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Гласувах за "друга"обаче не може да има такова животно-най-добра марка макари.Както не може да има най-добра марка коли и жени съответно.Всеки си фали туй,от което най-дълго и най-много бройки и модели е имал.Т.е.,абсолютна субективност.По тая линия не моа да са нахваля колко по най-добри са "Риоби" Зестер и Заубер,"Окума"-7-8 модела,пък напоследък сума ти "Тики"и Черната магия на Браунинг...Ама сигурно като започна с " Дайвите"по некое време,и аз ще почна да рукам,че от тях по-убаво не мое да има...
josh
новобранец
новобранец

Мнение от josh »

RYOBI !!!!
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

shekira написа:от няколко дена във форума,най-много се продават макари шимано.чудя се защо ли?и колко човека ще си позволят макара от1000лв и на горе.и според мене са направени за комплексари. :lol:
Не за комплексари.... а за такива, който са достигнали и високо финансовото и риболовно ниво! Естаствено, че които не познава техниката на риболова и на печелене на пари, не може да ги оцени!!! 8)

Най-скъпата макара в живота ми досега е Руска "Делфин" :lol: Даже бих казъл безценна :mrgreen:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”