Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Нови играчки :)
Модератор: emo vasilev
Re: Нови играчки :)
наистина много добри воблери ''handmade'':)нищо чудно и да са по уловисти от купешките!
Очите предполагам ги купуваш от някои магазин за моделизъм, отвън е термосвиваем шлаух, оцветил си ги с аерограф - понеже според мен такова фино оцветяване с друго неможе да се постигне.Само налитина лопатките и материала за самите воблери какви са?
П.С. то всъщност това си е ноухау - така че ако не споделиш си напълно в правото си
Поздрави за прекрасната работа!
Очите предполагам ги купуваш от някои магазин за моделизъм, отвън е термосвиваем шлаух, оцветил си ги с аерограф - понеже според мен такова фино оцветяване с друго неможе да се постигне.Само налитина лопатките и материала за самите воблери какви са?
П.С. то всъщност това си е ноухау - така че ако не споделиш си напълно в правото си

- valeri
- разбира нещата
Универсална работа . Пожелавам ти много емоции 

- DrAkoN
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Браво колега !!! Това ще лови , а няма нищо по хубаво от това да уловиш риба на собственна примамка
- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Той колегата си е готов за патент, браво готов си за пускане в серийно производство. ще обиеш конкоренцията.
Наистина си се справил отлично!
Боядисани са перфектно
Ако решиш да продаваш се нареждам
Боядисани са перфектно

Ако решиш да продаваш се нареждам

Колега мислиш ли да продажаш,с удоволствие бих си купил ''домашно производство''.
По добри са от купешките 

Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве.
-
- научил се да хвърля
Здравейте колеги,
радвам се, че са ви харесали воблерите ми
. Натрупали са се доста въпроси и ще се опитам да отговоря.
1. Материала за телата - част от воблерите са от балса и част от тях са от пресован стиропор. Материалите ги получих като подарък от колегата Тишо Muerter , за което му благодаря . Много ми допадна стиропора за съжаление не намирам от него в града, в който живея във всички строителни складове, в които съм влизал казват че за първи път виждат такъв материал
.
2. Телта за арматурата е зъботехническа 0,7мм и е доста скъпа 10лв за 15м., но поне е сигурно, че няма да ръждясва.
3. Лопатките, някой са от прозрачни кутитии за документи, същите се продават в Office One, остналите са от поликарбонат.
4. Оцветявам с автоспрей.
5. Очите ги купих от Тук.
През изминалата година и аз като Педро почти не съм слагал купешки воблер и единственно бяла риба от сладководните хищници, не съм успял да хвана на собствените си примамки.
радвам се, че са ви харесали воблерите ми

1. Материала за телата - част от воблерите са от балса и част от тях са от пресован стиропор. Материалите ги получих като подарък от колегата Тишо Muerter , за което му благодаря . Много ми допадна стиропора за съжаление не намирам от него в града, в който живея във всички строителни складове, в които съм влизал казват че за първи път виждат такъв материал

2. Телта за арматурата е зъботехническа 0,7мм и е доста скъпа 10лв за 15м., но поне е сигурно, че няма да ръждясва.
3. Лопатките, някой са от прозрачни кутитии за документи, същите се продават в Office One, остналите са от поликарбонат.
4. Оцветявам с автоспрей.
5. Очите ги купих от Тук.
През изминалата година и аз като Педро почти не съм слагал купешки воблер и единственно бяла риба от сладководните хищници, не съм успял да хвана на собствените си примамки.
-
- научил се да хвърля
Изсъхнаха и последните воблери от тази серия, сложих една чупка и изострих върха на лопатките. Придава много ситна и жива игра на примаката, същевременно чупката го кара да дълбае към дъното
9см_12гр потъващ

8см_11гр. потъващ

А ето и поглед отгоре за да се добие представа за формата на лопатката.

9см_12гр потъващ

8см_11гр. потъващ

А ето и поглед отгоре за да се добие представа за формата на лопатката.

- Big^Fish
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Чудесни са воблерчетата!Аз питах и в темата на Марко,ама да питам и теб.
С какво изрязваш и оформаш лопатките ако не е тайна?
Поздрави!

Поздрави!
СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
-
- научил се да хвърля
Здравей Тишо,Big^Fish написа: С какво изрязваш и оформаш лопатките ако не е тайна?![]()
Поздрави!
С ножовка изрязвам правоъгълно парче, от което ще правя лопатката. Очертавам с маркер желаната форма, след което с помощта на шмиргел отстранявам излишното. Дооформям с по-груба шкурка и накрая заглажда ръбовете с финна.
Лично на мен най-неми се отдава правенето на лопатките

- Big^Fish
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Мерси за подробното обяснение,Ицо!
Днес пазарейки някои неща в една рекламна агенция,попитах за отпадъчни парчета от лексан.Хората обаче работели с плексиглас и ми дадоха доста парчета 2 и 3мм.Материалът е добър и мисля,че ще стават хубави лопатки от него.Това просто като идея.Извинявам се за ОФФ-а.
Поздрави!
Днес пазарейки някои неща в една рекламна агенция,попитах за отпадъчни парчета от лексан.Хората обаче работели с плексиглас и ми дадоха доста парчета 2 и 3мм.Материалът е добър и мисля,че ще стават хубави лопатки от него.Това просто като идея.Извинявам се за ОФФ-а.
Поздрави!
СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
-
- научил се да хвърля
Е Марко, това с трошенето на лопатката го има и при други големи фирмиMarco Polo написа: Плексигласът сравнително лесно се работи и става, но при лош кастинг като моя - лесно се троши...![]()
Затова ако успееш да намериш лексан/поликарбонат - работата "заспива"!

Наистина с поликарбоната е по-добре, но трудно се намира в малък град като моя. Местния дистрибутор не иска да ми отреже парче 1кв.м., а държи да ми продаде 6кв.м, което си е 180лв.

-
- научил се да хвърля
Да попитам аз от какъв дистрибутор да го търся това нещо. И ако има някой от Ямбол да каже има ли някаде такова нещо поликарбонат. Не ми се вярва да го има някаде , но все пак , ако знаете кажете.
Стара риба има ли ?? Нямааа има голяма риба !!