Реставриране на стари въдици

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
asini
разбира нещата
разбира нещата

Реставриране на стари въдици

Мнение от asini »

Имам няколко от въпросните чешки пръчки модел TOKOZ и съм решил да ги пообновя.Събирам всякаква информация и снимков материал.Ако някой може да помогне ще съм му много благодарен.И още нещо-може ли по някакъв начин да сваля старата боя от пръчките, без да нараня фибростъклото.Каква боя да използвам след това за външния й вид и става ли двукомпонентната епоксидна смола за запечатване на конците, с който са замотани водачите :D Благодаря предварително :wink:
Забавлявам се и си живея, а за теб оставам само Фикс идея!
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Реставриране на стари въдици

Мнение от Моряка »

asini написа:Имам няколко от въпросните чешки пръчки модел TOKOZ и съм решил да ги пообновя.Събирам всякаква информация и снимков материал.Ако някой може да помогне ще съм му много благодарен.И още нещо-може ли по някакъв начин да сваля старата боя от пръчките, без да нараня фибростъклото.Каква боя да използвам след това за външния й вид и става ли двукомпонентната епоксидна смола за запечатване на конците, с който са замотани водачите :D Благодаря предварително :wink:
Има ли водачи без керамика?Ще ги сменяш ли?Аз мисля ,че старата боя е достатъчно здрава основа за нова боя,трябва да се мине със по-едра водна шкурка да се матира и да се позагладят очуканите места и после боя.Плътната пръчка не може лесно да се нарани лошо със шкурка.За плътните пръчки говориш нали?Боята един автоемайл спрей ще свърши работа.Предварително увий местата,които няма да се боядисват с хартиено тиксо.
А сега де? :roll:
Аватар
doko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от doko »

Изображение
angel81
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от angel81 »

И аз да попитам нещо : къде в Пловдив мога да оставя една такава въдица да и подменят водачите. Благодаря предварително.
късмет работа . .
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

asini написа:Имам няколко от въпросните чешки пръчки модел TOKOZ и съм решил да ги пообновя.Събирам всякаква информация и снимков материал.Ако някой може да помогне ще съм му много благодарен.И още нещо-може ли по някакъв начин да сваля старата боя от пръчките, без да нараня фибростъклото.Каква боя да използвам след това за външния й вид и става ли двукомпонентната епоксидна смола за запечатване на конците, с който са замотани водачите :D Благодаря предварително :wink:
Сваляй смело боята-нищо му няма на фибро стъклото-можеш да ползваш шкурка.Пробвал съм с същите пръчки,махнах старата олющена боя и пръта стана бял като сняг-не съм го боядисвал че така ми хареса повече-сложих нови водачи,увих ги с черни полиестерни конци,отгоре смолицата и се получи чудесен резултат.Още повече че сега не може вече да се бели никаква боя.За смола ползвах от тая за ремонтиране на стъклопластовите лодки-акрилна мисля че беше.
Я елате рибенца при батко...
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”