какво е това ?????

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Re: какво е това ?????

Мнение от Мунчо »

Бат Стан лови с мухарка от 20 години, така че мненията му са полезни, зависи дали човек иска да се възползва от тях, разбира се. Макарата действително е абсолютно дърво - идеалният уред да си прецакаш шнура. Казвам го от опит, да не прозвучи голословно. Това ми е първата макара, точно от такъв комплект - купих я в началото на мухарската си кариера през 1998 г, като студент. Скъса шнура точно през средата на главата, пак добре, че и той беше същото "качество". Като ми я откраднаха, заедно с пръчката, година по-късно и почерпих! :D
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
fly_fisher
новобранец
новобранец

Мнение от fly_fisher »

какво значение има кой клас е макарата навий 100 метра дакронов бекинг и си навии шнура ако не се събере значи е по нисък от 6 ти клас.
Ако искаш да ползваш тази макара въпреки това дето Бат Стан и Мунчо ти казват ползвай си я твой проблем - много ясно е че става, всяка макара става.
Ако си с евтин шнур не вярвам да е проблем ако го прецакаш и си купиш друг, но ако шнура ти е от 100 лв не ми се вярва да рискуваш.
За начало давай така а след време ще се преоборудваш.
Поздрави :D
puma
новобранец
новобранец

Мнение от puma »

мунчо на дали си имал точно този комплект да макарата е от 98 година да но пръчката е доста добра сравнение с класа на макарата като година и качество шнура според мен е среден клас като качество незнам но като цена да не виждам макарата да има някакъв луфт като е клеясало сяко 1 болче и няма мардане сичко си е по конец но можеби нова мухарка и сичко ново само макарата стара само зарадо това бих я сменил като се замисля а да ловя с 1 прачка цял живот няма да стане да не съм кошар сяка година по 1 нов подарак за рождения ми ден си подарих страхотна блеснарка и съм мноо доволен са за нова година си зех мухарката за начинаещи горе доло и ще пробвам какво ще излезе ако излезе нещо добро ще извадя кеш и за нещо по добро но това ще се види с времето колега за 2 дена научих сичко както видя моля клуч за темата просто се снабдих с сичко и съм доволен благодаря на сички колеги дето ми помогнаха
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

puma написа:... за 2 дена научих сичко както видя моля клуч за темата просто се снабдих с сичко и съм доволен ...
Абсолютно, щастлив съм , че напредваш толкова бързо! На мен лично, да си призная честно, ми трябваше страшно много време, за да разбера елементрани неща и затова се радвам много за теб - всеки има дарба в дадена област! Знам, че е въпрос само на дни, да можем да общуваме пълноценно за мухарския риболов!
Но нека все пак темата не се заключва, ако е необходимо да се коментират някакви сложни моменти за всички ни в мухарството!
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

puma
Много добре си се снабдил - а сега вземи се снабди и с някоя точка и запетайка..егати изречението...
puma
новобранец
новобранец

Мнение от puma »

Pedro написа:puma
Много добре си се снабдил - а сега вземи се снабди и с някоя точка и запетайка..егати изречението...
Нямаш грижи колега , важното е че си го прочел . :Д да не заклучваме тема .
puma
новобранец
новобранец

Мнение от puma »

Имам 1 питане само , колко трябва да ми е дълаг повода горе доло 30,40,50 см повода ?
fly_fisher
новобранец
новобранец

Мнение от fly_fisher »

за повод 40 см е достатъчно.
Можеш да пробваш и с по дълъг но не прекалявай,че няма да обръща мухата.
Поздрави
puma
новобранец
новобранец

Мнение от puma »

fly_fisher написа:за повод 40 см е достатъчно.
Можеш да пробваш и с по дълъг но не прекалявай,че няма да обръща мухата.
Поздрави
мерси колега
puma
новобранец
новобранец

Мнение от puma »

Здеавеите отново днеска бях малко на 1 гиол да пометам малко практика :| но имаше няколко основни проблема искам малко помощ проблем номер 1 е в линията интересува ме повода които от началото е дебел и кам края се изтанява тои е дълаг 2.70 на тънката му част ли се вразва мухата или се вразва допалнителен повод след това и тогава мухата скъсах 1 а струва 5 лв не ми е за това а просто искам да си изясня края на линията . проблем номер 2 хвърлянето ми става доста плавно и леко става поне ас така си мисля нодаржа шнура 10 м права линия лед това колкото и да опускам повече от 10 метра неще да лети само се набръчква шнура ми е плаващ коносувиден 6 клас 10 метра нормално ли е да даржа линията в въздух и вода ? с оважение пума . :)
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Накрая на лидера вържи повод, за да не ти свърши бързо "конуса" :D . Иначе за 10-те метра не мога да дам мнение - в момента и за мен това е абсолютния предел. При това след десет години практика, така че съм убеден, че с тези темпове на напредък след още една - две тренировки ще постигнеш поне двоен резултат! Щом това неизбежно и съвсем закономерно се случи, съм убеден, че ще споделиш с нас какви са били факторите, които са довели до увеличаване на дистанцията, за да можем и ние да покриваме по-големи разстояния. Благодаря!

Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Към конусовидния повод се връзва друг повод, който е желателно да го сменяш често понеже докато станеш спец, ще правиш възли които са фатанлни понякога.Колкото до останалото си трябва тренировки батка.
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Хах Мунчо ме изпреварил. :D
Д Пенев
новобранец
новобранец

Мнение от Д Пенев »

Колега puma, нека по-сериозно се отнасяме към и с любимото хоби.
gergenenov
новобранец
новобранец

Мнение от gergenenov »

Здравейте!

С този модел макара и аз започнах !
На третия риболов се строшиха пластините и си събирах шнура в ръката.

Но след малък тунинг/изправих една пружина и с два нита и работата заспа/три години лових с нея и още действа.

Малко извън темата:
Колегата каква риба хвана три кила?

Много добра риба!

Поздрави Краси.
Публикувай отговор

Обратно към “Мухарски риболов”