Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

ПОВЕДЕНИЕТО НА ШАРАНА
Модератор: sapuna
-
- и господ не е толокова добър
ПОВЕДЕНИЕТО НА ШАРАНА
До колко сме запознати с поведението на шарана.До колко шарана се плаши от такъма.До колко шарана е привлечен от стръвта.Случайноли лапа стръвта или на късмет.С дни гледам филми и разсъждавам върху поведението на шарана.До какво зключение съм стигнал ще споделя по нататък.Нека да чуем и специалистите.Ето и малко снимки как шаро предпочита да засмуче тежеста,но не и стръвта.Ще помоля да се изказват само адекватни мнения за да не я сложа там където имам права да трия и да търкам наред.

С червено е тежеста с бяло стръвта.

Шаро атакува

Продължава да мисли,че тежеста е по добра за хранене

Все пак реши да опита.В последствие ще пускам още кадри.А сега споделете вашето компетентно мнение по въпроса.
С червено е тежеста с бяло стръвта.
Шаро атакува

Продължава да мисли,че тежеста е по добра за хранене
Все пак реши да опита.В последствие ще пускам още кадри.А сега споделете вашето компетентно мнение по въпроса.
Последно промяна от snegk на Пон Дек 22, 2008 9:45 am, променено общо 1 път.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: ПОВЕДЕНИЕТО НА ШАРАНА
То това олово да не би да е ароматизирано бе
Дай и аз да си взема такова олово
Вече ще слагаме кукички на оловата 

- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Лапа,плюй,лапа,плюй и така цял живот.Мяза ми на едни личности
А по големи предмети като камъни редовно си поема,това сме го гледали във филмите на Корда.

добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
Неразбирам от шаранджийски риболов,но мисля че най-вероятно е останала миризма на храна по оловото,когато е правен монтажа.Иначе надали ще му направи впечатление от кой да е камък по дъното.
Тъй,като оловото не е обичайна част от естествената среда на шарана,"претърсвайки" дъното,попадналата на олово риба проявява интерес!И тъй, като шарана няма ръце,за да го пипне,единствения начин да опознае предмета е да го проучи с уста!Мисля,че това е причината за лапането на тежеста 

-
Шаро е любопитен и винаги лапа от любопитство или случайно,но никога целенасочено към дадена стръв.Ако го направи то ще е случайно.georg написа:Тъй,като оловото не е обичайна част от естествената среда на шарана,"претърсвайки" дъното,попадналата на олово риба проявява интерес!И тъй, като шарана няма ръце,за да го пипне,единствения начин да опознае предмета е да го проучи с уста!Мисля,че това е причината за лапането на тежеста
Аз говорeх за оловото!snegk написа:но никога целенасочено към дадена стръв

Относно стръвта:
Не мисля,че поема стръвта случайно или от любопитство и "никога целенасочено"!
Природата генетично му е заложила поведение на възпроизвеждане,отцеляване и ХРАНЕНЕ!
За да отцелее той трябва да се храни и това обхождане на водоема и ровенето по дъното,не е негова прищявка,а целенасочено хранене

-
Герги аз ти показвам и ще показвам снимки които доказват моята теза.А,ти го направи,не с празни приказки

Изказвам мнение брат,не искам да оспорвам твоетоsnegk написа:А,ти го направи,не с празни приказки

Какво мисли шарана,ще си остане загадка,колкото и филми да изгледаме

-
Аз съм съгласен с твоето мнение,но съм по склонен да вярвам на очите и опита си.Пускам темата и снимките да помогна на колегите.Има значение естествено и стръвта и аромата,но и до там ще стигнем ако расъждаваме върху снимките и върху опита който сме придобили.georg написа:Изказвам мнение брат,не искам да оспорвам твоетоsnegk написа:А,ти го направи,не с празни приказки![]()
Какво мисли шарана,ще си остане загадка,колкото и филми да изгледаме
- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
snegk написа:Шаро е любопитен и винаги лапа от любопитство или случайно,но никога целенасочено към дадена стръв.Ако го направи то ще е случайно.georg написа:Тъй,като оловото не е обичайна част от естествената среда на шарана,"претърсвайки" дъното,попадналата на олово риба проявява интерес!И тъй, като шарана няма ръце,за да го пипне,единствения начин да опознае предмета е да го проучи с уста!Мисля,че това е причината за лапането на тежеста
Шарана когато е на кеф

1. лапа от любопитство
2.опитва
3. ако му харесва гълта

Монтажа играе най голяма роля точно в този момент на плюенето

ако е както трябва за размера и вида на рибата бива закопчан

-
Тука ви показвам за тезата,че шаро обича повече дребната захранка.Монтажа е със захранка в пва и стръв топче.

Виждате как шарана се насочва към захранката и стръвта,но каво ше избере.

тази е след като шаро излапа дребната захранка и не погледна топчето,представетеси,че ако в дребната захранка имаше косъм с по малка стръв дали щеше да си замине.
Алкора е много прав.

Виждате как шарана се насочва към захранката и стръвта,но каво ше избере.

тази е след като шаро излапа дребната захранка и не погледна топчето,представетеси,че ако в дребната захранка имаше косъм с по малка стръв дали щеше да си замине.
Алкора е много прав.
- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
В тази ситуация ДА.Но я да си преставим едно малко по различно положение-наличие на стотици 1-1,5кг шаранчета.Тая попара брат сме я яли и двамата.Така че работата с големината на стръвтта опира и до даденият водоем.snegk написа: тази е след като шаро излапа дребната захранка и не погледна топчето,представетеси,че ако в дребната захранка имаше косъм с по малка стръв дали щеше да си замине.
Алкора е много прав.
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
-
Аз ще кажа за ситуация.На първи скендер на Овчарица ми одрят над 80 шаранчета до 1,5кг.Взимат до 12царевици на косъм.Но когато се заех да хващам по сериозно независимо от рамера одари хубавия шаран и амур на 3царевици с повдигач.Истината е че завърти ли се големия малките бягат.Само,че това е добре само за хвърляне от ръка,иначе ако се наложи да разпъваш 100-пъти на 200-300м. да ти еб.. и риболова
За Керова курия,всички хващат на големи топчета,че и по две а Митака ги хваща на едно и то 20мм.А има доста хубави риби.

.
Последно промяна от Bully на Пет Мар 20, 2009 2:35 pm, променено общо 1 път.