Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Гълъбово канала/Обручище/
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- ще става разбирач
Re: Гълъбово канала/Обручище/
колега ''nurai'',за топлия канал ли става въпрос,че кълве каракудата на поразия или на езерото ?
- carpsliven2
- сериозен играч
Там и шарана си кълве целогодишно .. ама май няма кой да го търи .. айде да пуснем една въдичка на кукуруза - кво ше кажете ? 

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
- Skorpi
- сериозен играч
що бе никои не го търси,
ми аз за миналата година си бях хванал повече от доволно 

Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти

Някой от колегите ще каже ли каде се намира този канал?Аз се сещам само за топлия канал,който се влива в езерото на с.Обручище,но там в действителност няма шавари и е от бетон. 

А мен най-ме кефи да си хващам на "Доспат"! 

До каналът с шаварите се стига ,като свиеш преди моста /на главния път/ вдясно и караш по здрав макадамов път.На излизане от селото стигаш до един бетонов мост от там започва този канал в посока тец 3 комините се виждат.Ако минеш под този мост пътят ще те изведе до бетонната стена на язовира и до топлото на тец1.Аз знам за този канал със шаварите където в момента казват , че върви рибата иначе бетонният канал се намира в западния край на селото и е близо до тец1 / има ,няма 600м от отбивката от главния път/. Надявам се ,че не съм заблудил колегите.
Утре мисля да ходя на това място..някой може ли да ми каже като се минава през Искрица след селото ли се пада канала..и ако може някакво по-точно инфо за мястото:) мерси
-
- ще става разбирач
колега ''stonny'' влизаш в Обручище минаваш през цялото село и на излизане посока Гълъбово след моста свиваш веднага в ляво и ще видиш канала.Драсни няколко реда да кажеш какво си направил,може и на ЛС.
-
- кандидат преподавател
В "топлия"канал -тоя бетонирания,дет няма грам шавар-вече няма и риба.Проверено на място този месец,щото и ние от далекото миналата зима наковахме сума ти шаранюги и каракудозаври там.Ама тая зима -нъцки,сори,братлета.Топлата вода /в по-големия й обем/е хваната за топлофициране на Гълъбово.Резултат-свършиха се райските условия за развъждане на гигантски риби в т.нар."топлия".Цялото рибоуловливающо население вече виси на студения канал,който целия надлъж е обрасъл с тръстика -естествено, суха сега.От посочения по-горе бетонен мост,и в двете посоки на канала кълват прилични като размер каракуди и бабушки -при мен кълвяха както на бял,шарен,така и на торен червей.Тънка линия/ добре е да ползвате кеп с поне триметрова дръжка/,чувствителна плувка 1 г/дебели каракуди,пък пипат стръвта едва-едва/,тишина и много успехи,гъсто кълване,пълен релакс и много приятни мигове там ви пожелавам!
Еммм днес бяхме там..имаше и доста народ..риба може и да е имало, ама така и не се показа..сигурно е в подготовка за празниците:) беше си почти капо..записахме се с 3 4ервеноперки и едно слънце..върнахме ги естествено обратно и общо взето тва беше..така като гледах и др хора не хващаха, тук там да чукне нещо, но както и да е рибата днес я нямаше...догодина повече 

-
- ще става разбирач
на бетонния канал ли бяхте
този от ляво дет се падаше, обрасалият...с трастиката
На 26.12 бяхме на канала с тръстиките, въпреки предупрежденията че риба не излизала от 1 седмица там.За цял ден хванахме по две три каракуди обаче си бяха бая добрички към 500гр и нагоре. В крайна сметка стана ясно че рибата се набутала в сазовете до брега.Риболова беше изключително труден с мн закачки и късания но си заслужаваше беше голямо надлъгване.
Незнам от времето ли беше или от това че е наплашена но след нова година пак ще се ходи никъде другаде няма такава едра каракуда по това време на годината.

-
- вече хвърля и на тежко
здравеите аз утре смятам да ходя на там но нямам имфо вчера пуснах тема ама я спряха щото имало такава вече та ще ми кажете ли на какво да я моря утре
и дали си заслужава изобщо да се ходи.благодаря за имформацията предварително 

Ето ти информация http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=7&t=20180damqn написа:здравеите аз утре смятам да ходя на там но нямам имфо вчера пуснах тема ама я спряха щото имало такава вече та ще ми кажете ли на какво да я моря утреи дали си заслужава изобщо да се ходи.благодаря за имформацията предварително
И гледай да не прекаляваш.

- Skorpi
- сериозен играч
Леко ме разочарова това което видях
Но е често срещано явление на тец1 миналата зима се нагледах и на троикаджиите по канала

Но е често срещано явление на тец1 миналата зима се нагледах и на троикаджиите по канала