ПОВЕДЕНИЕТО НА ШАРАНА

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Re: ПОВЕДЕНИЕТО НА ШАРАНА

Мнение от sapuna »

Ако показания монтаж е празен/без стръв/,дали шарана ще се излъже да го лапне?
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

sapuna написа:Ако показания монтаж е празен/без стръв/,дали шарана ще се излъже да го лапне?
Сигурно ако има малък повдигач на косъма ще е по лесно.Иначе се получава както плочка кюспе с 2 забити куки,като се размекне кюспето и шарана като го засмучи и засмуква празната кука.Проблема тука ще бъде,че няма да сме сигурни,че празната кука е в захранката. :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Bully

Мнение от Bully »

.
Последно промяна от Bully на Пет Мар 20, 2009 2:35 pm, променено общо 1 път.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Илийка,въпросът ми бе в смисъл,дали изобщо ще го погледне!?!?!? :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
snegk

Мнение от snegk »

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Предпоследната показва шаро как си подминава стръвта и не я забелязва нито усеща аромата.Последната показва шаро как изплюва стръвта,това лапане и изплюване се вижда на филма как изобщо не помръдва тежеста,следователно и ние не сме го усетили,за това е много важно какъв монтаж ще изберем.
snegk

Мнение от snegk »

sapuna написа:Илийка,въпросът ми бе в смисъл,дали изобщо ще го погледне!?!?!? :wink:
То брат няма как да го погледне,той просто може да го засмучи с захранката :wink:
dalgia15
новобранец
новобранец

Мнение от dalgia15 »

Предпоследната показва шаро как си подминава стръвта и не я забелязва нито усеща аромата.Последната показва шаро как изплюва стръвта,това лапане и изплюване се вижда на филма как изобщо не помръдва тежеста,следователно и ние не сме го усетили,за това е много важно какъв монтаж ще изберем.
:prayer:
След доброто място,най-важния фактор за успешния риболов е правилния монтаж, и добрата стръв.Лично мнение.
Аватар
Skorpi
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Skorpi »

А е не знам за вас а ма на мен след гледане на тия филмчета ми направи впечатление че доста от шаркавците или не поглеждат основната стръв и обират захранката около нея, или я лапат и веднага изплюват. Ама часове минават ще речеш до де се излъже някои да налапа топчето :P ще кажеш че в университета са учили :roll: А в едно от тия филмчета се обясняваше за куки които да намалят това изпюване т.е. да се самозасичат при това налапване на стръвта А това за оловото хептен ме шашна да е случаино разбирам , любопитен и т.н. ама целенасочено да го поема е повече от странно.
Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти
Изображение
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

:smt023
Последно промяна от carpsliven2 на Съб Дек 27, 2008 11:36 pm, променено общо 1 път.
Изображение
Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
snegk

Мнение от snegk »

Карпче,точно това искам да ви обясня с филмите,малко по горе си го описал"много петна а клъвна на стериопорче".Ша рана доста се е изучил и аз съм обеден,че има хиляди случаи когато до петното има шаро,но не лапа.Това за 20см под тинята,че ще намери стръвта си го чул от Миро,да ама аз не съм съгласен от никъде.Шарана смуче по дъното,но само частиците върху него.Дивака рови тинята,но когато няма нищо за ядене отгоре.Това дали филмите са поучителни ,да и то много,моя опит го дължа на тях и на ходенето по водоемите.На доста руски филми хващат шарани на Волга те ако са бройлери,то нашите диви шарани са като прилежни ученици.Най е лесно да ти кажат мястото на един водоем ,дистанция и стръв.Адаш,не се обаждай където не ти е работата,тука се мъчим да разнищим поведението на шарана,а това го разискват хора които хващат такива.За пролета ще имам готова камера и ще ви покажа,че всичко по горе написано е вярно,защото всичко казано от колеги е догатки. :wink:
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

Както винаги съм твърдял поведениетио на шарана е според даденият водоем.На някои взимат смело,на други требва да правиш десеторни салта докато излъжеш някой.А колкото до хибридни и диви шарани пак зависи от водоема.Дали тези риби са култивирани-ЦЪК
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

спам
Последно промяна от carpsliven2 на Пон Яну 12, 2009 3:37 pm, променено общо 1 път.
Изображение
Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
Аватар
dedeff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dedeff »

камен написа:Както винаги съм твърдял поведениетио на шарана е според даденият водоем.На някои взимат смело,на други требва да правиш десеторни салта докато излъжеш някой.А колкото до хибридни и диви шарани пак зависи от водоема.Дали тези риби са култивирани-ЦЪК
Вината е в нас за тази салата тъй като сами си ги разглезихме с дипове,топчета та кво ли не,търся само на царевица,леко заварена с прибавена захар (10кг царевица-1кг захар)Прибавям 900мл Сенсас Сцопекс докато заварявам като храня с нея и именно от нея поставям на косъм с или без повдигач в зависимост вече от водоема.На други места само с суха царевица,на трети на пружина,на четвърти на червеи и т.н а другаде дори и на малка рибка.Факт.
Без жени можем,без риболов не можем!
georgi_gopata

Мнение от georgi_gopata »

камен написа:Както винаги съм твърдял поведениетио на шарана е според даденият водоем.На някои взимат смело,на други требва да правиш десеторни салта докато излъжеш някой...
:smt023 С повече излети "разбираме" на кои места е шарана, на каква дълбочина, какъв релеф на дъното предпочита в дадения водоем и т.н.

Колкото до тинята, във водоеми с малко наличие на ест.храна не е нужно стръвта да "лети" над другите и без това шараните са свикнали да ровят в тинята, а и мисля че така ще поемат стръвта по-сигурно.
За големи водоеми където има много водна растителност и наличие на ест.храна, използвам повдигач защото на шараните почти не им е нужно да ровят из тиняка.

Лично мнение.
Miro Ni4ev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Miro Ni4ev »

snegk написа:Това за 20см под тинята,че ще намери стръвта си го чул от Миро, да ама аз не съм съгласен от никъде.Шарана смуче по дъното,но само частиците върху него.Дивака рови тинята,но когато няма нищо за ядене отгоре.Това дали филмите са поучителни ,да и то много,моя опит го дължа на тях и на ходенето по водоемите.На доста руски филми хващат шарани на Волга те ако са бройлери,то нашите диви шарани са като прилежни ученици.
Ммм не помня да го е чул от мен, но съм съгласен и с двамата и ще обясня защо.
Шарко си рови и ако това в тинята му казва че е за него бъди сигурен че ще отбута всичко отгоре и ще го откопае.
А естественно това не важи за всички случаи и ситуации, не е панацея.
Принципно най лесно е да извадиш нещо от контекста на разговор или текст и да правиш теза върхе него.
Аз не правя това, добре е и вие да го правите :wink: Та за /от Миро толкова.

Тоя който твърди че филмите и книгите са вредни/безполезни/ мое да не ходи за шаран повече, явно е дъБест оф сите шаранджии.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”