Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Никога сам
Модератор: nkolev66
Re: Никога сам
Манчо , след като си видял дупката е трябвало да изплуваш и после като се гмурнеш , да се скриеш някъде до дупката и да изчакаш да се появи някоя любопитна врана да я удариш , да я издърпаш веднага и т.н. следващите - на всяко гмуркане по една , грешка е - да се набуташ вътре - да стреляш и да ги пръснеш - така ще вземеш само една риба ...целта е вътре рибите да се чувстват в безопасност
...тоя "менте" съвет съм го писъл и в другия - истинския сайт за подв.риболов
и го знам от Христо Янчев 

този вид риба врана е познат още и със името радар.Когато е уплашена или като усети опасноста от далече предупреждава останалите риби със бързо движение на челустите и звукът който се получава е като предупреждение за останалите приби.Ако ловим риба при тихо море и няма лодки и в района има врана можем да чуем рибата отпускайки се на дъното и вслушвайки се ще чуем привичното так–так–так.
Нужно е огромен опит и много внимание за да се чуе
Нужно е огромен опит и много внимание за да се чуе

- FiSheRMaN_
- вече хвърля и на тежко
Да Булти абсолютно си прав.Знам че така се прави но просто адреналина и любопитството ми натделяха ,другото което е че дълбочината ми идваше малко тъшкън и нямаше да имам време да правя засади смисъл докато сляза и трябваше да излизам и третото че от повърхноста на водата не се виждаше дъното а имаше течение и беше много вероятно ако изляза да загубя мястото,а нямах котвичка на буя за да си маркирам мястото,чесно казано грам не съжалявам че не съм можал да обия няколко врани като съм се набутал в дупката,по скоро ми е малко кофти понеже казват че когато влезеш и стреляш във вранска дупка след това враните вече не се чувстват сигурни в тази дупка и я напускат.
FiSheRMaN_ написа:Да Булти абсолютно си прав.Знам че така се прави но просто адреналина и любопитството ми натделяха ,другото което е че дълбочината ми идваше малко тъшкън и нямаше да имам време да правя засади смисъл докато сляза и трябваше да излизам и третото че от повърхноста на водата не се виждаше дъното а имаше течение и беше много вероятно ако изляза да загубя мястото,а нямах котвичка на буя за да си маркирам мястото,чесно казано грам не съжалявам че не съм можал да обия няколко врани като съм се набутал в дупката,по скоро ми е малко кофти понеже казват че когато влезеш и стреляш във вранска дупка след това враните вече не се чувстват сигурни в тази дупка и я напускат.
Не е точно така ако не исползваш фенер няма проблем

колега неопреновото бельо се облича както нормалното, под неопрена иначе си губи смисълаemilios написа:
![]()

колега жулиан това което ти наричаш неопреново бельо аз наричам тежести за гърба.Една плоча 4 кг която е вкарана в неопренов потник и които се носи отвън
невъзможно е да вкарам 4 кг плоча олово вътре

невъзможно е да вкарам 4 кг плоча олово вътре

ха-ха , никога не е късно човек да научи нещо ново
, Емчо ако не те затруднява дай една снимка и отзад да видим точно как закрепваш тежеста , демек има ли механизъм за лесно откопчаване 

- makari
- научил се да хвърля
Според мен щом на гърба слага 4кг. то на колана ще е със 7–9кг.Така и не дай си да трябва да се освобождаваш,когато махнеш колана ще ти е достатъчно да изплуваш доста лесно.Предполагам също,че такива тежести използва/говоря за емо/,когато се гмурка на по–плитко.Поне при мен е така,не че мога да се гмуркам като по–големите майстори на 20+метра.
Ще опитам да кача снимки булти.миханизъм за бързо откачане няма.
На колана винаги имам 3 кила лятото,но зимата когато плувам на плитчини 10 или 12 метра използвам 4 килограмови тежести за гърбъ и 3 на колана.
На плиткото не мисла че е нужен такъв механизъм защото и килограмите са малко.
По принцип много рядко се гмуркам лятно време със повече от 3 кила.
оловната плоча е ушита вътре в самия джоб,но ако някой иска може да използва и обикновенни тежести.
Въжето се прекарва помежду краката и се закрепва отпред на самия колан.
Купешките сигорно са по добри ,но аз съм свикнал с този елек сам съм си го правил

На колана винаги имам 3 кила лятото,но зимата когато плувам на плитчини 10 или 12 метра използвам 4 килограмови тежести за гърбъ и 3 на колана.
На плиткото не мисла че е нужен такъв механизъм защото и килограмите са малко.
По принцип много рядко се гмуркам лятно време със повече от 3 кила.
оловната плоча е ушита вътре в самия джоб,но ако някой иска може да използва и обикновенни тежести.
Въжето се прекарва помежду краката и се закрепва отпред на самия колан.
Купешките сигорно са по добри ,но аз съм свикнал с този елек сам съм си го правил
Това не го схванах. Кое въже и как по точно?emilios написа: Въжето се прекарва помежду краката и се закрепва отпред на самия колан.

assen написа:Това не го схванах. Кое въже и как по точно?emilios написа: Въжето се прекарва помежду краката и се закрепва отпред на самия колан.
самото въже което виждаш на снимката със желязната закопчалка ,или халка е вързано за тежестите отзад.Та това въже,се прекарва през чатала и се закопчава отпред на колана.
Купешките както подчертах са по добри,но аз със този съм свикнал и ми върши работа.Така ,че.......

ако този елек е наистина така натъпкан с олово и овързан около краката и т.н... най-много може да те удави в екстремна ситуация отколкото да "ти върши работа"...
Julian_t написа:ако този елек е наистина така натъпкан с олово и овързан около краката и т.н... най-много може да те удави в екстремна ситуация отколкото да "ти върши работа"...
въжето не виси никъде,и нито е около краката просто минава плътно през чатала.Подчертах ,че купешките са по хубави.ТЕЖЕСТИТЕ СА 4 ,ЗНАЧИ НЕ Е НАТЪПКАН.Чувал съм къде повече кила.

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Това филмче показва защо не трябва да гмуркаме сами и е много поучително. Sambas and blackouts online video на английски!
http://www.sydneyfreedivers.com/index.p ... :frontpage
http://www.sydneyfreedivers.com/index.p ... :frontpage
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
-
- научил се да хвърля
Колегата е прав никога сам. Доста голяма част от мойте приятели са риболовци, но все ми викат ти си луд да се гмуркаш и да ловиш риба. Така че като няма с кой да споделиш тези прекрасни моменти по водата правиш всичко възможно да изплуваш жив както гласи и мотото на един от колегите във форума "Никоя риба не е по - важна от живота !".