Захранка при риболов на бяла риба

Модератор: sapuna

cecobsl
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Захранка при риболов на бяла риба

Мнение от cecobsl »

Прегледах форума ,търсейки нещо написано за захранване при риболов на бяла риба от брега и не открих почти нищо,освен това:http://fishes.nariba.com/fishsubdetail/20/211.html. Да сподели някой използвал ли е захранка и каква при риболов на плувка или дъно?Мисля си ,че ако се захрани с някаква рехава захранка ,която да привлече дребната риба това може да привлече вниманието и на някой хищник.Може и да греша.
Красимир Кюрпеков

Re: Захранка при риболов на бяла риба

Мнение от Красимир Кюрпеков »

Преди 10-15 години когато имаше бяла риба на гребния канал в П-в, 2-ма мои добри познати захранваха винаги около монтажите с малка рибка и според тях това повишаваше резултатноста поне 2 пъти. Експериментирай и наслука.
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от майсторчето страхил »

Има един номер,но той е ако не се местиш.Хвърляш на пепел хранилка за дребна риба,съответно край дребната се навърта и хищтника(но това нее акула че да я събираш с кръв и други подобни)и при повече късмет.....
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
cecobsl
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от cecobsl »

Нещо такове си мислех -кървав черен дроб нарязан или нещо друго.
pivkoto
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от pivkoto »

Аз пък мисля да пробвам с гранулите с които хранят пъстървите в рибарниците.Ще спра с лодката до скалите и ще видя кво ще стане. :wink: :idea: :idea: :idea:
Изображение
cecobsl
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от cecobsl »

Пробвай и пиши!Дано имаш слука!
Аватар
dalgia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от dalgia »

Гледал съм репортаж на френския канал"Лоб и Риболов",как един лови бели риби на плувка на затворен водоем и след като хвърли 2 въдици на плувка на рибе започна да хвърля топки захранка около плувките.Това е много хитър метод но като че ли става само по язовирите,на река трудна работа
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

dalgia,
Така е - на река е трудно, освен да спрем течението, или въртелите на анафора докато ловим.Много работи не могат да се прилагат на река- особенно на Дунав.
fishman
новобранец
новобранец

Мнение от fishman »

колеги ще ви споделя метод, който работи стига да няма течение! захранвайте с зашеметени малки риби .
бракониер на снимка да видиш,шамар му бий!!!
sharo1

Мнение от sharo1 »

Та значи,става и със захранка.Аз поне съм пробвал и има ефект.Тука на яз.Ал. Стамболийски,някъде август,септември я ловим на парче (червеноперка,бабушка,уклей) или на филе от таранка.Пролетта бях ловил червенопер 10-12 кг за консерва и дето бях им рязал опашките,перките , си ги бях събрал и във фризера , точно за тази цел.Около 1кг парчета ,като ги разхвърлях, после не даваше да падне стръвта на въдицата ми.Имаше дори костури и едно соме кило.Ама това в бавнотечаща вода.
За реката съм пробвал с омесен хляб и по тежка захранка,за да събера дребосъка(уклей,червенопер).Зад някой паднала върба, във водовъртежа.И после на рибе или силикон пак става.
Някъде бях чел че слагат в 3 литров буркан с надупчена капачка, вътре дребни 10тина рибета.Логично,ама не съм го пробвал. :roll:
Аватар
BigBerta
новобранец
новобранец

Мнение от BigBerta »

на това приспособление му казват телевизор-поне аз така съм го чувал.Бутилка от минерална вода 10лсе дупчи със цигара и се слагат 10-15 живи рибета .Бутилката се затваря със капачката и се вързва със дълга месина или въженце и се хвърля във водата на разстояние избрано от риболовецът.Замята се възможно най близо до бутилката и когато хищникът усети малките рибки и не може да ги докопа напада стръвта.На всички които решат да пробват тоя метод пожелавам успех. :P
d.a.m
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от d.a.m »

искам да питам колегата Sharo колко захранка хвърля от тея опашки става ли и да хвърля накълцана риба а колкото до тоя телевизор как да го хвърля на 50 60метра и бялата риба как ще го забележи
Няма нищо по красиво от един три дневен излет.
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

fishman ,
Браво бе, с какво да ги зашеметяваме, с бухалки ли ??
sharo1

Мнение от sharo1 »

d.a.m написа:искам да питам колегата Sharo колко захранка хвърля от тея опашки става ли и да хвърля накълцана риба а колкото до тоя телевизор как да го хвърля на 50 60метра и бялата риба как ще го забележи

Значи хвърлям около 2 шепи,обаче да се разпилеят,да не са на едно място.Става и накълцана риба,ама по дребна(уклей или червенопер) до педя. Но това е само през топлите месеци-юни,юли,август. Тогава сменя зъби ли,не знам точно.Колкото до телевизора не съм го пробвал,мисля че няма нужда да се слага на 50-60 метра( да се хвърля).Просто да се спусне с въже близо до брега или от някое място с отвесни скали. :wink:
cecobsl
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от cecobsl »

Прочетох всички мнения досега и си правя извода ,че ще е уместно да се захранва при риболов на бяла риба.Във фризера до пролетта ще се съберат доста неща ставащи за захранка /опашки от риба,хриле и др./тогава ще опитаме!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”