Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Мнение за влакно
Модератор: sapuna
- malkia_joro
- разбира нещата
Мнение за влакно
Колеги,ще си сменям влакното на шаранджийските макари.Спрял съм се на два модела и ще ви бъда много благодарен,ако си дадете мнението за тях.
Едното е DAIWA INFINITY DUO
20LB/10KG
800MTR
0.370MM DIA
GREEN/BLACK

Другото е Prologic XLNT Camo
20LB
0.35mm
1000M

Използвах търсачката и разбрах само,че Иво Митев не е доволен от влакното DAIWA INFINITY DUO.
Очаквам още мнения.
Едното е DAIWA INFINITY DUO
20LB/10KG
800MTR
0.370MM DIA
GREEN/BLACK
Другото е Prologic XLNT Camo
20LB
0.35mm
1000M

Използвах търсачката и разбрах само,че Иво Митев не е доволен от влакното DAIWA INFINITY DUO.
Очаквам още мнения.
Красотата на живота е в това,че продължава.

- carpsliven2
- сериозен играч
Re: Мнение за влакно
Всеки харесва различна марка .. така че, без да иска някой колега може да те подведе. От мен един съвет .. гледай само да няма памет и да държи на обикновен възел. Иначе марката не е от значение. Аз лично лова със ефтено влакно и неме е предало досега. Това е само мое мнение което нетрябва да ти влияе. Каквото ти сърцето поиска - такова си вземи. Успех колега 

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
- malkia_joro
- разбира нещата
Колега аз ще ги купувам от чуждестранен онлайн магазин и затова ми трябва мнение.Няма да имам възможност да го пипна.carpsliven2 написа: .. гледай само да няма памет и да държи на обикновен възел.
От магазин в България си купих Стрен 0.35 и със 70 грамова тежест се къса на възел при замятане.

-
- вече хвърля и на тежко
Жоро ,с това влакно на какъв водоем ще ловиш.
- malkia_joro
- разбира нещата
На затворени водоеми.nervaa написа:Жоро ,с това влакно на какъв водоем ще ловиш.

-
- вече хвърля и на тежко
На затворен водоем използвам 0.30.Тази година бях с Quantium carp line големите ролки.Не е скъп и е сравнително здрав.Когато купувам от магазина правя обикновен възел и късам. Не е критерии,защото като го хване слънцето си мени качествата но това е на нашия пазар.Затова купувам голям метраж ролки,обръщам го веднъж и го изхвърлям.За един сезон ако ми изкара съм доволен.А на Дунава ловя с 0.40 и сменявам по често наилона.Но там изхвърлям над 0.300гр при замятане.
-
- разбира нещата
Ако не бързаш след няколко дена се надявам да мога да ти дам повече информация за дайвата и аз очаквам поръчка от Англия!?
Много ги накъсвам... кордите!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Погледни някъде ако имаш възможност шаранджийското влакно на Оунър.
Няма толкова здраво нещо, японско си е и ако не се лъжа миналата година е взело първо място на Ефтекс за най-добро влакно.
Цената е около 50 лв за 1000 метра
На мен дайвата не ми харесва, другото не съм го ползвал.
Стрен имат хубаво шаранджийско влакно, на много прилична цена, около 20 лв за 1000-1200 метра
Няма толкова здраво нещо, японско си е и ако не се лъжа миналата година е взело първо място на Ефтекс за най-добро влакно.
Цената е около 50 лв за 1000 метра

На мен дайвата не ми харесва, другото не съм го ползвал.
Стрен имат хубаво шаранджийско влакно, на много прилична цена, около 20 лв за 1000-1200 метра

- malkia_joro
- разбира нещата
Аз в момента съм със Стрен,но явно попаднах на калпава пратка и не съм доволен.Ivak написа: Стрен имат хубаво шаранджийско влакно, на много прилична цена, около 20 лв за 1000-1200 метра
Ти си втория,който казва че не е доволен от Дайвата и мисля да пробвам това на Пролоджик.
То е на 1000 метра и ще ми остане малко и за една друга макара.

- carpsliven2
- сериозен играч
хубавитв влакна са на расфасофки до 300 метра ... понеже съм вносител и съм виждал и пробвал стотици марки .. ее поне за мен тези дето са на по хиляда метра ... нестават. За големи тежести незнам, аз работа със 150 грама , 0.35 мм ... втора шпула 0.40мм за силови борби.. поне засега съм доволен.

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
- malkia_joro
- разбира нещата
Шпулите ми събират 370м. 0.35.Ще трябва да оставя от старото за подложкаcarpsliven2 написа:хубавитв влакна са на расфасофки до 300 метра ...

Препоръчай ми някое,ако не ти представлява някаква трудност!

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Carpsliven без да имам желание да влизам в спор ще си държа на моето, че шаранджийското влакно на оунър е най-доброто такова което може да се купи в България. Пък го има в разфасофки по 1000 метра и по 300 метра
Пък и международни награди е вземало и стикери на Ефтекс по него си има, пък и 0,30 не успях да го скъсам на възел с голи ръце

Пък и международни награди е вземало и стикери на Ефтекс по него си има, пък и 0,30 не успях да го скъсам на възел с голи ръце

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
За мен шаранджийските влакна са следните :
Fox, JRC, Shimano.
Колега, не си взимай Дайва Инфинити, тази година бях с него, не е добро.... никак даже. Сега в момента съм с JRC 0.40mm. И разликата е от небето до земята. Бил съм и със Shimanо и то е добро...
Fox, JRC, Shimano.
Колега, не си взимай Дайва Инфинити, тази година бях с него, не е добро.... никак даже. Сега в момента съм с JRC 0.40mm. И разликата е от небето до земята. Бил съм и със Shimanо и то е добро...
Най-мразим да ме удря токо, оти не моем да му го върнем!
Carp Madness Bulgaria
Carp Madness Bulgaria
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
carpsliven2 написа:хубавитв влакна са на расфасофки до 300 метра ... понеже съм вносител и съм виждал и пробвал стотици марки .. ее поне за мен тези дето са на по хиляда метра ... нестават. За големи тежести незнам, аз работа със 150 грама , 0.35 мм ... втора шпула 0.40мм за силови борби.. поне засега съм доволен.
WTF ?!?!?
Стига глупости... в сайта на дайва , на шимано и на всички производители има ролки по 1000 и 1200 метра.
Вносител бил и тея от 1000 м. били чикименто... недей да пишеш щуротии...
Последно време шаранджиийския риболов се характеризира с род подове с 3 пръчки с 3 еднакви макари с големи шпули... аз като имам макари който събират по 400 метра от 0.40мм. ? Какво да правя??? да взема да снаждам 2 по 300мм. ли ?
Най-мразим да ме удря токо, оти не моем да му го върнем!
Carp Madness Bulgaria
Carp Madness Bulgaria
Истината е Shimano