Каква да е захранката след размразяване?

Модератор: Paublo_Eskobar

joco

Каква да е захранката след размразяване?

Мнение от joco »

Колеги,тия дни явно че водоемите ще се размразят.Тъй като ходя за щука и пастърва,хич не съм наясно трябва ли,и ака трябва,каква да бъде захранката?Освен червеноперка и костур,може ли да се надявам и на друга риба?Въпросите ми сигурно са глупави,но като не зная,питам.Помагайте!
Аватар
КрасиПловдив
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от КрасиПловдив »

Няма такъв "филм".."глупав вапрос"...Естествено че тук е мястото да се пита.....има много ерудирани клеги..а и...има и виц по темата:
"Един човек патувал за друг град, в който не бил ходил никога.Като невлезнал навътре...реши да спре,за да го ориентира някой.....спрял колата...отворил прозореца и попитал минаваща наблизо дама.."Извинете,може ли да Ви попитам нещо....?"...а тя му отвърнала...."питайте господине,то така с питане....един на мъжа ми жена му на е.а..." :lol: :lol:
...А по вапроса с подхранката,най-добре според мен...зимна подхранка...по- нехранителна....и...по малко.....едва ако се засили кълването....тогава увеличавай подаването.А за стръв- най-добре вердевас..естествен, а може и изкуствен.
joco

Мнение от joco »

До тук-ясно.Обаче по книжки,по теми от форумите не можах да вдена-тъмна или нормална.Защото едни казват,че светлата плаши рибата,другите обратно.Напр.миналата неделя на дупка-купих някаква тъмна за червеноперка,вносна,5лв.килото,пуснах две топчици колкото орех,ми целия ден не пипна.Не твърдя че е от захранката,обаче....
Аватар
петър власев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от петър власев »

joco пролетта рибата така се е увълчила че според мен
най добре е да се храни с повече мръвчица

купи си някаква класическа закранка за миролюбиви

и вътре и турни две дози бял и две дози червен накълцан

шъ има ефект 100% :smt023 :smt023
я чувствась себя очен хорошо
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Здравейте, аз съм имал успех с ванилия и коноп на филстар, при хранене даже в дупка събира безотказно дребната риба, но трябва да е много рехава, по4ти да се разтича мейду прастите и по много малко и през 10-15 мин, мойе и по някои бяло червейче или по добре какавида от такова(някой забравени са идеални но не измръзнали)
За в неделя не знам защо не подеиства захранката, питах познати казаха че действала безотказно.
Аватар
петър власев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от петър власев »

мръвка , мръвка вече иска рибата :smt016 :smt016
я чувствась себя очен хорошо
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Ето каква захранка аз предпочитам за това време на годината:
печена галета(за основа)+кюспе на прах (малко, колкото за аромат!!)+царевично брашно(малко - колкото за образуване на облак)+кълцани червеи (или пинки)+глина (или рохкава земя от някоя къртичина). Ако трябва да напиша някакви ориентировъчни пропорции: галета 60%, кюспе 5%, ц. брашно 10%, глина 25 % :roll: Т.е. както вече казаха колегите - идеята е захранката да бъде колкото е възможно по-малко хранителна. Тъмния цвят по моему е доста по-добър, а захранването трябва да се прави доста пестеливо и разумно :!:
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от old fox »

Захранката: 50 кюспе - 30 галета или хляб - 20 ц. брашно и едно яйце на килограм от сместа. На гьола може да се смеси с глина, да се разреди и пр. На куката се държи сравнително добре - кълвал ми е шаран и сом. Червеноперки и каракуди събира за около час и идва костур или слънчевка. И минавам на кус-кус, но вече е слаба работа. Това е от мен! :prayer: :prayer: :prayer:
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Мисля по това време на годината захранката трябва да бъде възможно най малко хранителна и да се захранва като количество по малко от колкото през лятото
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”