за шаран

Модератор: sapuna

Аватар
martatel
новобранец
новобранец

Re: за шаран

Мнение от martatel »

ivailu1992 написа:колеги искам да попитам на какво най-много ще кълве шарана през сепември-октомври.(на каква стръв).
Колега, ми ще клъвне на каквото му е кеф в момента, едва ли някой може да ти каже на какво най-много. Като почнеш от царевица/накисната, сладка, ароматизирана/ та до торен и бял червей и жито. Колкото до рибките :oops: . Айде наслука :wink:
Изображение
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

Тука май доста хора се изразяват дето са чували че някой хващал някаде си шарани. С какви рибки ше ходиш за шаран бе колега ... или пък със какъв червей. Това не е ли тема за шаран? или ше ходим за каракуди и щука? Вземете си и пиявици , щото шарана като е гладен на всичко налита. Или пък най-хубаво си съберете миди .. ще има по-голям ефект.
Изображение
Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Колега carpsliven2,имаш седем мнения вече и всичките са изпъстрени с доста надменен и подигравателен тон!
Като много знаеш,вземи и го изтъкни!Не вярвам да откриеш Америка в шаранджийството,но все пак ми е интересно какво ще покажеш!
Колегите си пишат общо за шарана,а не за методология,техники и тактики от състезателния риболов! :wink:
п.п.Относно това,как се слага варена или накисната царевица в ПВА,държа да те известя,че дори и щерка ми знае за талка,брашното и каквото още си измислиш!Почерпка скоро няма да видиш! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

Прав си ... за тона сажелявам ... нисъм искал да обида или нагруба никой . Ако някои съм засегнал ... моля да ми прости.. Писал сам маи по инерция
Изображение
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

Всеки има хавлия... забърсва вкиснатата царевица .. и слага в пва .. успех колеги
Изображение
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

neylovimiq написа:Ами ти сапуне що не го написа като го знаеше :butthead:
1.Ако прегледаш поста ми по внимателно,ще видиш че съм го написал!
2.За "дупене" на модератор,имаш първо предупреждение от мен!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
doko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от doko »

neylovimiq написа:Ами ти сапуне що не го написа като го знаеше :butthead:
Внимавай да не те изненеда някой отзаде както се дупиш, че туко виж ти харесало. :lol:
Изображение
Аватар
pramatarov
новобранец
новобранец

Мнение от pramatarov »

Мисля че на царевица ще е най -добре ! Наслука
РиБаРя :)
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

ей .. я по спокойно хора.... нали всички трябва да сме като едно семейство .. за това сме тука ... за да обменяме опит и да си помагаме. всеки има право на мнение ... нетрябва да се дразним от хорското мнение. като се видим на някои водоем трябва да сме щасливи и да се черпим. който прави добро - получава добро. трябва и по-опитните да издават по някоя тайна натрупана с течение на времето
Изображение
Аватар
nikikati
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikikati »

Колега,ако ползваш топчета опитай по тежки аромати: рак,рибно брашно...,ако ти предложат ultrabyte не взимай.Мирише адски,но не работи. Успех и наслука!
Шаранът не ти гледа такъмите!

CATCH & RELEASE
Bully

Мнение от Bully »

.
Последно промяна от Bully на Пет Мар 20, 2009 2:45 pm, променено общо 1 път.
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

nikikati написа:Колега,ако ползваш топчета опитай по тежки аромати: рак,рибно брашно...,ако ти предложат ultrabyte не взимай.Мирише адски,но не работи. Успех и наслука!
Защо колега мислиш че ултрабайт неработи .. последно на овчарица на топлото работеше само ултрабайт даже. Нямаше наистина трофей .... но все пак ароматчето записа 17 бройки от 1,5 до 3,8 и много под килограм. ползвахме тежки миризми на раци,риба,миди на Кевин Неш, кръв от червей, кръв от вердевас, тайната на пелцер и нишо. само на един ултрбайт унгарски кълвеше(carpen). Можеби трябваше да пробваме със скопекс,мед,ванилия, но напоследък никой не споделя информация.
Изображение
Аватар
nikikati
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikikati »

Не е логично да очакваш на 18 или 20 мм топче екземпляри до 4 кг.За това ги използваме в края на краищата. Все пак това е само мое лично мнение. Между другото водата все още не е променила драстично температурата си на дълбочина над 4 метра.И все пак въпроса беше за студените месеци, а не на топлото. Успех Ви желая отново. :)
Шаранът не ти гледа такъмите!

CATCH & RELEASE
sharo1

Мнение от sharo1 »

Да , наистина трябва да се има предвид водоема-ако е платен най много на това с което го хранят.тука на Стамболийски си го трепеме на сладка царевица от консерва.Е не са трофейни ама тези дето залагат на косъм по често са капо.А това да гледаш рибарите на място, на какво го ловят си е най правилното решение!!!Това е НАЙ ВАЖНОТО :!: :!: :!: НА СЛУКА.
ivailu1992
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ivailu1992 »

искам да попитам ,ако ароматизирам царевица със сладкарска есенция как най-добре мога да я съхраня до откриването на рибарският сезон.Или да я направя непосредствено преди риболова.ще бъда благодарен, ако някой има опит в това, да сподели с мен и останалите ,който се интересуват. :D :) :D
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”