Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

за шаран
Модератор: sapuna
Re: за шаран
Колега, ми ще клъвне на каквото му е кеф в момента, едва ли някой може да ти каже на какво най-много. Като почнеш от царевица/накисната, сладка, ароматизирана/ та до торен и бял червей и жито. Колкото до рибкитеivailu1992 написа:колеги искам да попитам на какво най-много ще кълве шарана през сепември-октомври.(на каква стръв).

- carpsliven2
- сериозен играч
Тука май доста хора се изразяват дето са чували че някой хващал някаде си шарани. С какви рибки ше ходиш за шаран бе колега ... или пък със какъв червей. Това не е ли тема за шаран? или ше ходим за каракуди и щука? Вземете си и пиявици , щото шарана като е гладен на всичко налита. Или пък най-хубаво си съберете миди .. ще има по-голям ефект.

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Колега carpsliven2,имаш седем мнения вече и всичките са изпъстрени с доста надменен и подигравателен тон!
Като много знаеш,вземи и го изтъкни!Не вярвам да откриеш Америка в шаранджийството,но все пак ми е интересно какво ще покажеш!
Колегите си пишат общо за шарана,а не за методология,техники и тактики от състезателния риболов!
п.п.Относно това,как се слага варена или накисната царевица в ПВА,държа да те известя,че дори и щерка ми знае за талка,брашното и каквото още си измислиш!Почерпка скоро няма да видиш!
Като много знаеш,вземи и го изтъкни!Не вярвам да откриеш Америка в шаранджийството,но все пак ми е интересно какво ще покажеш!
Колегите си пишат общо за шарана,а не за методология,техники и тактики от състезателния риболов!

п.п.Относно това,как се слага варена или накисната царевица в ПВА,държа да те известя,че дори и щерка ми знае за талка,брашното и каквото още си измислиш!Почерпка скоро няма да видиш!

- carpsliven2
- сериозен играч
Прав си ... за тона сажелявам ... нисъм искал да обида или нагруба никой . Ако някои съм засегнал ... моля да ми прости.. Писал сам маи по инерция

- carpsliven2
- сериозен играч
Всеки има хавлия... забърсва вкиснатата царевица .. и слага в пва .. успех колеги

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
1.Ако прегледаш поста ми по внимателно,ще видиш че съм го написал!neylovimiq написа:Ами ти сапуне що не го написа като го знаеше
2.За "дупене" на модератор,имаш първо предупреждение от мен!
- doko
- ще става разбирач
Внимавай да не те изненеда някой отзаде както се дупиш, че туко виж ти харесало.neylovimiq написа:Ами ти сапуне що не го написа като го знаеше

- pramatarov
- новобранец
- carpsliven2
- сериозен играч
ей .. я по спокойно хора.... нали всички трябва да сме като едно семейство .. за това сме тука ... за да обменяме опит и да си помагаме. всеки има право на мнение ... нетрябва да се дразним от хорското мнение. като се видим на някои водоем трябва да сме щасливи и да се черпим. който прави добро - получава добро. трябва и по-опитните да издават по някоя тайна натрупана с течение на времето

- nikikati
- ще става разбирач
Колега,ако ползваш топчета опитай по тежки аромати: рак,рибно брашно...,ако ти предложат ultrabyte не взимай.Мирише адски,но не работи. Успех и наслука!
Шаранът не ти гледа такъмите!
CATCH & RELEASE
CATCH & RELEASE
- carpsliven2
- сериозен играч
Защо колега мислиш че ултрабайт неработи .. последно на овчарица на топлото работеше само ултрабайт даже. Нямаше наистина трофей .... но все пак ароматчето записа 17 бройки от 1,5 до 3,8 и много под килограм. ползвахме тежки миризми на раци,риба,миди на Кевин Неш, кръв от червей, кръв от вердевас, тайната на пелцер и нишо. само на един ултрбайт унгарски кълвеше(carpen). Можеби трябваше да пробваме със скопекс,мед,ванилия, но напоследък никой не споделя информация.nikikati написа:Колега,ако ползваш топчета опитай по тежки аромати: рак,рибно брашно...,ако ти предложат ultrabyte не взимай.Мирише адски,но не работи. Успех и наслука!

- nikikati
- ще става разбирач
Не е логично да очакваш на 18 или 20 мм топче екземпляри до 4 кг.За това ги използваме в края на краищата. Все пак това е само мое лично мнение. Между другото водата все още не е променила драстично температурата си на дълбочина над 4 метра.И все пак въпроса беше за студените месеци, а не на топлото. Успех Ви желая отново. 

Шаранът не ти гледа такъмите!
CATCH & RELEASE
CATCH & RELEASE
Да , наистина трябва да се има предвид водоема-ако е платен най много на това с което го хранят.тука на Стамболийски си го трепеме на сладка царевица от консерва.Е не са трофейни ама тези дето залагат на косъм по често са капо.А това да гледаш рибарите на място, на какво го ловят си е най правилното решение!!!Това е НАЙ ВАЖНОТО
НА СЛУКА.

-
- научил се да хвърля
искам да попитам ,ако ароматизирам царевица със сладкарска есенция как най-добре мога да я съхраня до откриването на рибарският сезон.Или да я направя непосредствено преди риболова.ще бъда благодарен, ако някой има опит в това, да сподели с мен и останалите ,който се интересуват.