Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

хитрост при мач риболова
Модератор: Paublo_Eskobar
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: хитрост при мач риболова
Този възел не е ли обикновен клуп или съм се заблудил нещо, и ми покажете как си връзвате с клуп карабинката,че не знам.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Говорим за един и същи възел,само че си го наричате по чуждоземски,ОК 

- Венелин Радушев
- разбира нещата
Всъщност става дума за overhand loop, а не overhand knot. И все пак той е обикновен клуп и е доста слаб. Боб Нуд препоръчва Double Overhand Loop, който е същият само че двоен /същият, който ИДА спомена/. Има два варианта на изпълнение, като резултатът е един и същ ..... http://www.livevideo.com/video/F18A3997 ... -loop.aspx
другият вариант е като два пъти се омотае около основата и веднъж прекара през клуп-а, но и при двата варианта става един и същ възел. Разликата между Оverhand loop и Double Overhand Loop е над 50% от здравината на влакното в полза на Double Overhand Loop.....поради простата причина че Overhand Loop се стяга толкова силно, че деформира влакното. За конкретният монтаж ....предложеният от бутник възел ми се вижда доста по-удачен....
другият вариант е като два пъти се омотае около основата и веднъж прекара през клуп-а, но и при двата варианта става един и същ възел. Разликата между Оverhand loop и Double Overhand Loop е над 50% от здравината на влакното в полза на Double Overhand Loop.....поради простата причина че Overhand Loop се стяга толкова силно, че деформира влакното. За конкретният монтаж ....предложеният от бутник възел ми се вижда доста по-удачен....
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
-
- учете се от него
Точно за този възел става думаNemezis_ss написа:Всъщност става дума за overhand loop, а не overhand knot. И все пак той е обикновен клуп и е доста слаб. Боб Нуд препоръчва Double Overhand Loop, който е същият само че двоен /същият, който ИДА спомена/. Има два варианта на изпълнение, като резултатът е един и същ ..... http://www.livevideo.com/video/F18A3997 ... -loop.aspx

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Четете какво съм писъл по-горе,а и в испанския сайт ,който е посочил колегата ,показват точно този възел.butnik написа:Понеже Ваглера ви дава нещо ,което ще отнеме време да го търсите из безчет страници,ви спестявам това.Този възел е обикновен клуп,обикновен възел.И когато искате да помогнете с точна информация,поствайте линк,а не -търси в Google.И този възел е препоръчан за закачане на еластика към бънга-doble handloop knot.А възела паломар го показвам за евнтуален заместител на обикновенния възел,който правя два пъти ,и който после покривам с шлаухчето ,и който досега не ми се е отвързвал
[quote="Nemezis_ss"]Всъщност става дума за overhand loop, а не overhand knot. Nemezis,с двоиния overhand loop се врьзва bung, а точно overhand knot е вьзела за конектори .Едното е клуп ,а другото е вьзел на които после издьрпваш двата края и затягаш конектора или в случая-вирбела.Нека не бьркаме нещата.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Айде, аз да го обясня ,за да се спрат вече споровете-прекарва се ластика през дупката на карабинката,като преди това сте вкарали втулката в него,след това ластика се прегъва заедно с карабинката , прави се двоен възел,стяга се,нанизва се втулката и стърчащата оставаща опашчица от ластика се отрязва.По същият начин може да вържете и вирбела.
- Венелин Радушев
- разбира нещата
http://www.realknots.com/knots/stoppers.htm
green, виж...дай да не спамим темата? Порови се и виж за друг оверханд кнот....или с тоя възел си връзваш линията към конектора?
green, виж...дай да не спамим темата? Порови се и виж за друг оверханд кнот....или с тоя възел си връзваш линията към конектора?
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
-
- учете се от него
butnik написа:Айде, аз да го обясня ,за да се спрат вече споровете-прекарва се ластика през дупката на карабинката,като преди това сте вкарали втулката в него,след това ластика се прегъва заедно с карабинката , прави се двоен възел,стяга се,нанизва се втулката и стърчащата оставаща опашчица от ластика се отрязва.По същият начин може да вържете и вирбела.

-
- разбира нещата
Доста интересно и аз ще пробвам 

- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
интересен монтаж но имам един въпрос по-горе сте писали че този монтаж се използва при капризно кълване а този ластик дебел няколко милиметра и с ярък цвят няма ли да наплаши рибата още повече и другото което е не увеличава ли риска от оплитане даите някакъв примерен монтаж и някакво по-ясно обяснение вместо да водите тоя тъп спор за възлите
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Под капризно,не значи,че ластика ги плаши,а,че е необходимо да се ползват тънки влакна.За плитки водоеми линията ми е проста,повод40см,микро вирбел,който изпълнява ролята и на дропер,и на 45см група след това ластика и ваглера.Ако дълбочината е 1м или под 1м,ластика е над плувката.Предназначението му е да не ти къса рибата финната линия,при първоначалния порив на рибите.