Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Р.Осъм - 02/01- Лед, студ и кефал
- stoianoff
- научил се да хвърля
Р.Осъм - 02/01- Лед, студ и кефал
Пристигнахме около 9.30 между с.Дойренци и с.Александрово на един добър за Осъма вир. Изненада нямаше - 4 коли с мераклии колеги бяха паркирали минути преди нашето пристигане. Реката беше почти навсякъде замръзнала, и се налагаше да правим дупки в леда. Но той беше тънаък - 3-4 см. и се трябваше с разни дървета и колове да пълзим по него, защото иначе рискувахме да прецакаме риболова. Това съм аз в акция с брадва и "изсичах" няколко дупки за "екипа":

Това е част от групата, която наброяваше 8-9 души:

Последва около час чакане и мръзнене - нищо. А леда се беше разпукнал и се очертаваха добри места за хвърляне, но от другата страна на реката. Обух дългите ботуши и през един праг, на около 200 м. под лагера ни прегазих и отделих повече от 30 мин.за трошене, разбиване, избутване и т.н.на леда - действия, насочени към изчистване на реката за да може да се хвърля. Успях, но гадния вятър ни разказа играта - отвяваше плувките на страни и надолу, а имаше вълни, които пречеха. Изоставих разчистеното място и се преместих на около 50 м.над него - по-плитко, но имаше "завет", поне вятъра не къдреше водата.
И като се почна - гол след гол! Излизаха прилични кефалчета на червей от коприва, а като свърши той - и на жълъдов. Такъва студ не съм брал от години, защото се бях изпотил от разчистването на леда, а след това вятъра ми разказа играта. Имах усещането, че е -20 градуса! Както и да е - емоциите си заслужаваха. Ето част улова, уловена до към 15.30 ч., след картка пауза и яко препичане край огъня, хванах още 5-6 рибета и приключих този излет:

Още един изглед от другата страна:

и последна:

Премръзнали и доволни се качихме на колата и газ за Ловеч!
Сега щe следва "Мавруд"
и обсъждане на риболова.
На слука на всички през 2009-та!
Това е част от групата, която наброяваше 8-9 души:
Последва около час чакане и мръзнене - нищо. А леда се беше разпукнал и се очертаваха добри места за хвърляне, но от другата страна на реката. Обух дългите ботуши и през един праг, на около 200 м. под лагера ни прегазих и отделих повече от 30 мин.за трошене, разбиване, избутване и т.н.на леда - действия, насочени към изчистване на реката за да може да се хвърля. Успях, но гадния вятър ни разказа играта - отвяваше плувките на страни и надолу, а имаше вълни, които пречеха. Изоставих разчистеното място и се преместих на около 50 м.над него - по-плитко, но имаше "завет", поне вятъра не къдреше водата.
И като се почна - гол след гол! Излизаха прилични кефалчета на червей от коприва, а като свърши той - и на жълъдов. Такъва студ не съм брал от години, защото се бях изпотил от разчистването на леда, а след това вятъра ми разказа играта. Имах усещането, че е -20 градуса! Както и да е - емоциите си заслужаваха. Ето част улова, уловена до към 15.30 ч., след картка пауза и яко препичане край огъня, хванах още 5-6 рибета и приключих този излет:
Още един изглед от другата страна:
и последна:
Премръзнали и доволни се качихме на колата и газ за Ловеч!
Сега щe следва "Мавруд"

На слука на всички през 2009-та!

Последно промяна от stoianoff на Пон Яну 05, 2009 11:43 am, променено общо 2 пъти.
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Р.Осъм - 02/01- Лед, студ и кефал
Евала,големи сте!!! Сега само ме е яд че и покрай мене няма такива ентусиасти-иначе утре щях и аз да се пробвам

Стоянов, ти не си в ред
. Кво ли не прай човек за няколко кефала 

- emo vasilev
- сериозен играч
Добро начало за риболовната година !Браво !
-
- сериозен играч
заеби
евала.

-
- учете се от него
Малииии..., това е висша форма на проявено мъжество и героизъм, с цел риболов

- Николай Неделков
- учете се от него
-