Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Май и аз ще спинингаря
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- krokibg
- учете се от него
Re: Май и аз ще спинингаря
От години ловя с Брей.Никога не ползвам поводи - ФАКТ !!! Рядко ползвам вирбели - ФАКТ !!! Никога щука не ми е късала брейда и всяка до сега ударила ми щука е била извадена - ФАКТ !!! Много,много рядко правя комбинация от вирбели 3-4 бр само за определен брой примамки - блесни,не защото ще ми скъса а просто да не ми навърта брейда -ФАКТ !!! Единствения съвет който ще дам е - много внимателно си избирайте брейдовете и гледайте винаги да са нови,произведени същата година.Аз,задължително си правя всяка пролет проверки на всичките макари които имам с Брейдове и веднага се сменят с нови.Както съм писал и преди,единственото нещо което слагам е карабинка без вирбели и поводи.Има примамки,на които просто ако не сложиш вирбел,ще си преебеш Брейда за един ден,но за мнозинството примамки не е задължително.Никога не съм ползвал Брейд по тънак от 0.19 а най дебелия който съм ползвал е 0.28 по нашите стандарти.Ако Брейда е добър,просто няма как да ви скъса от раз ,ако рибата ударила ви,не е огромна.Аз съм имал такъв удар миналата година и до днес се чудя, скали ли бяха от доло,огромна щука ли ми удари и накрая - конеца/изгоря - присъда виновен/ беше сменен с нов и така !!!Поводите,в определени случай помагат и не пречат на играта на примамките но за някой примамки,просто е не мислимо да се слагат.Вече съм забравил кога за последно съм ползвал повод и ги намирам из кутийте ми и само ги премятам от едно място на друго - ФАКТ !!!
Който му се занимава може да си направи един експеримент.
Взема една пила, захваща я стабилно някъде.
Взема парче монофил с издръжливост, колкото брейда който е приготвил.
Търка в пилата монофила а после и брейда докъто се скъсат.
Няма нужда от таймер за да установи, че брейда се протърква много по лесно и бързо.
Щуки с монофил и без повод съм вадил.
Щука с брейд и без повод не съм.
Имам оставени 4 воблера и 7 блесни в устите на щуки.
Който иска да вярва, който иска да ПРОВЕРИ.
Не искам да натрапвам становището си
Взема една пила, захваща я стабилно някъде.
Взема парче монофил с издръжливост, колкото брейда който е приготвил.
Търка в пилата монофила а после и брейда докъто се скъсат.
Няма нужда от таймер за да установи, че брейда се протърква много по лесно и бързо.
Щуки с монофил и без повод съм вадил.
Щука с брейд и без повод не съм.
Имам оставени 4 воблера и 7 блесни в устите на щуки.
Който иска да вярва, който иска да ПРОВЕРИ.
Не искам да натрапвам становището си

- krokibg
- учете се от него
Работата е много сериозна
Да вземеш да смениш марката на Брейда дето ползваш или размера който купуваш
Само се чудя,от разни тестове дето правиш с брейдове и монофили,кога ходиш за риби та остави 4 воблера и 7 блесни по щуките или ......по клоните
Нещо не е на ред,аз от години ловя така както описвам - 6-7,а ти за година две изпокъса джуките и на сомовете и на щуките.Възхитен съм от познанията,голям майстор си !!!

Кроки, вместо да ми се подиграваш вземи направи проба
Марката и размера са ми съвсем ненормални, демек 40, 50 либри как ти се струва
Пожелавам ти да имаш през тази година повече излети от мен и хванати щуки
И нека ти тресне такава дето не се вади за 30 секунди
Жив и здрав, много късмет.
Ти ловенето си го можеш, риба да си пожелаем да има повоче в реката
Ха ха и тва от колко години пиша във форума не е критерий от колко ловя.
За сомове не твърдя, че съм им изпокъсам джуките, но виж за щуки

Марката и размера са ми съвсем ненормални, демек 40, 50 либри как ти се струва

Пожелавам ти да имаш през тази година повече излети от мен и хванати щуки

И нека ти тресне такава дето не се вади за 30 секунди

Жив и здрав, много късмет.
Ти ловенето си го можеш, риба да си пожелаем да има повоче в реката

Ха ха и тва от колко години пиша във форума не е критерий от колко ловя.
За сомове не твърдя, че съм им изпокъсам джуките, но виж за щуки

- krokibg
- учете се от него
Лорде,как бе приятелю си сигурен че 100% щуките късат Брейда,като ти просто не ловиш без повод - видяно от твои снимки !?!?!? Първо,вземи да си смениш мисленето.Със страх риба не се лови !!!Когато започнеш да го правиш постояно,тогава се изказвай така категорично.Как да му е...а мамата и риболов,ти ходиш и ти късат щуките брейда постоянно а на мен никога не ми е късало !?!?!?Имам виждане и за други колеги които също са вадили щуки,когато сме гонили сомове.Нещо не ми се вързва !!!Значи,ако е така както ти казваш,трябва да си смениш брейда - както аз казвам.Защото и аз съм оставял воблери и блесни - без чет бройки до сега,но след страшно навиване на конеца на китката през ръкава и чак тогава примамката или се откача или остава за окраса на клоните.Извадил съм и доста големички щуки по Марица -5-7 кг -как ти се виждат килата ???Аз говоря от собственния си опит и рибите които съм хванал.Ти ме уплаши и взех да се замисля дали да не взема и аз да почна да слагам поводи
Нормално е да те бъзикам,защото това което аз съм изпитал по реката и продължавам да го правя,изобщо не се покрива с това което ти пишеш.Ако някой мене ме види да сложа повод,ще го черпя цяла година
Иначе,нищо лично,нямам нищо против да ловим риби,кой-както си поиска,но сам разбираш че това което знам е плод на много години проби.И аз в началото се чудех защо така се къса от раз брейда,то излезе че съм си пазарувал ментета.Така,за сега си ловя само с два вида и скоро ще пробвам и Tuf line XP,и се надявам да се потвърдат добрите отзиви на приятелите ми,които го ползват.Така че,първо вземи да ловиш без повод и си смени марката на конеца дето ползваш 

Знаеш ли, за две неща си прав.
Първото е, че имаш много повече стаж от мен, второто, че от щуките които са ми протърквали влакното 9 са на тънък брейд (10 либри Пауър Про, 24 либри Госен, 0.25 Сасаме и 30 либри Про са най дебелите), когато въобще не съм търсил щука и дори не съм предполагал, че я има в този водоем.
Ти казваш, че съм ги скъсал по клони
Ама пустите клони ги докарвах до брега
Когато някой ден случайно се видим ще разкажа по-подробно една случка от миналата пролет на която станахме свидетели 4 души.
Щуката беше около 2 килограма 60-65 см.
Отхапа воблера на колегата все едно никога не е бил свързан за влакното му.
Преди това му предложих да му услужа с повод и той ми отказа с думите:
"Аз толкова години ловя без повод ти ся се бъзикаш с мен"
След около два часа, когато се бяхме събрали и четиримата на въпросното място и се канехме да си тръгваме въпросната щука скочи на два метра от брега и тръскаше глава, падна и се въртеше като обезумяла в кръг.
Потопи се и след около 10 минути воблера му изплува и той си го прибра, на него имаше около 10 сантиметра брейд с диаметър 0.28.
Ако някой ми го разправяше едва ли бих му повярвал.
Аз не твърдя, че щука не може да се изкара без повод!
Както ти каза има много изкарани и аз също съм свидетел на подобни случки.
Не се съмнявам, че и ти си изкарал много щуки без повод.
Ти най-добре знаеш, че едрите щуки рядко лапад до гъза, щото не са кат малките глупачета до 2 кила, а по-предпазливи към примамката.
Да си призная често макар, че знам за безразсъдството ми да ловя и без повод, това лято 70% от излетите ми са именно без
За марката на брейда все си мисля, че и двамата ползваме основно точно тия две марки Пауър Про и Динатрона на Лазер, които ти май имаш предвид (може и да съм в грешка).
За диаметъра когато специално ходя за щуки ловя с МИНИМУМ 40 либри или 0.28.
Да не говорим, че съм ползвал и много други като Унитика, Госен, Сасаме (и трите японски), Тъфлайн...
Влакната рядко ме изкарват повече от 2 месеца при все, че ги обръщам.
Сам можеш да прецениш колко често ходя за риба.
Първото е, че имаш много повече стаж от мен, второто, че от щуките които са ми протърквали влакното 9 са на тънък брейд (10 либри Пауър Про, 24 либри Госен, 0.25 Сасаме и 30 либри Про са най дебелите), когато въобще не съм търсил щука и дори не съм предполагал, че я има в този водоем.
Ти казваш, че съм ги скъсал по клони

Ама пустите клони ги докарвах до брега

Когато някой ден случайно се видим ще разкажа по-подробно една случка от миналата пролет на която станахме свидетели 4 души.
Щуката беше около 2 килограма 60-65 см.
Отхапа воблера на колегата все едно никога не е бил свързан за влакното му.
Преди това му предложих да му услужа с повод и той ми отказа с думите:
"Аз толкова години ловя без повод ти ся се бъзикаш с мен"

След около два часа, когато се бяхме събрали и четиримата на въпросното място и се канехме да си тръгваме въпросната щука скочи на два метра от брега и тръскаше глава, падна и се въртеше като обезумяла в кръг.
Потопи се и след около 10 минути воблера му изплува и той си го прибра, на него имаше около 10 сантиметра брейд с диаметър 0.28.
Ако някой ми го разправяше едва ли бих му повярвал.
Аз не твърдя, че щука не може да се изкара без повод!
Както ти каза има много изкарани и аз също съм свидетел на подобни случки.
Не се съмнявам, че и ти си изкарал много щуки без повод.
Ти най-добре знаеш, че едрите щуки рядко лапад до гъза, щото не са кат малките глупачета до 2 кила, а по-предпазливи към примамката.
Да си призная често макар, че знам за безразсъдството ми да ловя и без повод, това лято 70% от излетите ми са именно без

За марката на брейда все си мисля, че и двамата ползваме основно точно тия две марки Пауър Про и Динатрона на Лазер, които ти май имаш предвид (може и да съм в грешка).
За диаметъра когато специално ходя за щуки ловя с МИНИМУМ 40 либри или 0.28.
Да не говорим, че съм ползвал и много други като Унитика, Госен, Сасаме (и трите японски), Тъфлайн...
Влакната рядко ме изкарват повече от 2 месеца при все, че ги обръщам.
Сам можеш да прецениш колко често ходя за риба.

Последно промяна от lorda на Съб Яну 03, 2009 5:35 pm, променено общо 2 пъти.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Любе , имаш две големи няколко пъти за това си изказване !!!Krokibg написа:...Със страх риба не се лови !!!...
Какво да правя като обичам да ходя за щука пък и да си фащам от нея и то не за друго ами щот буля я приготвя много вкусно увпоследствие

пп - излизнало мнението на Колето докат съм списувал та да се допълним - ловя щука с 14 либри брейд и нек`си става ! Да доуточня и що я ловя с 14 либри примерно - ми щот по-дебел брейд нямам а и не смятам да имам

Павел Иванов написа:
пп - излизнало мнението на Колето докат съм списувал та да се допълним - ловя щука с 14 либри брейд и нек`си става ! Да доуточня и що я ловя с 14 либри примерно - ми щот по-дебел брейд нямам а и не смятам да имам
Аз затва исках едно метърче от него.
Да си направя 3-4 поводчета

Щом не го прегризват, ще карам с тях цяла една седмица

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Ми нали за туй ти обещах да ти дам от него , щот много си те обичкам 

Павел Иванов написа:Любе , имаш две големи няколко пъти за това си изказване !!!Krokibg написа:...Със страх риба не се лови !!!...
Да си призная честно повече ме е страх да не ми се откачи отколкото да ми скъса

Ама тва друга работа

По горе съм написал за тва дето ме изкарахте страхливец

Аз също като Вас говоря от опит и не си ги изсмуквам от пръстите тия работи.
Значи е взаимноПавел Иванов написа:Ми нали за туй ти обещах да ти дам от него , щот много си те обичкам

П.П.
Ся да не вземе да ни поизтpие другият наш любим мордератор

- krokibg
- учете се от него
Коле,много културна тая щука бе
Дошла до брега да върне воблерчето на момчето
Или просто се е върнала кат манекенка да и направите кадро 
Сега,малко по сериозно.Нещо не е на ред при вашето риболовстване и де да ви знам кво правите кат отидете на гьола и като ви удари,какви движения извършвате.Тва да не са ви нилски крокодили,та с конеца да се опитвате примки да им правите през устите
Може ли,постоянно на вас да ви се случва да ви скъсат бе Лорде
Само си задавам въпроси и немога да си отговоря.Има един вариатн и той е да ловиш с много ситни примамки и при удар,конеца да се оказва винаги в устата на рибата.Втория вариант е,когато ти удари,да изчакаш щуката да глътне по-навътре
и чак тогава да засичате че да сте сигурни че рибата се е заковала
Абе,в общи линий,нещата стоят така.В крайна сметка,всеки да си лови както си иска и да не се съобразява с нашето писане.Нали всеки си има собственно мнение базирано на много -опит !!!
За хора със слаби сърца,препоръчвам - поводи за 60 - 70 % сигурност/щото ако гледаме сериозно и сме честни и те се късат/.За по сърцатите - чиста линия само с квалитетни карабинки и газ до дупка по гьоловете

Пак го ударих на майтап ама нищо,лаф да става !!!

Сега,малко по сериозно.Нещо не е на ред при вашето риболовстване и де да ви знам кво правите кат отидете на гьола и като ви удари,какви движения извършвате.Тва да не са ви нилски крокодили,та с конеца да се опитвате примки да им правите през устите

За хора със слаби сърца,препоръчвам - поводи за 60 - 70 % сигурност/щото ако гледаме сериозно и сме честни и те се късат/.За по сърцатите - чиста линия само с квалитетни карабинки и газ до дупка по гьоловете

Пак го ударих на майтап ама нищо,лаф да става !!!

Ох... ще се спукам от смях

Та майтапа е градивно нещо

Ти ме изкара, че всеки ден ми къса по някоя щука

Тая година съм ловил най-много без повод и нямам нито една изтървана щука в следствие на протриване, ама и те пущините се докът съм с повод ми удрят

Ти спомена дребните примамки.
Аз още по-горе казах, че 9 от 11 протърквания са ми на тънък брейд с малка примамка, когато не съм търсил щука.
(Ама то реално на голямата примамка повода и не пречи

Голяма щука изтървана в следствие от протриване нямам, щото както по-горе споменах те не подхождат хлапашки към примамката, както мъниците до 2 кила.
Причината да не слагам повод, не е щото съм "по-сърцат"

Ти си прав, че и повода се къса

Да не кажа по-често от самото влакно.
Ся ако знаете кви поводи ползвам ще паднете от смях

- krokibg
- учете се от него
Ами........везми на изненадай.То май,само експерименти си правиш и после ...късало ти 

Ха ха
Късаше ми докъто не си правех експерименти
Та поводите дето ся съм си спретнал са от 60 либри стоманена жица, за лов на морски чудовИщЪ
То затва на снимките повода се вижда ясно
Вече и рибки имам с тях, една скромна тройчица
и един изтърмъчен толстолоб 
За сега държи, няма изгледи да се къса с нея

Късаше ми докъто не си правех експерименти

Та поводите дето ся съм си спретнал са от 60 либри стоманена жица, за лов на морски чудовИщЪ

То затва на снимките повода се вижда ясно

Вече и рибки имам с тях, една скромна тройчица

За сега държи, няма изгледи да се къса с нея

- krokibg
- учете се от него
Сега колегите останаха без въжета за теглене на колите през зимата
Коле,нещо не е наред бе приятел !!!Как щуката ще ти налапа конеца 10-15 см над примамката.Тоя конец,по някакъв начин трябва да и влезне в устата.Или щуката го всмуква кат центрофуга в устата като спагета 

Е....а ли му мамата как ги правите тези работи,но на мен ми изглежда като да е риболов със стар брейд
Иначе не виждам вариант как ще го скъса на 10-15см над примамката.Друго щеше да е,ако брейда е скъсан точно до примамката.Ти,приятелю знаеш ли,че на почти всеки 40-60 минути,превързвам брейда на-ново за карабинката
Вземете си оправете системата на ловене и ги махай тези стоманени въжета че се пукнах от смях .Оставете хората да имат с кво да си дърпат колите