За пружините и влакното

Модератор: sapuna

georgi30
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: За пружините и влакното

Мнение от georgi30 »

Колега на кои язовир Нови извор ходи?Този до Асеновград ли?
Георги Тенев
lz1igr
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lz1igr »

Ами то влакното зависи от рибата.Ако е над 2кг,по-сигурно си е с 0,35,ако обаче търсиш по-едра риба,отиваш вече на 0,40 или 0,45.Наслука и споделяй какво си направил.
Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pacho69 »

Да до Асеновград, на 20-на километра е посока Араповски манастир. Незнам но мястото ми допада много, хотела си го бива, има всички удобства, язовира е на 50 метра от хотела, бъкано е с риба - шаран, толостолоб, бял амур, дърти сомове, гърба, каркуда, уклей, червеноперка, костур, кефал.... плаща се само шаран, амур, толостолоб и сом по 6 лв килото. Домакините са любезни, ако имате късмет да хванете нещо голямо, ще Ви го проготвят и т.н. От другата седмица пускат и воднио колела, така че се решава въпроса с захранката за по-тлъсти екземпляри.
По-голям шаран от рибаря няма...
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Зависи пружината за какво е , къде и как. С пружини ползвам влакна 0.16/ 0.18 /0.20/0.22/0.25/030 8) 8) 8)
Изображение
Аватар
malkia_joro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от malkia_joro »

Колега,препоръчвам ти да използваш инлайн хранилка,за да може рибата да се освободи от хранилката при евентуално скъсване.
Аз изплзвам такива:
Изображение

75 грама.По лесно се изпъва линията и спомага за самозасичане на рибата.
Красотата на живота е в това,че продължава.
Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

malkia_joro написа:Колега,препоръчвам ти да използваш инлайн хранилка,за да може рибата да се освободи от хранилката при евентуално скъсване.
Аз изплзвам такива:
Изображение

75 грама.По лесно се изпъва линията и спомага за самозасичане на рибата.
Темата е за пружини и как се връзват , не за инлайн или за онлайн- за тях си има други теми!!!!!!
Изображение
Аватар
malkia_joro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от malkia_joro »

Много добре виждам за какво е темата,но е хубаво да помислиме и за рибите!Пружината е тип хранилка и също може да се монтира инлайн.Нанизва се на основната линия,слага се един стопер,връзва се вирбел и на него се монтират две куки.При късане рибата се освобождава от пружината и не я осакатяваме.Аз само ви предлагам този начин,а вие си връзвайте пружините както искате!Но е хубаво да е инлайн.
Последно промяна от malkia_joro на Вто Юни 24, 2008 1:44 pm, променено общо 1 път.
Красотата на живота е в това,че продължава.
Изображение
Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pacho69 »

Не се карайте де еееее, ще пробвам Инлайн, комай ми се чини 4е в някой по-затлачен водоем, вероятността да не го загубя е доста голяма. Даже днеска планирам да понакупя малко пружинки, та да стегна такъмажа, че Петък наближава ...
По-голям шаран от рибаря няма...
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

За влакното-сам преценяваш!
За възлите-препоръчвам ти следният:

Изображение
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
marto 85
новобранец
новобранец

Мнение от marto 85 »

Този възел-"Клинч",изглежда наистина здрав.
Бях го виждал някъде,но съм му забравил технологията,ето сега си го спомних.Благодарско!
За влакната...Аз ползвам 0.30 и 0.25,приемам ги за мен като златна среда-не са прекалено дебели,достатъчно са здрави и на затворен водоем сравнително добре се изпъва линията. Разбира се всичко зависи от закачките и рибите.

А да вземем да обсъдим поводите при риболова с пружина-дължини,начин на прикрепяне,материал(монофил,плетено или разните му конци)?
Аз лично предпочитам къси поводи макс. 15см,когато захранката е направена така,че да стои дълго на пружината.
Имам чувството,че рибата идва точно на пружината и посмуква,рови се около нея.На реката където ходя,ловя на пружина-каракуда,шаран и морунаж.Винаги,когато захранката ми е по-глетаво направена(правя я така,за да не я отнесе твърде бързо течението далеч под мястото,където ловя) слагам къс повод от монофил,когато ловя на бял червей или торен.Ползвам ли царевицата като стръв,слагам от един бял много здрав конец,който същевремено е страшно мек.
На затворен водоем правя захранката доста по-рехава,а повода 20-30см.
Понякога слагам пружината,като крайна и отгоре два къси повода на растояние върху основното влакно.
Този възел правя на основното влакно за прикрепване на повода,когато слагам хранилката като крайна,а поводите над нея по основното.
Изображение
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

бе я не го ебавайте момчето...да си тури ПЛЕТЕНО и ще си реши проблемите :wink: не,че не слагам вирбели де-ама главно за улеснение при смяна на хранилките.значи:кьсаш повод около метьр.на единия край врьзваш пружината.на другия край-вирбел.с или без карабинка няма значение.за вирбела врьзваш основното.с гореспоменатите вьзли.аз ползвам тоя,де го е изтипосал марко.готов си. :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на тежко”