Tuf Line - нереално мек брейд...

Модератор: sapuna

Аватар
nninkov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Tuf Line - нереално мек брейд...

Мнение от nninkov »

Взимайки си нова рибарска кутия-старата отесня, 'пробвах' това влакно: Tuf Line.

http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... 00395&rid=

Невероятно меко.Нямам много опит с брейдове освен с Беркли Файр лаин.Но или има нещо нередно или ...........просто неможе брейд да е като монофил ???
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Re: Tuf Line - нереално мек брейд...

Мнение от krokibg »

Няма нищо нередно,просто този брейд е много добър.Имам приятели които го ползват от доста време и са много доволи.Работи спокоино с него !!!
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Тъй сега ! Бая съм щракал по клавиатурата относно плитки разни и производните им ама айде пак :lol: Значи много пъти съм споменавал като купуваме даден брейд ( и не само ) да знаеме за какво ще го използваме ! В случаят мекият брейд е кастингов вариант плетеняк . С него се постигат по-далечни дистанции , по-лесно се връзва но това води съответно до други недостатъци - по-неточен кастинг , по-бързо износване , по-лесно заплитане ! За кастинг и тролинг е перфектен като трябва да се има внапредвид особенно при кастинга , че ако се ползват шпули с по-малък диаметър то плетеняка трябва да се навива съвсем малко до над средата на шпулата за да намалиме сакътлъците ! Ако търсиме точност при по-къси дистанции вече си взимаме спинингов брейд докато за джиг и фидер също търсиме профилираните такива за да не оставаме с лошо впечатление от иначе много добри брейдове !
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Доста добре се е държал тази година по Марица,при гоненето на сомовете.Двама колеги от Хасково си взеха комбина една ролка и много го хвалиха.Аз им вярвам,щото са пичове и постояно сме заедно по реката когато имаме възможност.Опитах се и аз да си го доставя,но се згомнясаха нещата.Ако някой има такъв,нека да дава една ролка. Мерси предварително и ще почерпя !!!
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Кажи баш с какви показатели ти трябва и може да измислиме нещо :wink: Въпреки това бих ти препоръчал друг брейд ама айде :D
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Павле,брейд който да извади 10-12кг риба.Да издържа на възел и издръжливоста на Брейда да не е за сметка на дебелината !!! Ако този показатели са на ред и брейда е сериозна марка,и 30кг да закача,ще ги извадя без проблем.Какво ми коства да си взема и Тuf Line и този който ти ще ми доставиш,все ми е тази.Въпроса е човек да си направи преценка,кой от конците,колко пари струва в действителност/не визирам цената на конците а качествата/.Знаеш че ще се ловят едри риби и същевременно трябва да се замята на разтояние 60-70 м.айде с здраве !!!
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Любе , кат ти чета изискванията все си мисля че ТОВА би ти легнало на сърцето след като половиш един път с него ама ти си знаеш :wink:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Ами Павка,да вземеш и да ми напазаруваш една-две бройки ли.Много съм бос със И-бея !!!Ще ти пратя парите ако искаш предварително.Ако искаш,сметни колко са и като дойда към 12ти този месец до София,ще ти ги дам !!!
Аватар
nninkov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nninkov »

Sufix braid ?

http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... 00395&rid=

Павка (или някой друг имал досег с него) какво ще кажеш за горния брейд ?
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Суфикс определено не ! И ПП , и Спайдър и Срен в този ценови клас са по-добро решение от Суфикса :wink:

Любе , утре като понеделник след празници повечкото селери отново ще си понапълнат магазинчетата та човек може да се огледа и за нещо на по-тънкана та ако искаш утре оглеждам и пазаруваме след твоето одобрение , па плащания и пр. на ЛС :wink:
Аватар
nninkov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nninkov »

Можеш ли да кажеш няколко брейда като tuf line - в смисъм меки, като заместник на обикновеното моно влакно.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Всеки каст брейд е по-мек от монофила . tuf line предлагат не само кастингов брейд просто той им е най-читав като продукт :wink: По принцип за какъвто и да е брейд имам предпочитания към Варивас и ИГК ама това май съм ти го споменавал :D
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

Тази година като накъсам каквото съм навил на спининга, ще взема да си взема от тези "ВАРИВА", да ги видя как ще устискат на 21-40 грама желязо и
като заметна с преко сили, та не пръта, а ушите ми изплющяват..
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Павел Иванов написа:Суфикс определено не ! И ПП , и Спайдър и Срен в този ценови клас са по-добро решение от Суфикса :wink:

Любе , утре като понеделник след празници повечкото селери отново ще си понапълнат магазинчетата та човек може да се огледа и за нещо на по-тънкана та ако искаш утре оглеждам и пазаруваме след твоето одобрение , па плащания и пр. на ЛС :wink:
Павле,няма кво да го мислим.Просто виж къде какво има и една бройка от това дето ти го препоръчваш и квото друго мислиш че ще ме заинтригува.Нали искаш да ме изненадаш Изображениеаз все си мисля че ги правят на едно -две места и само сменят фирмите и цените !!!
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Педро специално тоя Варива ще издържи и по-тежко от 40гр. джелезо , вервай ми :D Не друго ами си е предвиден да мета навътре в океана доста по-тежки примамки и то надалеко .

Любе немаш ядове ! Утре слетобед щи спретна едно комплектче :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”